Josefine Ottesen

Jeg er født i 1956 i København og har siden boet i de fleste egne af Danmark. Siden 1977 har jeg dog været fastboende på Fyn.
I min barndom boede jeg alene med min mor fra jeg var syv år og til jeg flyttede hjemmefra som 18-årig. Hun var lidt anderledes end mine venners mødre, fordi hun var flygtning og forfatter.
Da jeg var 19 begyndte jeg at lave teater og blev siden uddannet skuespiller i USA.
I mange år har jeg arbejdet som skuespiller, dramatiker og instruktør inden for det professionelle teater for børn, men jeg har også lavet forestillinger med børn.
Siden midten af 90'erne har jeg næsten udelukkende levet af at skrive. Jeg kan godt lide at arbejde hjemme hos mig selv og ikke være nødt til at skynde mig ud ad døren hver morgen.
Mine to børn - en pige og en dreng - er født i 1989 og i 1991. De har begge to betydet meget for min måde at skrive på og på de emner, jeg tager op, når jeg skriver.
Jeg skriver både billedbøger, høltlæsningebøger, letlæsningsbøger og store fantasyromaner.

Uddannelse
Færdiguddannet som skuespiller på "dell'Arte", School of Physical Theatre,California 1981
Længerevarende instruktørkurser på "British Theater Association", London i 1986-87
Cand. Phil i dramaturgi , Århus Universitet 1997 med bl. a. et årsværk bestående af studiet i børne-og ungdomskultur ved Center for Kulturforskning, Odense Universitet.

Arbejdsforhold som skuespiller
Baggårdteatret, Svendborg 1977-78
Verdens Lilleste Cirkus Variete Theater 1981-88
Opgaver for Bog U, DR 1982-83
Enkelte reklamefilm prod. af MM-film

Arbejdsforhold som Instruktør
I perioden fra 1985-96 har jeg instrueret følgende forestillinger for teatergruppen "Gadesjakket", Odense.:
"For enden af Regnbuen"
"Hvordan elefantungen fik sin snabel"
"Kong Midas har æselører"
"Nya-nya Bulembu"
"Springende mus"
"Tågedronningens hjerte"
"Jeg vil hjem"
"Thor og Tjalfe"
"Tommelise"

I 1988 instruerede jeg "Da farverne forsvandt" og "Dr. Jekyll og Mr. Hyde" for Fair Play, Holbæk.

I forbindelse med arbejdet med børne-og ungdomsteatret "Fuld fart frem" satte jeg i perioden 89-93 en række forestillinger op. De var alle skrevet i samarbejde med børnene og de unge.
"Mens vi venter på desserten"
"Aser og jætter" (økonomisk støttet af Kulturministeriet og Dramatikerforbundets pulje for ny dramatik til Amatørteatret)
"Brænd Borgen" ( økonomisk støttet af Kulturfonden)

Biografien er udarbejdet af forfatteren og opdateres af redaktionen
Oprindelig publiceret ForfatterNet Århus - 13. juli 2000  

Debut: 
1983
Land: 
Danmark
Links
Bøger
Læs forfatteren

Han huskede svagt sin tidlige barndom. Duften af roser, der omgav hans mor. Den lette knitren af hendes silkekjole. Men han huskede ikke, hvordan hun så ud, kun den bløde fornemmelse, når han lagde kinden mod hendes barm.
Hans far derimod kunne han se for sig. Krøllet kastaniebrunt hår, leende grå øjne. Høj var han og stærk. Det kildede i maven, når han blev kastet op i luften af de stærke arme. Hans far var en konge. Han var selv en prins. Dengang.
Nu var det anderledes. Og det havde det været i mindst ti somre! Nu var han ikke prins. Nu var han træl!
Det var ikke tit han tænkte på sin fortid. Det gjorde det blot endnu sværere at affinde sig med livet i det fattige fiskerleje som træl for Gytje . Hun var hæslig. Og hun stank.
Han tænkte kun på sin smukke mor og sin stærke far, når han ville undgå at græde af smerte over de pisk han fik, hver gang den gamle kælling blev sur. Det var sjældent, fordi han havde gjort noget forkert. Det gik bare ud over ham.
Sidste gang havde hun tæsket ham med sin hasselkæp, så han næsten besvimede. Da havde han anstrengt sig for at prøve at huske, hvorfor han var havnet her og ikke længere var en prins. Det var noget med et skib, men om der havde været mytteri eller om det var gået ned i stormvejr vidste han ikke. I hvert fald var han blevet skyllet i land her på kysten, og eftersom alt der kom fra havet først og fremmest tilhørte Gytje, var han også blevet hendes ejendom. Hun havde endda forsøgt at brænde det tatoverede mærke bort han havde på venstre bryst, men bortset fra smerten, da der gik betændelse i såret, var tegnet af Solen og Månen stadig lige tydeligt på hans bryst.  

Inspiration

Jeg har altid holdt meget af eventyr og myter, og når jeg skriver, foregår det ofte i et eventyrligt univers.
Selv holder jeg meget af bøger som "Ringenes Herre" af Tolkien og "Glasperlespillet" af Hermann Hesse.  

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Anonym

  søn, 02/03/2014 - 19:59

  Hej josefine.
  Jeg elsker virkelig din måde at skrive på, og jeg er fuldstændig opslugt af din serie der handler om mira ( krystal hjertet ).
  Jeg har læst serien flere gange og ærger mig over at der ikke er flere i serien. Så hvis du nu har tid ville det være skønt hvis du kan skabe endnu en fantastisk bog om mira:-)
  Mvh. En stor fan:-)

Se også