Lene Rikke Bresson

Jeg er født i Århus i 1963 og voksede op i Ølstykke på Sjælland. I Ølstykke debuterede jeg som 13 årig i lokalavisen med læserbrevet "Naboerne" til min fars og mors store forundring. Som 18 årig vendte jeg hjem til Århus og blev cand. oecon. i 1989.
I 1990’erne var jeg erhvervskvinde og som debattør gjorde jeg ordet "familiestrategi" til en landeplage i blandt andet TV2s  program "En lykkelig familie.".
Jeg lever i dag som forfatter og storyteller sammen med min mand og vores fem børn i  landsbyen Træden ved Horsens.

I de seneste ti år er det blevet til ti bøger.

Mit forfatterskab tog for alvor fat da jeg havde udgivet min første roman om økonomisk kriminalitet, og blev kontaktet af en såkaldt ”whistleblower”, der trængte til at lette sit hjerte på grund af sin viden om storstilet hvidvask i en international koncern. Men hvad stiller man op med en sådan viden? Jeg valgte at formidle min viden i romanform i Dy-trilogien.

Jeg blev optaget af "stedets" kraft og gennemførte projektet Midtjyske fortællinger: et bogprojekt, som Region Midtjylland har støttet økonomisk som led i tiltaget ”Kend din region”, og som blev varmt modtaget af de 19 forfattere, som blev indbudt til at skrive. De blev bedt om at bidrage med en fortælling, der tog udgangspunkt i en lokalitet i Region Midtjylland. En lokalitet, der har betydet noget særligt for dem.

Lige nu er jeg i gang med spændingsserien om Mona Lisa.
De syv bøger handler om Mona Lisa, der skal bruge sin mønstergenkendelse til at løse gåden om det hemmelige note fra Søren Kierkegaard. Noten indeholder blandt andet svaret på, hvem der forgiftede ham til døde. Dette mysterium er gennemgående og sluttet først i den sidste bog. Hver enkelt bog, omhandler forskellige aspekter af liv og død oplevet via de syv dødssynder.

Og når jeg ikke skriver så tager jeg til Holstebro som leder af forfattergrundkursus(FGK) for unge mellem 15-25 år.Biografien er udarbejdet af forfatteren

Oprindelig publiceret ForfatterNet Århus - 8. juni 1999

Bibliografi

Midtjyske fortællinger : en antologi / Lene Rikke Bresson; Lone Hørslev - Viborg, Hald Hovedgaard, 2008.

Børnebøger:
Bresson, Lene Rikke / Selene Vesta - og hekselemmen Brædstrup, carpe diem,2007.
Bresson, Lene Rikke / Selene Vesta - og rejsen hjem : børneroman Brædstrup, carpe diem, 2002. 

 

 

Debut: 
1995
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "Den gule plet" af Lene Rikke Bresson

  Bogens forside

  Seks mennesker skydes ned under morgensamlingen på Grønbæk Højskole, og da forstanderens søn begår selvmord i umiddelbar forlængelse af skyderiet, virker sagen klar - Kriminalkommissær Berg er

  Forfatter: 
  Lene Rikke Bresson
  Udgivet: 
  2011
  Forlag: 
  Politiken
  Sidetal: 
  235
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Set fra himlen" af Lene Rikke Bresson

  Bogens forside

  Krimi - På sin bryllupsrejse i 1989 bliver Mona Lisa Kirk handicappet - Hun bliver involveret i opklaringen på et rituelt mord begået af en dødskunstner, da hun bosætter sig ved siden af kriminalko

  Forfatter: 
  Lene Rikke Bresson
  Udgivet: 
  2010
  Forlag: 
  Politiken
  Sidetal: 
  247
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Magtværk" af Lene Rikke Bresson

  Bogens forside

  Efter at have født Sankilde-koncernens arving må Dy og Torben flygte fra Frankrig over Tyskland til Jylland - Men alligevel søger Dy med fare for alt, hvad hun elsker, sandheden om Linn Sankil

  Forfatter: 
  Lene Rikke Bresson
  Udgivet: 
  2008
  Forlag: 
  carpe diem
  Sidetal: 
  239
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Månegrus" af Lene Rikke Bresson

  Bogens forside

  På titelsiden: En selvstændig fortsættelse af romanen Genveje

  Forfatter: 
  Lene Rikke Bresson
  Udgivet: 
  2004
  Forlag: 
  Brædstrup : carpe diem
  Sidetal: 
  228
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Genveje" af Lene Rikke Bresson

  Bogens forside

  Kriminalroman - Dyveke - en ung kvindelig økonom - arbejder på en gammel togfabrik - Inden længe er hun midt i intriger om sminkede regnskaber og fikserede analyser og må selv vælge mellem eti

  Forfatter: 
  Lene Rikke Bresson
  Udgivet: 
  1999
  Forlag: 
  carpe diem
  Sidetal: 
  279
  Lån bogen - Køb bogen
Læs forfatteren

Oktobers himmel lyste blå over hovedbanen. Hvide skyer drev langs tagryggen. Jeg ventede på grønt udenfor Tivoli. Flaget var på halv; et menneske var ikke mere. På vej igennem mylderet stødte min taske mod en skaldet mand. Han skar en grimasse, og jeg undskyldte. Jeg gik mod perron 6 og fandt Intercitytoget til Jylland. Ana var i Hyldehytten på Fanø og ventede mig. Langhuset var Anas fødehjem. Et gammelt bindingsværkshus med stråtag og vinduer, der hoppede op og ned. Hyldehegnet stod som en mur rundt om langhuset og værnede mod nysgerrige blikke. Langhuset var delt op i tre store lejligheder. I den midterste lejlighed hang et billede, malet i gyldne farver, med en nøgen kvinde, der skuede ud over havet. Min mor. Jeg strøg mig over maven. Jeg brød mig ikke om langhuset. Luften fik mine lunger til at krympe og gjorde nætterne urolige. Jeg hev efter vejret og mærkede et jag i lænden. Jeg var på vej mod fortiden.

Uddrag af:
Kapitel 8
fra Magtværk...den viser en terroraktion i Danmark. Følg linket og læs hele kaptilet.

Inspiration

Jeg oplever ofte, at steder starter mine historier. Feks. kørte jeg igennem Vrads Hede på en smuk efterårs dag, hvor lyngen blomstrede. Der startede min krimiserie på syv, med hovedpersonen Mona Kjær. Det samme skete midt på Gendamermakt i Berlin og på Anna Amalia biblioteket i Weimar, som er centrale steder i min næste roman "Magtværk".

Min børneroman "Selene Vesta og hekselemmen", blev inspiret af mit besøg inde i en gammel gravhøj og et kæmpemaleri af Thyra Danebod.

Jeg henter også inspiration fra gode bøger af Sarah Blædel, Anna Holt, og krimierne om Varg Veum,"Troldmanden" af John Fowles og serien om Dina af Herbjørg Wassmo samt filmene "Døde poeters klub", "American Beauty", "En verden udenfor" og "Seven".

Jeg skriver ofte til tonerne af Dvôrak, Safri Duo,Debussy og Rachmaninoff.

Se også