Nicola Dixen

Født: 1958.
Debut: Linvarna.

Jeg er født i 1958 og opvoksede i Hong Kong  henholdsvis Åbenrå omgivet af en stor søskendeflok og et hav af dyr.  Efter sproglig studentereksamen flyttede jeg til Holland, hvor jeg tog min læreruddannelse.  Inden jeg flyttede tilbage til Danmark, begav jeg mig ud på en længere rejse gennem Europa og Asien, spillede guitar til dagen og vejen og samlede indtryk til resten af livet.
Hjemme igen underviste jeg i sprog og musik, indtil jeg selv fik børn, fire ialt, og valgte at følge deres udvikling på nært hold. Sideløbende begyndte jeg for alvor at dyrke og udvikle min livslange passion for skriverierne, og da jeg en dag - faktisk efter en operation - vågnede med en helstøbt roman i hovedet, gik jeg straks i gang med at skrive den, og sådan blev min debutroman Linvarna til.  Den udkom i 1998 på forlaget Gad, hvor jeg straks blev tilbudt at få brækket et ben, så jeg endnu en gang kunne vågne med en roman i hovedet.  Men heldigvis klarede jeg mig uden flere ulykker.  I 2002 udkom min anden roman Vinger for en dag.

Biografien er udarbejdet af forfatteren.
Portrættet redigeres af  Århus Kommunes Biblioteker

Debut: 
1998
Land: 
Danmark
Bøger
 • Bog: "Vinger for en dag" af Nicola Dixen

  Originaludgave: 2002

  Forfatter: 
  Nicola Dixen
  Udgivet: 
  2002
  Forlag: 
  Gad
  Sidetal: 
  270
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Linvarna" af Nicola Dixen

  Bogens forside

  Eventyr, drøm og digt forenes i Villa Luna, hvor Jessica og Karl bor med deres tre små døtre - Jessica bærer på en forfærdelig familiehemmelighed, og en dag forsvinder hun sporløst ...

  Forfatter: 
  Nicola Dixen
  Udgivet: 
  1998
  Forlag: 
  Gad
  Sidetal: 
  280
  Lån bogen - Køb bogen
Inspiration

Hvor inspirationen præcist kommer fra, har jeg endnu ikke fundet ud af.  Derfor kan jeg heller ikke opsøge den, men må pænt vente, til den selv har lyst til at ramme mig - som regel de mest uventede steder og i de mærkeligste situationer.