Ødeland

Oprettet: 03.07.2013 - 09:06

Bog: "Ødeland" af Stefán Máni

Bogens forside

Den enøjede Odin er en af Reykjaviks forbryderkonger, en hård hund der skrupelløst indgår narkohandler og brænder huse ned.

Forfatter: 
Stefán Máni
Oversætter: 
Rolf Stavnem
Udgivet: 
2012
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
261
Lån bogen - Køb bogen

Bogen er til debat i januar 2014

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • anne45lise

  man, 27/01/2014 - 22:14

  Hej Medlæsere!

  Nyt medlem her. Krimier har jeg først kastet mig over for et års tid siden, så jeg er ikke så erfaren i genren. "Ødeland" udmærker sig ved at udspille sig i barske islandske omgivelser i rå miljøer.

  Jeg er enig med dig, Mie Henriksen, i at referencerne til den nordiske mytologi er en fiks detalje.

  Det var imidlertid ikke en bog, jeg blev glad eller følte mig godt undeholdt af at læse, hvilket måske forklarer, at en sekundær tankebane studsede over, at Odin pludselig et par gange startede Ford'en med en skruenøgle i stedet for den sædvanlige skruetrækker.

  mvh
  anne-lise

 • Mie Henriksen

  fre, 03/01/2014 - 11:39

  Dejligt at starte et nyt år med at være på forkant - januar måneds bog har jeg faktisk læst! Til gengæld er det lidt tid siden, så jeg holder mig til de store linjer. Bogen har flere interessante sider, den er bestemt ikke nogen mainstream krimi.

  For det første giver den et indblik i et Island ramt af finanskrisen. For det andet ser vi historien fra skurkens synsvinkel, og man læser altså anderledes, når hovedpersonen er usympatisk - i hvert fald til at begynde med.  Her får vi lige motioneret empati-musklen! Så kan jeg også godt lide referencerne til mytologien, bare det at hovedpersonen er en-øjet og hedder Odin ...

  Desuden er bogen kort, stram og humoristisk på den sorte måde, så en stor anbefaling herfra, hvis du er nysgerrig på en bog der er lidt anderledes.