Egon Clausen

Egon Clausen (født 23. november 1940)

Jeg er født på en hedegård i Hemmet, Vestjylland. Den første tekst, jeg fik trykt, var en lille artikel om en udflugt til Odense. Jeg var dengang 12 år, og artiklen stod i dagbladet Vestkysten. Siden har jeg skrevet og skrevet. Jeg har brugt hovedparten af mit liv på P1 i Danmarks Radio, hvor jeg begyndte som free-lancer og senere blev programmedarbejder, sektionsleder og redaktør, og så har jeg skrevet og skrevet. Jeg er næstformand i Dansk Forfatterforening, jeg sidder i repræsentantskabet for Statens Kunstfond, og er aktiv på den2radio: www.den2radio.dk

Man kan læse mere om mig i KRAKS BLÅ BOG

Min nyeste bog hedder 'I GRÆNSELANDET - Rejsebreve fra Sydslesvig.” Den er en samling esaays om det danske mindretal i dag.

Jeg har også skrevet rejsebøger, tegneserier, historiske værker, biografier, debatbøger og Esbjerg-Evangeliet, der består af kortprosa omkring et kæmpemaleri af Erik Hagens.

 Bibliografi
•    Tilnærmelser Digte, 1970
•    Superanton i skolen Tegneserie, 1971
•    Dansk børnelærdom, 1974
•    Tidens børn og den forsvundne barndom. 1983
•    Under dine vingers skygge, 1991
•    De levendes land, 1992
•    Det lader sig høre, 1993
•    Den syvende menighed, 1995
•    Rostock live 1996
•    Ildsjæle, 1996
•    Guds knaldepisk, 2001
•    Øje for øje, 2003
•    Den skadelige kanon 2005
•    Esbjergevangeliet, 2007
•    Min far så engang en engel, 2007
•    Fodrejse ad tilgroede spor, 2010
•    Regnebrættet – erindringer fra Ribe, 2011

I grænselandet - rejsebrev fra Sydslesvig 2014

 

 
Hjemmeside: www.egonclausen.dk

Biografien er udarbejdet af forfatteren. 

Debut: 
1970
Land: 
Danmark
Links
Bøger
  • Bog: "I grænselandet - rejsebreve fra Sydslesvig" af Egon Clausen

    Bogens forside

    For 150 år siden led Danmark nederlag ved Dybbøl og Slesvig-Holsten blev en del af Tyskland.

    Forfatter: 
    Egon Clausen
    Udgivet: 
    2014
    Forlag: 
    Tiderne Skifter
    Sidetal: 
    230
    Lån bogen - Køb bogen
  • Bog: "Regnebrættet" af Egon Clausen

    Bogens forside

    Forfatteren (f 1940) fortæller om sin tid som seminariestuderende ved Ribe Seminarium i 1960'erne, en brydningstid for både lærere, studerende og uddannelse, hvor samfundsudviklingen ofte var flere

    Forfatter: 
    Egon Clausen
    Udgivet: 
    2011
    Forlag: 
    Gyldendal
    Sidetal: 
    188
    Lån bogen - Køb bogen
Inspiration

Jeg læser bredt, men smagen skifter med årene. En periode var jeg meget optaget af engelske forfattere som Margaret Drabble og David Lodge. I den angelsaksiske litteratur er der desuden fremragende kulturhistoriske forfattere, der skriver ”narrative nonfiction.” Den slags er jeg ret vild med. Derudover læser jeg stort set enhver tekst, der dukker op i mit synsfelt.