Jin Ping Mei

Oprettet: 23.01.2012 - 12:00

Bog: "Jin Ping Mei" af

Bogens forside

En fortælling om kærlighed og begær mellem mennesker, der tager sin begyndelse, da tigerdræberen Wu Song besøger sin bror dværgen og dennes smukke kone

Udgivet: 
2011
Sidetal: 
248

Bogen diskuteres i oktober 2012.

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Ann Luther Torp

  tir, 02/10/2012 - 15:07

  I kølvandet på tidens store trend med erotisk litteratur for kvinder (”50 Shades of grey” og danske Kristina Stoltz’ roman ”Et kød”) tager DR Klassikerklubben nu et kinesisk værk om samme emne i favnen.

  Siden Qing-dynastiets magtovertagelse har bogen ”Jin Ping Mei” været bandlyst, fordi den blev betragtet som skadelig for moralen.

  Den handler bl.a. om den kvindelige seksualitet og den ældste trykte udgave, der findes, er fra 1617. Den har forlaget Vandkunsten nu udgivet i dansk oversættelse. Den kinesiske originaludgave er på næsten 3000 sider og består af 100 kapitler. Bogen, DR Klassikerklubben kaster sig over, er første bind i en planlagt række på i alt 10 styk hver med 10 kapitler.

  Værket handler om hverdagslivet i en rig købmandsfamilie og indeholder mange beskrivelser af de seksuelle eskapader, karaktererne kaster sig ud i. Romanen har et stort erotisk tema, hvor også den kvindelige seksualitet har en fremtrædende plads.