Lad kun verden tumle sig

Oprettet: 07.05.2012 - 15:35

Bog: "Lad kun verden tumle sig" af Colum McCann

Bogens forside

Omkring en autentisk begivenhed i august 1974, hvor en fransk linedanser skød en line mellem tvillingetårnene i New York og vandrede mellem de senere så fatalt berømte skyskrabere, skildres en mass

Forfatter: 
Colum McCann
Oversætter: 
Juliane Wammen
Udgivet: 
2011
Forlag: 
People's Press
Sidetal: 
408
Lån bogen - Køb bogen

Bogen er til debat i oktober og november måned

 

Læs anmeldelse på litteratursiden:http://www.litteratursiden.dk/anmeldelser/colum-mccann-lad-kun-verden-tumle-sig

 

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • pernille møller...

  lør, 05/01/2013 - 09:40

  Godt nytår til alle
  Meget smuk bog. Som kræver tid at læse og plads til at blive tænkt over. Jeg synes især historien om vietmanskrigens mødre var stærkt fortalt. Endnu læser man om de ofre omgivelserne bliver pålagt af en krig de ikke har ønsket at være en delt af. Flot med så stærke kvindeportrætter Fint med flere historier der filteres sammen . Viser at selv i storbyen er verden lille. Men er slutningen for happy end?
  Vh pernille

 • Karen Kærgård

  man, 17/12/2012 - 18:04

  "Lad kun verden tumle sig" har ikke kun en velkonstrueret handling. Jeg havde hele tiden lyst til at læse videre, ikke kun fordi den var spændende, men fordi personerne er interessante. Romankunst slet og ret. Forfatteren jonglerer elegant med sjældent gribende skæbner. "Godhed er vanskeligere end ondskab" siger præsten til narkoluderen Jazzlynd begravelse. Godheden kræver en tålmodighed og en gavmildhed, som personerne langt fra er sikre på, at de besidder. Man følger deres indre drama med samme spænding, som New Yorkerne fulgte linedanseren over byen den dag, og ånder lettet op, når det lykkes dem at gøre det gode, som samtidig redder dem selv. Menneskers evige behov for håb er indlevet og opfindsomt skildret på et tidspunkt, da Vietnam-krigen stadig var et åbent sår - ved at vise, at der kan være lys på den anden side af mørket uden at være lalleglad - og minde folk om, at New York har overlevet og gennemlevet utallige kriser.

  Bogen føjer sig fornemt ind i rækken af store New York-romaner , og jeg er overbevist om, at den vil blive stående.

 • Karen Kærgård

  ons, 12/12/2012 - 16:10

  "Lad verden tumle sig" er på alle måder en bog, man burde unde sig at læse, når man både har tid og overskud. JEG have faktisk hverken tid eller overskud men blev alligevel indfanget. Stærke menneskeskæbner, der vikler sig ud af men mest ind i hinanden, tvang mig til at forholde mig til livets smerte men viste også livets smukke sider - menneskers psykiske overlevelseskraft  og omsorg for hinanden. 

  Det hele holdes sammen af en utrolig fandenivoldsk bedrift, hvor Philippe Petit  går på line mellem de to verdensberømte tårne. Og kun fordi det var en tvingende indre nødvendighed og fordi han KUNNE! Ikke desto mindre sættes menneskelivet nede på gaden på den måde i den grad i perspektiv.

   

 • Karen Kærgård

  tor, 06/12/2012 - 11:23

  Ja jeg har nok haft lidt for travlt på arbejde. Jeg har nemlig været så heldig at komme til at stå for DR Romanklub her på Varde Bibliotek. Vi har lige haft den første bogdiskussion om Kim Leines "Profeterne i Evighedsfjorden", og det var en stor fornøjelse. Jeg vil opfordre alle til at læse bogen og følge med på DRs side og følge med i debatten i DR Romanklubben her på siden, hvor Kim Leine deltager i debatten.

  Dette er så desværre gået lidt for meget ud over denne debat. Men jeg har nu stadig planer om et "ordentligt" indlæg og vender derfor tilbage. Jeg vil lade debatten stå her i december, så andre også har mulighed for at komme med kommentarer.

 • ingrid jensen

  ons, 05/12/2012 - 17:41

  Det var en flot afslutning på dette års bogvalg med "Lad kun verden tumle sig". Selv om vi er ude af november, vil jeg ikke undlade at give mit besyv med. Det har været en særlig læseoplevelse med denne store bog, men det tager også sin tid at læse den, så derfor springer nogle læsere måske over. Det bør i så fald indhentes. I al sin grumme alvor rummer den så mange gode og smukke indfald, at man føler sig beriget og er bagefter glad for at have læst den, ligesom det undervejs var godt at læse den. Utroligt, at man side efter side, linje efter linje, kan fængsles af både sprog og indhold, trods de ofte detaljerede beskrivelser. Tilsyneladende flere historier, men det er fornemt at binde de forskellige sammen til denne meningsfulde helhed.

 • Karen Kærgård

  man, 26/11/2012 - 17:17

  Jeg er nu færdig med bogen, men den er nu ikke sådan at ryste af sig. Smukke læseoplevelser som denne klinger altid videre i sind og tanke.....

  Jeg vender derfor tilbage:)

   

 • Karen Kærgård

  man, 12/11/2012 - 23:07

  Ja vi holder december-pause som sidste år. Der er jo som regel nok andet at se til i julemåneden. Godt at høre, at du deltager i næste bogdebat Connie:)

  Jeg har min "lange sommerferie" i øjeblikket her i uge 45 og 46. Jeg og min familie har haft en herlig solfyldt ferieuge i Egypten, hvor jeg fik læst et godt stykke videre, og det gode indtryk holder stadig hos mig. Jeg vender tilbage - i hvert fald efter min ferie.

 • Connie

  søn, 11/11/2012 - 19:52

  Hej i blandede bolcher klubben!
  Jeg kan se at der ikke er nogen ny bog på i klubben før til januar, men her forventer jeg at deltage.
  Årets første julehilsen sendes nu til alle aktive i klubben, og fortsat god debat om månedens bog .

 • pernille møller...

  tor, 25/10/2012 - 16:19

  Så er jeg fået bogen lånt. Spændt på hvad denne giver af oplevleser.

 • Karen Kærgård

  tor, 25/10/2012 - 11:39

  Ærlig melding fra Connie - må dog med det samme sige, at jeg synes du går glip af noget af en læseoplevelse. Det trøster mig dog lidt, at jeg ved, du som jeg er konstant læsende og håber naturligvis, at dit eget "læseprogram" også er godt:)

 • Connie

  fre, 19/10/2012 - 14:01

  Tror jeg melder fra i denne måneds debat, men vil dog bidrage med at jeg har fulgt med i debatten i en anden læseklub (tror det var testklubben) der også havde bogen på programmet for et stykke tid siden. Har også set den fantastiske film om linedanseren, men da jeg lider af højdeskræk sad jeg hele tiden med klamme håndflader , så jeg tror simpelthen ikke historien på skrift er noget for mig. God fornøjelse til jer andre.

 • Karen Kærgård

  tir, 16/10/2012 - 15:48

  Jeg har nu nydt de to første livsbilleder i bogen. Forfatteren skriver så godt, at jeg dårligt nåede at ærgre mig over at skulle slippe den første hovedperson, før den næste allerede var krøbet ind under huden på mig. Det tegner godt:)