Anne-Grethe Bjarup Riis

Anne Grethe Bjarup Riis (født 1965) er forfatter, skuespiller, instruktør, billedkunstner og debattør. Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 1992 og har siden medvirket i et hav af teaterforestillinger, film og tv-serier. Hun har bl.a. haft en større rolle i Lars von Triers dogmefilm Idioterne og været en del af gruppen bag DR2 satireserien Emmas dilemma.

I 2012 fik Anne Grethe Bjarup sin debut som filminstruktør med filmen Hvidsten Gruppen, der handler om den danske modstandsgruppe under 2. Verdenskrig, som kaldte sig Hvidsten Gruppen.

Anne-Grethe Bjarup Riis er også billedkunstner, og hendes værker har været vist på flere separatudstillinger. Hun er desuden kendt som en ivrig debattør, der bl.a. har udtalt sig kritisk om prostitution.

Hun debuterede som forfatter i 2009 med romanen Send Mere Sex, som hun skrev sammen med skuespillerkollegaen Trine Appel. Bogen er den første i en chick-lit trilogi om tandlægen Helene Sandholm og hendes liv. Anne Grethe Bjarup Riis skrev selv efterfølgerne i trilogien Send flere børn (2010) og Send mere kærlighed (2014). Både Send mere sex og Send flere børn er blevet debatteret på Litteratursiden, og Anne Grethe Bjarup Riis og Trine Appel har deltaget i debatterne.

Den tredje og sidste bog i trilogien Send mere kærlighed udkom i 2014. Den samler op på trådene i trilogien og runder historien om Helene af. Litteratursidens anmelder Merete Trap kalder i sin anmeldelse af Send mere kærlighed trilogien for humoristisk læsning for den moderne kvinde, der sandsynligvis vil kunne genkende noget af sig selv.

Debut: 
2009
Land: 
Danmark
Bøger