Per Betzonich-Wilken

Født 19.12. 1957 på Frederiksberg.

Læste kommunikation, filosofi og pædagogik ved universiteterne i København, Trier og Bochum. Mag.art. med fænomenologisk æstetik som speciale ved Københavns Universitet i 1983 og Dr. phil. i dialogfilosofi ved Ruhr-Universität Bochum i 1986.
 
Har i en længere årrække boet og arbejdet i Tyskland, Venezuela og Asien, hvor han har undervist og samlet erfaring til forfattervirksomheden. Temaerne i både fagbøgerne, artiklerne og romanerne omhandler bl.a. spændingsforhold mellem idealer og udvikling, livsformer og helbredsprofiler, lidenskab og rutine samt etik og kynisme.
 
Som sådan indgår forfatterskabet under betegnelsen "Livsfilosofi", hvor filosofi ikke kun dyrkes som akademisk erkendelsesteori, men kædes sammen med det jordbundne livs forskellige udfordringer
 
Herhjemme arbejder han inden for social- og sundhedssektoren og er bl.a. censor ved lægeuddannelsen, i folkesundhedsvidenskab og pædagogik.

Biografien er udarbejdet af forfatteren.

Debut: 
1997
Land: 
Danmark
Links
Bøger
 • Bog: "Rejse til aristos" af Per Betzonich-Wilken

  Bogens forside

  Med Victor går turen gennem årtierne på tværs af kontinenter - fra bagtanker i barnevognen til forsinket bagklogskab.

  Forfatter: 
  Per Betzonich-Wilken
  Udgivet: 
  2016
  Forlag: 
  Brændpunkt
  Sidetal: 
  132
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Som et blad i vinden" af Per Betzonich-Wilken

  Bogens forside

  Den 45-årige danske Frank rejser til Cambodia for at genfinde den kvinde, Ging, han kom til at elske mens han arbejdede med et forskningsprojekt derude i 1996/97

  Forfatter: 
  Per Betzonich-Wilken
  Udgivet: 
  2001
  Forlag: 
  Hovedland
  Sidetal: 
  125
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "Førstehjælp til en brumbasse" af Per Betzonich-Wilken

  Bogens forside

  Johns lidt turbulente liv kulminerer, da han mister forældremyndigheden over Robert. Han bortfører Robert til Trier, og de får et tæt forhold, samtidig med at han genfinder sit livs kærlighed

  Forfatter: 
  Per Betzonich-Wilken
  Udgivet: 
  2000
  Forlag: 
  Hovedland
  Sidetal: 
  127
  Lån bogen - Køb bogen
 • Bog: "En plads ved vinduet" af Per Betzonich-Wilken

  Bogens forside

  Fortælleren, der arbejder illegalt som terapeut og psykolog i Venezuela, er ved at forlade landet, da han bliver optaget af sit egentlig professionelle forhold til en ung, døende kvinde

  Forfatter: 
  Per Betzonich-Wilken
  Udgivet: 
  1997
  Forlag: 
  Hernov
  Sidetal: 
  143
  Lån bogen - Køb bogen
Læs forfatteren

Uddrag fra romanen: ”Rejse til aristos”, 2016:

Alle rejste på den ene eller anden måde, hvad enten man så bevægede sig i byer, landskaber, læste, tænkte dybe tanker eller måske bare drømte. Og havde man sparet penge sammen, var det ikke underligt, at man gerne rejste langt… Her var alt i alt noget, der fortjente at blive skrevet med en kuglepen på bagsiden af pladsbilletten:

Enhver rejser med krop og/eller sjæl, fordi der ikke er noget eller nok af det bedste dér, hvor man i øjeblikket er med krop og/eller sjæl.

Det måtte være årsagen til alle menneskers bevægelser i fortid, nutid og fremover. Men før eller siden førte det så til det afgørende spørgsmål om, hvad der virkelig var værd at bevæge sig for? Som de fleste andre tænkte Victor ikke altid over det, og mange gange var det, som om man bare bevægede sig for bevægelsens skyld; men så når der skete noget af det bedste, vidste man også, hvorfor der i det hele taget var grund til at rejse på den ene eller anden måde.

Da han havde det vigtigste i hovedet, foretog han en lynudflugt i det væsentlige: Alle var på rejse til det bedste i livet, men målene kunne være vidt forskellige. Det havde historien vist, og samtiden talte for sagen: Når man havde et stresset liv, kunne man som Buddha søge efter sjælefred; tvivlede man på det, man hørte og så, kunne man som Platon lede efter sandheden; og selv om man ikke ligefrem troede på Jesus, drømte man gerne om næstekærlighed i eller anden form; men som moderne borger kunne man i det hele taget nyde friheden ved at ønske sig og prøve næsten alt - uden at finde ud af, hvad der var bedst.

Alt i alt var det ikke mærkeligt, at mange undervejs godt kunne bruge en hjælpende ånd.

Og Victor var ikke på vej til Latinamerika for at sidde under en palme med udsigt til sol, krystaller på havets overflade og en piña colada i hånden. Det var nemlig hans hensigt at bruge sin faglige og frem for alt levende indsigt til at hjælpe andre. De mange fattige kunne ikke bruge ham til noget, men der var måske rigere mennesker, der alligevel følte sig fattige.