Martin Petersen

Jeg er født i København i 1950, voksede op i et rækkehuskvarter i Lyngby, men har boet i Århus siden 65. Her har jeg bevæget mig rundt på institutioner som Århus Katedralskole, AGF, Marselisborg Seminarium, Århus Skolevæsen og Journalisthøjskolen. Har arbejdet som lærer i tyve år og har skrevet med ambitioner de sidste tolv.
P.t. skriver jeg på fuld tid.

Jeg startede med sangtekster og revynumre, siden blev det digte, og nu er det romaner og dramatik, der optager mig.
Jeg bor i Hjortshøj nord for Århus og har en voksen søn.

Mine romaner for børn, unge og voksne er sprunget ud af møde med andre mennesker. Fascination og undren, glæde og ømhed i forhold til mennesker, jeg har kendt, har oftest været starten på en roman.

Hvis jeg møder et menneske der påvirker mig med en særlig energi, kan noget af denne energi sætte sig og blive til en person i en fortælling. Jeg prøver så at ramme en tone, der skaber kontakt til følelserne. Spænding eller sorg, gys eller lykke, glæde eller håb.

Men også menneskers vilkår før og nu, her og der, interesserer og inspirerer mig. På samme måde som et enkelt menneske kan gøre dybt indtryk på mig, kan også en historisk geografisk eller social kulisse gøre det, og den kan blive en vigtig del af en historie.

Biografien er udarbejdet af Forfatteren
Oprindelig publiceret ForfatterNet Århus - 18. november 1998

Foto: Søren Holm/Chili

Debut: 
1987
Land: 
Danmark
Links
Bøger
Inspiration

Ib Michael, Paul Auster, P.O. Enquist, Göran Tunström, Nick Hornby, Einar Mar Gudmundsson, Kerstin Ekman, Carol Shields, Pia Juul, Henrik Nordbrandt - for nu at nævne nogle få...

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

  • Anonym

    fre, 05/09/2014 - 09:12

    for mange bøger