Bog

Det vi vil bygge : planer for vores fremtid sammen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Det vi vil bygge: planer for vores fremtid sammen

11 maj.21

Hvis man er to, kan man næsten alt. Man kan bygge de sikreste huse, fulde af kærlighed, de største skibe, som ikke kan synke, og en vej, der går helt til månen. 

Denne fine billedbog, der er fyldt med symbolik, handler om en pige og hendes far, der samler værktøj og forbereder deres fremtid sammen. De bygger et hus, hvor de ting som de sætter særligt pris på, kan være. Også noget kærlighed. De bygger en fæstning, der kan holde fjender ude. Men de finder snart ud af, at disse fjender faktisk er venner.

De bygger også en fantastisk vej helt op til månen, hvor de kører mellem en heks på et kosteskaft, en astronaut, en konservesdåse og en satellit, der svæver rundt om den lilla vej, mens månen smiler imødekommende langt oppe for enden af månevejen. Oppe på månen deler pigen og faren en hængekøje, hvorfra de kan se jorden, der hænger i universet bagved. De sejler med et stort skib gennem bølgerne videre til en ø med en træhytte, som de overnatter i. De laver bål sammen med alle, de har mødt undervejs på deres færd for slutteligt helt trygt at lægge sig tæt på jorden og sove.

Billedbogen er dedikeret til Oliver Jeffers’ datter, og den efterfølger meget fint billedbogen ’Her er vi’, der udkom på dansk i 2018, som han skrev til sin søn. ’Det vi vil bygge’ fortæller om et kammeratskab mellem far og datter, der sluttes med en pagt, hvor deres hænder er afbilledet ovenpå hinanden, og som er ledsaget af ordene "Det er det, vi vil bygge, du og jeg". Billedsiden er som altid helt vidunderlig, og historien er en smuk og kærlig fortælling til børn fra ca. 3 år. 

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Camilla Schierbeck
Faustnummer
48965717
ISBN
9788711986943
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer