Soldaterhoren

Oprettet: 22.04.2017 - 11:15

Bog: "Soldaterhoren" af Martin Jensen

Bogens forside

Historisk roman fra Danmark 1326. Da Thrunds far går fra hus og hjem, og hun selv er blevet voldtaget af en rigmandssøn, ser hun kun én udvej for at redde sine mindre søskende

Forfatter: 
Martin Jensen
Udgivet: 
2000
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
202
Lån bogen - Køb bogen

I Maj måned skal vi læse den historiske bog "Soldaterhoren" af Martin Jensen.

Her kan læses en anmeldelse af serien  

Forfatterportræt af Martin Jensen 

Artikel om bogen og dens tema

Kom med dine meninger om bogen ved at lave en kommentar herunder :)

Vi glæder os til at diskutere bogen med jer. 

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Anja D. Rasmussen

  tir, 16/05/2017 - 22:04

  Okay, den  må jeg også prøve på et tidspunkt! 

  Troede i på hvad Manne sagde om Heinrick? 

 • I Moritzen

  søn, 14/05/2017 - 18:14

  Jeg har læst en del af forfatteren. Senest serien "Kongens Hunde" Følger en personkreds omkring Knud den Stores hof i England. Den serie ville jeg læse før Eske-serien....hvis jeg sad og skulle vælge i nutid.

 • Anja D. Rasmussen

  søn, 14/05/2017 - 17:14

  Jeg er glad for at du kunne lide den, og blev positivt overrasket over bogen. Har du læst noget af forfatteren før? Jeg har ikke, men jeg kunne godt finde på at prøve at læse nogle af hans andre bøger nu. 

 • Marianne B

  tor, 11/05/2017 - 04:46

  Jeg synes faktisk den var ok. Jeg var  skeptisk ved at læse en mands roman, om hvordan livet som kvinde og hore måtte føles. Ofte har mandlige forfattere, en meget romantisk let tilgang til det. Jeg synes dog, at forfatteren var ganske nuanceret, men en smule for grafisk/detaljeret i mange af detaljerne.

 • Anja D. Rasmussen

  tor, 04/05/2017 - 12:08

  Maj måneds bog er den historiske bog Soldaterhoren af Martin Jensen. Den foregår i Danmark i 1326.

  Man følger smukke Thrund, som kommer fra en fattig familie på Fyn. Hendes elskede bror Hans har altid beskyttet hende mod påtrængende mænd og fyre men da han dør, og hun voldtages, vælger hun at forlade familien for at komme væk fra de forfærdelige forældre, og for at finde en mand så hun selv kan tage sig af sine mindre søskende.

  Hun vælger soldaten Heinrick som sin mand. Han behandler hende godt og tager hende med på deres rejse med de andre soldater ryttere. Men da han skal i krig betaler han for at hun kan bo og beskyttes hos over horen Kussemor. Men efter kort tid sættes Thrund selv til at tjene penge på hor. Hun har brug for at tjene nok penge så hun kan få sin egen gård. Livet blandt horene beskrives.

  Manne, (en soldat fra samme soldater trup som Heinrich), som hun tidligere har stolet på, kommer til lejren og behandler hende rigtig skidt, og fortæller samtidig at Heinrich blot udnyttede hende, og nu er død. Kan man mon regne med ham?

  Men det er ikke nemt at slippe fri fra kussemors klør. Det kræver at man har én der kan beskytte en. Og det bliver pilgrimmen Lage, som hun har mødt  på torvet i Viborg.

  De laver en aftale og hjælper hinanden. Han er selv meget mystisk og hemmelighedsfuld. Men han behandler hende godt og holder hvad han lover. Han sørger for at hun sikkert kommer ned gennem Jylland og tilbage til sine små søskende på Fyn.

  Bogen måtte godt ha’ været længere! Man er nysgerrig efter at høre hvordan det kommer til at gå med at få sin egen gård, og bo med sine søskende.

  Og hvem var Lage/Tade Falstring rigtigt?

  Var Heinrich virkelig død, og havde han blot udnyttet hende? Eller løj Manne? Man efterlades med en masse spørgsmål.

  Jeg synes at bogen var rigtig god! Den giver mig lyst til at læse de andre bøger i serien. Og generelt til at læse andet af forfatteren Martin Jensen.

  Den er en en uafhængig del af Eske Litle serien. (7,5)

  Hvad synes i om bogen? Der var lige nogle scener i bogen der var ret barske, og som sad i kroppen noget tid efter. Bl.a. om den unge pige Sessel, og kussemors kæreste Josche. Men det var også de gode beskrivelser der gjorde at man nemt levede sig ind i bogen.