Gorm Henrik Rasmussen

Født: 1955 i Aalborg.
Debut: Luften Feder os. 

Uafsluttede studier ved Aalborg Universitet, Musisk-Æstetisk Basisuddannelse og Samfundsvidenskab. Læste i slutningen af halvfjerdserne Litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. 1979-1987 free lance-medarbejder ved Danmarks Radio. 1985-1987 litterær redaktør af kunsttidskriftet ATLAS.

Debuterede i 1973 med pamfletten Luften feder os på undergrundsforlaget Jorinde & Joringel. Har skrevet digte, romaner, børnebøger og noveller. Har desuden skrevet en række fortællinger om særlinge og skæve eksistenser fra Nordjylland, heriblandt Professor Stærkstrøm (Vindrose, 2000) og Originalernes by (Vindrose, 2007). I 2012 blev Originalernes by genudgivet på forlaget Politisk Revy.

Fik i 1986 udgivet den første biografi om den engelske guitarist og sangskriver Nick Drake, baseret på interviews forfatteren lavede med Drakes forældre i 1979. Nick Drake tog sit eget liv i 1974. Han fik sit gennembrud i midten af halvfemserne, mere end tyve år efter sin død. De tre LP’er Nick Drake nåede at indspille er alle klassikere, og i dag regnes han for en af de mest orginale sangskrivere der er kommet ud af den engelske folke- og rockmusikscene efter ungdomsoprøret.

I 2007-2009 omarbejdede forfatteren sin biografi til en biografisk fortælling. Pink Moon - A Story about Nick Drake udkom i England og Spanien i 2012 og har fået positive anmeldelser i en lang række internationale tidsskrifter, her iblandt Mojo og Library Journal.

Medtekstforfatter til Kysser himlen farvel og andre Lars H.U.G.-sange. Initiativtager til støtte-cd’en Bevar Christiania (2004).Biografien er udarbejdet af forfatteren i samarbejde med Jane Østgaard Sørensen.
   

Debut: 
1973
Land: 
Danmark
Bøger
Læs forfatteren

Postkort til Danmark

Jeg sad på Månefiskeren og kiggede på livet i
solskinnet. Jeg så drankere på vandvognen og bumser
 med sol i sindet. Jeg så grønlændere og afrikanere,
nordmænd og indianere. Jeg så mange med smil på
læberne, men ingen af regeringens medlemmer. Jeg
så ingen kontor-domiciler, ingen varehuse,
parkeringspladser eller biler. Folk cyklede og
færdedes til fods. Jeg så huse af træ. Jeg så vand, siv
og stjerner. Jeg så den svævende gangbro som
fører ind i sommerens løvskjul, jeg så forårets grønne
skud og efterårets mudrede stier, jeg så de
sneklædte volde der gør København smuk
ved vinter. Jeg så en by i byen. Med tårne og trapper
så fuld af omveje som sindets labyrinter. Og jeg
spurgte en kvinde som kom forbi: Hvem ejer
alt dette? Hun svarede: Det gør du.

Gorm Henrik Rasmussen,
Christiania, april, 2004