Nina von Staffeldt

Nina von Staffeldt debuterede i 2016 med ’Frosne Beviser’, som modtog Det Danske Kriminalakademis diplom for bedste danske debutkrimi.

I ’Frosne Beviser’ møder læseren første gang Sika Haslund, der netop er flyttet tilbage til Nuuk, hvor hun boede som barn og ung. Bogen er en klassisk kriminalroman med et speget komplot, og samtidigt fører handlingen læseren igennem forskellige sider og kontraster af det aktuelle Grønland.

I 2017 fulgte ’Den Sorte Engel’, der er en selvstændig fortsættelse af debutromanen. Også den veksler mellem plottet og Sikas personlige historie, præsenteret i konteksten af Grønland som et moderne samfund.

Nina von Staffeldt har siden 1997 boet og rejst i det meste af Grønland i både korte og længere perioder, blandt andet som uddannelseskonsulent for Selvstyret og som rejseleder. 

Det er herfra – og fra gamle familierelationer til landet – hun får inspiration til at skrive sine kriminalromaner. I dem tales Grønland hverken op eller ned eller fremstår som en afgrund af social armod på en malerisk kulisse af flot natur. Tværtimod kommer læseren med ind i det grønlandske samfunds maskinrum på personligt, kulturelt og politisk plan og får et nuanceret og tidssvarende billede af landet og dets befolkning.

Nina Staffeldt er født 1964.  Hun er cand.mag. i pædagogik og germansk filologi fra Københavns Universitet, 1992.

 

Om bøgerne:

 

Frosne Beviser:

En mærkelig virus hærger den vestgrønlandske by Sisimiut. Sika Haslund er vendt hjem til Nuuk og et job som kommunikationskonsulent i Go Greenland. Nu hvirvles hun ind i både damage control og afsløringen af en historie, som lag efter lag afdækker fortielser og godt gemte skandaler i fortiden.

 

Den Sorte Engel:

En mand findes myrdet på en drivende fiskekutter ud for Uummannaq i Nordgrønland. I lasten finder politiet et stort antal isbjørneskind samt narhval- og hvalrostænder. Greenpeace protesterer højlydt, og Sika Haslund inddrages i sagen, før den løber løbsk i internationale medier med katastrofale følger for Grønlands renommé. Men der er mange, som er interesserede i grønlandske ressourcer.

 

Debut: 
2016
Land: 
Danmark
Bøger
 • Bog: "Den sorte engel" af Nina von Staffeldt

  Bogens forside

  På en drivende canadisk fiskekutter findes en myrdet mand og i lasten findes isbjørneskind og narhvalstænder. Greenpeace går ind i sagen, og kommunikationskonsulent Sika Haslund.

  Forfatter: 
  Nina von Staffeldt
  Udgivet: 
  2017
  Forlag: 
  Milik
  Sidetal: 
  315
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Frosne beviser" af Nina von Staffeldt

  Bogens forside

  En mærkelig virus hærger den vestgrønlandske by Sisimiut; Sika Haslund er vendt hjem til Nuuk og ansat som kommunikationskonsulent; Nu hvirvles hun ind i både damage control og afsløringen af

  Forfatter: 
  Nina von Staffeldt
  Udgivet: 
  2016
  Forlag: 
  Milik
  Sidetal: 
  281
  Lån bogen - Køb bogen

Det Danske Kriminalakademis diplom for bedste danske debutkrimi 2016