Michael Ford

Michael Ford, forfatter

Michael Ford er dansk forfatter, forlagschef, redaktør, foredragsholder og underviser.

Da livet har ført Michael Ford til flere lande, har hans karriere været præget af spændende og anderledes oplevelser. En stor del af disse oplevelser kommer  til udtryk i hans forfatterskab. 

For din er magten udkom i 1986 og er den første i en lang række af udgivelser, hvoraf de seneste er KOMA-trilogien med Den 13. Kriger, Fredsmægleren og Jerusalem. Højaktuelle politiske spændingsromaner om historien op til og den nuværende situation i Mellemøsten delsvist fortalt i komatilstand af hovedpersonen John Doe.

Genrerne er skønlitteratur, eventyr og digte.

Han har endvidere skrevet sangtekster til bl.a. Mikael Neumann - og været teaterchef i Sverige.


Opvækst  

Michael Ford er født i Stockholm den 17. oktober 1950. Hans far, Tony Ford, var britisk RAF pilot (DFC). Herefter pilot og siden luftkaptajn i SAS. 

Hans mor, Elsy Albiin, var svensk skuespillerinde, født og opvokset i Helsingborg.

Hun indspillede en lang række film i USA, England, Italien og Sverige og grundlagde Det engelske Teater i København i 1960-erne.

Hans fars passion for tennis førte Michael til glæden ved tennis og et dansk tennismesterskab i single i 1966. Han vandt endvidere flere klubmesterskaber i double senere i livet, hvor han  bl.a. spillede med sin far.

Michael er vokset op i Sverige, Australien, Danmark med tre sprog; svensk og engelsk fra fødslen og dansk fra 6 års alderen. 

Michael er katolik, har været messedreng og fik til sin kommunion tilføjet Peter til sit navn efter sin fars bror. 

Michael er student fra Virum Statsskole efter år på Det Amerikanske Universitet i Beirut/Libanon.

 

Levnedsskildring 

Michael Ford er mag.art. og fil.lic. i engelsk litteratur fra Københavns og Lunds Universiteter, da han midt i sin uddannelse valgte at gifte sig i Sverige. 

Efter lidt mere end 10 år som underviser og teaterdirektør vendte han i 1986 hjem til Danmark. 

Michaels andet ægteskab endte med hustruens død til kræftsygdom. Han valgte at skrive sig ud af sorgen med bogen Cancergaden hånd i hånd, der høstede stor ros, da den udkom som een af de første kræftbøger i 1994. 

Siden 1996 har Michael Ford været skoleleder og underviser og selvstændig som oversætter, redaktør. Fra 2002 endvidere også som forlagschef for forlaget ABZebra og direktør for tekst- og oversættelsesbureauet Alt-i-tekst.dk.

 

Bibliografi

1986 For din er Magten, Roman Forlaget Melgaard

1988 Det moderne eventyr, En symfonisk roman Chr. Erichsens Forlag

1994 Cancergaden hånd i hånd – 749 dage med diagnosen cancer

         Hans Reitzels Forlag.   

1996 Die Tage, die uns blieben (tysk oversættelse) Friedrich Bahn Verlag 

1996 2021 -  Antologi: Og i begyndelsen var Ordet Forlaget Fremad

2002 Ole Bole gik i skole – En (morsom) debatbog om den danske skole

          Multivers

2003 Eventyret om Den skæve Zebra Forlaget ABZebra 

2003 The Tale of the Crooked Zebra (MF oversat/eng.) Forlaget ABZebra 

2005 Udgivet i Kina med læse-pen EEO Hong Kong

2003 Eventyret om Den sidste Panda Forlaget ABZebra 

2003 The Tale of the Last Panda (MF oversat/eng.) Forlaget ABZebra

2005 Udgivet i Kina, EEO Hong Kong

2003-2005 Bestilling: Danskbøger for hhv. 4., 5. og 6.-7. klasse

         Al Irchad Skolens forlag

2004 Eventyret om Prinsen af Dyrehaven Forlaget ABZebra 

2004 The Tale of Prince of Deer (MF oversat/eng.) Forlaget ABZebra

2006 Oversat til kinesisk EEO Hong Kong

2004 Eventyret om Spøgelset på Kronborg Forlaget ABZebra 

2004 The Spirit of Elsinore Castle (MF oversat/eng.) Forlaget ABZebra

2006 EEO Hong Kong

2005 Gnomen på Hammer Mølle Forlaget ABZebra

2005 The Gnome of Hammer Mill (MF oversat/eng.) Forlaget ABZebra

2006 Fire eventyrlige fortællinger fra Det lille Land &

         Four Fabulous Tales – dansk & engelsk i samme bog

         Forlaget ABZebra, EEO Kina

2006 Eventyret om Den kongelige Kænguru, Forlaget ABZebra.

         Bestilling af Børnehjælpsdagen til kronprinsesse Mary i

         forbindelse med prins Christians dåb 

2006 The Tale of The Royal Kangaroo (MF oversat/eng)

          Forlaget ABZebra.

2007 The Olympic Stories in the Teapot I + II

          Executive Education Organization Of Hong Kong

2015 KOMA - Den 13. Kriger, forlaget EgoLibris

2016 KOMA - Fredsmægleren, forlaget EgoLibris

2017 KOMA - Jerusalem, forlaget EgoLibris

Debut: 
1986
Land: 
Danmark
Links