Oktober måneds bog er Ta-Nehisi Coates: Mellem verden og mig

Oprettet: 04.10.2016 - 10:10

Bog: "Mellem verden og mig" af

Bogens forside

"Mellem verden og mig" er skrevet som et brev til forfatterens teenagesøn, hvor Ta-Nehisi Coates deler sine oplevelser og de følelser, symboler og realiteter, der er forbundet til livet som s

Oversætter: 
Jakob Levinsen
Udgivet: 
2016
Forlag: 
Gyldendal
Lån bogen - Køb bogen

Det amerikanske præsidentvalg nærmer sig, men hvad er det egentlig for et samfund, hvis man ikke tilhører det hvide flertal?

"Mellem verden og mig" er skrevet som et brev til forfatterens teenagesøn, hvor Ta-Nehisi Coates deler sine oplevelser og de følelser, symboler og realiteter, der er forbundet til livet som sort i det amerikanske samfund. I bogen gennemgår Coates Amerikas lange historie af undertrykkelse af og racisme mod sorte mennesker - og den uundskyldelige politibrutalitet mod sorte unge.

"Mellem verden og mig" er en barsk, rørende og uforsonlig bog om, hvordan den amerikanske drøm for en stor del af befolkningen snarere er et mareridt. 

Lad os få en livlig og god debat om denne lille, fine bog

Venlig hilsen

Erling Lykke

 

Between the world and me

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • danieljohansen72

  man, 24/10/2016 - 10:14

  Det amerikanske valg er jo håbløst. Det er det værste valg nogensinde. Ingen af kandidaterne, er egentlige kanditater. Man kommer hurtigt til at savne Bernie Sanders, og hvis han var blandt de 2, så var valget ultra simpelt

  Vh Daniel.
  Board Assure Education

 • Poul-Erik

  tor, 20/10/2016 - 20:56

  Hvor virker det absurd, at den amerikanske valgkamp mellem de to præsidentkandidater i så stort omfang har drejet sig om fortidens synder på det private område. Og man kan undre sig over, at det er de rige hvide, der igen dominerer kandidatlisterne på begge fløje.. De store modsætninger i det amerikanske samfund kan være med til at nedtone Obamas betydning. Der vil uvilkårligt være en skuffelse, over at samfundet ikke har ændret sig mere. Holdningen til de sorte er så stort et problem gennem generationer, at forfatteren til "Mellem verden og mig" ikke har meget optimisme i sin beskrivelse af samfundet, "der hylder ikke-vold til de svage og giver størst tænkelige våben til de stærke". Et enkelt menneske kan ikke yde meget for at rette op på forholdene, som der står i bogen, men måske er der ændringer på vej.  Befolkningssammensætningen ændrer sig i disse år, så de hvide kristne kommer i mindretal. Det kan måske give drastiske ændringer, der kan udløse angst hos de, der indtil nu har haft så stor magt. Men hvor mangler vi en farvet kandidat til præsident - eller vicepræsidentposten. Den stemning Obamas valgkamp gav, er det svært at få øje på  mellem kandidaterne iår.

 • erlinglykke

  tir, 04/10/2016 - 10:11

  Kære fagbogklubmedlemmer

  Så er oktober måneds debat omsider åbnet. Kom frisk med jeres synspunkter 

   

  Erling Lykke