Mine bøger året rundt

Oprettet: 06.11.2009 - 18:17

Det her er en lille liste hvor jeg har koblet mine yndlingsbøger, dem jeg har læst flere gange end jeg kan tælle, med årets måneder.

Måske kan listen fungerer som indspiration.

 

Januar: "1984" af George Orwell - fordi jeg, som universitetsstuderende, har ferie på dette tidspunkt. Jeg har således tid til at følge med i nyhedsstrømmen og verdens gang generelt. Af ukendte grunde, giver dette mig tit et behov for at læse lige netop dén bog.

Februar: "Den sorte engel" af Meredith Ann Pierce - fordi jeg har fødselsdag i Februar. Så kigger jeg tilbage og fantasy-romanen "Den sorte engel" har fulgt mig næsten siden jeg begyndte at læse - og den er stadig god!

Marts: "Fortællinger om natten" af Peter Høeg - fordi alle fortællingerne (angiveligt) skulle foregå d. 9 marts, 1929. Fordi jeg har en fornemmelse af, at den giver et mere sandt billede af Danmark på denne tid, end nogen historiebog.

April. "Løgneren" af Martin A. Hansen - fordi det er en forårsroman. Isen bryder  (som tillige er navnet på den novelle som bogen er baseret på) og verden bryder op med den. Fordi den giver et billede af et menneske der ikke findes lige i den danske litteratur.

Maj: "Pan" af Knut Hamsun - fordi man ingen andre steder for at så poetisk, dragende, foruroligende og udfordrende billede af de lyse nætter og menneskene i dem.

Juni: "Femte sol brænder" af Michael Larsen - fordi jeg har sommerferie - så må jeg gerne læse krimier. Michael Larsen forener på fantastisk vis krimigenren med de udfordrende tankebaner!

Juli: "Decameron" af Giovanni Boccacio - fordi jeg på dette tidspunk rejser landet rundt og viser tourister hvordan man levede i middelalderen. Giovanni Boccacio er god til at bryde med de vanlige idéer om denne tid - og så er han morsom!

August: "Hunden og falken" af Judith Tarr - fordi jeg stadig har sommerferie og så må jeg gerne læse fantasy. Den her har ligesom "Den sorte engel" fulgt mig siden jeg kunne læse - og den virker stadig.

September: "Den afrikanske farm" af Karen Blixen - fordi det begynder at blive efterår og jeg gerne vil forlænge sommeren. Det kan man med Karen Blixen!

Oktober: "Triumfbuen"  af Erich Maria Remarque - fordi det er efteråret, fordi det er mørkt og tid til at sidde med et glas Calvados og stirre ud i natten mens man tænker.

November: "Ned til hundene" af Helle Helle - fordi den beskriver Danmark om efteråret og vinteren.

December: ”Den lille Prins” af Antoine de Saint-Exupéry – fordi det er juletid, familietid. ”Den lille Prins” er genial til højtlæsning.

 

4
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4 (1 vote)