Signe Langtved Pallisgaard

Credit: Morten Holtum

Signe Langtved Pallisgaard (født 1978) debuterede i 2014 med romanen Et andet sted, som er den unge kvinde Annas fortælling om det år, der ændrede alt. Romanen handler om at tabe sit liv på gulvet, falde og rejse sig igen og kan karakteriseres som en kombination af ægteskabsdrama, udviklingsroman og familiekrønike.

Hun arbejder som litteraturkonsulent på Gentofte Hovedbibliotek, hvor hun formidler forfattere og deres bøger til publikum. Hun er uddannet cand. mag i dansk og kunsthistorie. 

I et interview med Litteratursiden fortæller Signe Langtved Pallisgaard bl.a., hvor hun fandt inspiration til arbejdet med Et andet sted: ”Jeg fik ideen til bogens tema fra Lev Tolstojs vidunderlige mesterværk Anna Karenina, ingen sammenligning i øvrigt mellem mig selv og Tolstoj. Men temaet er så moderne og dugfriskt, at man knap nok tror sine egne øjne, når man læser bogen. Og det var jeg nødt til at dykke ind i og undersøge nærmere.” I interviewet beskriver Signe Langtved Pallisgaard desuden det at skrive som en drift, en trang og en længsel, som altid har været i hende.

Et andet sted handler ligesom Anna Karenina om en kvinde, Anna, der kommer ud i ægteskabelige problemer som følge af utroskab, og Signe Pallisgaard fortæller historien med et sprogligt overskud og en menneskelig varme, som Mie Henriksen i sin anmeldelse af romanen til Litteratursiden roser. Hun skriver, at Signe Langtved Pallisgaard har et skarpt blik for mellemmenneskelige relationer og sprogligt forstår at formidle alt det usagte med en seismografisk følsomhed, der vidner om stor social intelligens.

Signe Langtved Pallisgaard er Litteratursidens nuværende forfatterambassadør. I den forbindelse blogger hun om sit virke som forfatter. Hun har bl.a. skrevet en blog om sit arbejde med den næste roman.

Debut: 
2014
Land: 
Danmark
Bøger

Se også