Inga Linde Jensen

Jeg er født 5.7.1919 i Odense og sammen med min ældre søster vokset op i et kærligt hjem. Min far havde haft en stor gård. Han døde da jeg var fjorten år. Nu måtte min mor, min søster og jeg prøve at finde udveje for at tjene til livets ophold. Mor lærte at lave konfekt - hun er modellen i min bog "Mosters Milles hjemmelavede konfekt og desserter" - og havde nogle år et lille hjemmebageri og konfektudsalg. Skønt mor havde gode evner og kun var 48 år, fandtes der dengang ingen muligheder for omskoling eller efteruddannnelse som nu. Man måtte selv tage initiativet. Min søster var ekspeditrice indenfor konfektion og gjorde den største økonomiske indsats i vores fælles kasse. Vi var flyttet til København. Mor strikkede nu modeller til et stort garnfirma og jeg passede børn i en menighedsbørnehave. Lønnen var 20 kr. om måneden. Men en dag tilbød der sig et udmærket job til 60 kr. om måneden og jeg blev nødt til at tage afsked med børnene. Mit nye arbejde var at "male på keramik" d.v.s. at forsyne sprøjtelakeret lertøj med blomsterbuketter. Sådan sad vi 5 unge piger og malede fra 8 til 5 hver dag. Efter et par års forløb fik min onkel den gode ide at jeg skulle på tegneskole. Og så begyndte 3 vidunderlige år på Tegne- og Kunstindustriskolen, hvorfra jeg blev reklametegner. Nu var jeg kvalificeret til en stilling med en gage på 150 kr. månedligt, hvilket var virkelig godt på den tid. Dog - året var 1940. Anden verdenskrig var i fuld gang. Der var mangel på varer overalt og derfor intet at reklamere for. Vi nyuddannede tegnere måtte gå fra butik til butik med vores tegninger, som vi fremviste, og forespørge om der var brug for et skilt, en annonce eller lignende. Jeg fandt en anden niche og tjente ret godt ved at købe glas, som endnu fandtes på lagre, dekorere dem og sælge dem videre. Derefter kom jeg i gang med at trykke på stof. Og det blev jeg ved med efter krigen. Min mand, der var dekoratør, og jeg udvidede stoftrykkeriet og i 1963 købte vi en nedlagt skole i Vedslet i Østjylland. Der levede vi lykkeligt af dette lille kunsthåndværk i mange år. Jeg har altid skrevet og tegnet, fået artikler og noveller udgivet men først i 1982 fik jeg tid til at skrive mere og for Plakatforlaget har jeg i flere år tegnet kalendere. Fra forlaget "Holkenfeldt 3" kommer hvert år en julebog : Julegæsten, hvor jeg tillige med flere bidrager med fortællinger og tegninger. I 1999 fik jeg den historiske "Dengang på slottet" udgivet på Holkenfeldts forlag. Bogen har en lang slægtsforskning bag sig som jeg fandt så spændende at jeg måtte skrive bogen.

Biografien er udarbejdet af forfatteren.
Oprindelig publiceret ForfatterNet Horsens - 18. august 1999
Portrættet redigeres af Horsens Bibliotek  

Debut: 
1999
Land: 
Danmark
Bøger
 • Bog: "Dengang på slottet" af Inga Linde Jensen

  Bogens forside

  I 1700-tallets Danmark er Putscher toldembedsmand i Helsingør, og romanen handler om livets mange facetter omkring ham og hans familie, der har deres gang ved Christian den Sjettes hof

  Forfatter: 
  Inga Linde Jensen
  Udgivet: 
  1999
  Forlag: 
  Holkenfeldt 3
  Sidetal: 
  251
  Lån bogen - Køb bogen
Inspiration

Min yndlingslæsning er meget varieret. Det er svært at udpege noget. Men jeg holder af digtere som Tove Ditlevsen, Herman Bang, H.C. Andersen, B.S. Ingemann, Nevil Shute, Jane Austen - bare for at nævne nogle.
Jeg beundrer Piet Hein, der siger så meget i få ord.
Men biografier som f.eks. serien " Memoirer og breve", synes jeg er noget af det mest fængslende at læse.