I kærlighedens navn

Oprettet: 28.01.2009 - 14:24

Bog: "I kærlighedens navn" af James Meek

Bogens forside

Året er 1919 - Borgerkrigen mellem de røde og de hvide raser, og i dette kaos undslipper Samarin en arbejdslejr i Sibirien, og finder frem til en lille landsby - Her hersker anarki, et regiment tje

Forfatter: 
James Meek
Oversætter: 
Henrik Enemark Sørensen
Udgivet: 
2005
Forlag: 
Hr. Ferdinand
Sidetal: 
363
Lån bogen - Køb bogen

Bogen var til debat i oktober og november 2007

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Ole Knudsen

  ons, 28/01/2009 - 14:25
  Charlotte L.
  12-01-2008 22:24:10
  Endte med at give op....
  En 1/4 henne i bogen gav jeg op, den kunne bare ikke holde mig fanget...

  4236 Charlotte L.
  13-12-2007 16:31:53
  December er snart slut....
  og jeg er stadig ikke rigtig kommet igang med bogen. Der er lidt for meget arbejdspres på til jeg orker at læse når jeg kommer hjem. Men jeg skal nok komme efter det så snart der bliver lidt mere tid efter jul....

  4087 Heidi
  30-11-2007 23:49:23
  Svar på: hævn måske straf ? (4037)
  Har snart fået kæmpet mig igennem
  2/3 nær målet synes jeg, at bogen er blevet ganske god. Indtil Anna Petrovna blev introduceret synes jeg, at personerne var svære at holde rede i.
  Godt inde i bogen, synes jeg, at den bliver mere spændende, men også meget mere uhyrlig.

  4037 Charlotte f.j.
  24-11-2007 17:04:51
  Svar på: kærlighed? (4013)
  hævn måske straf ?
  Jeg ved ikke om jeg tror hun fulgte sin mand udfra et motiv om hævn, ja måske -eller straffe ham ved ikke at gøre det let for ham at vende det liv de havde sammen ryggen. Ved at følge efter bliver han konfronteret med hende hele tiden. vis mere ... Og jeg kan forstå hvis hun føler vrede. Han får deres kæligheds liv til at fremstå som noget forkert og årsag til syndigt liv. Han afviser hende som kvinde tænker jeg.. Må være svært at forstå/acceptere for hende den religiøsitet frem for hvis han havde vraget hende til fordel for en anden kvinde.
  Forholdet til Samarin...jeg har også sværet ved helt at forstå, men at mange kvinder kan føle sig tiltrukket af mænd med psykopatiske tilbøjelighed er der jo så rigeligt bevis på. Han fremstå nok også som rigtig meget mand i forhold til sin "ægtemand". Og giver hende jo også bekraftigelse...
  vis mindre ...

  4027 Laura
  22-11-2007 21:16:40
  Lige et par bogtips her efter debutantpris 2007
  Hvor godt at du fik læst Is på kærlighedens flod, Heidi og godt at det var en god oplevelse.

  I fredags var der som I ved, og måske også besøgte, bogmesse i Forum. vis mere ... Traditionen tro åbnede messen fredag med overrækkelsen af årets debutantpris. Prismodtageren, som jeg i kraft af min plads i juryen var med til at vælge, var i år Henriette E. Møller og hendes meget fine lille roman Jelne, som jeg varmt kan anbefale at læse. Det er en bog der både har litterære og sproglige kvaliteter og samtidig bred appel. Henriette E. Møller skriver bare godt og præcist og kan skabe en stemning, der flytter ind i kroppen, når man læser om Jelne og hendes forsøg på at finde ud af, hvad hun kommer af og hvem hun nu er. Hvis I får den læst, må I endelig fortælle, hvad I synes om den. En anden ret interessant og underholdende og meget tidstypisk debutroman er bogen med den specielle titel Eva - et styk vestlig hjerne med kvaps i knolden fx af Katrine Buchhave Andersen. Den er af anmelderne blevet kaldt en zapperroman, fordi hovedpersonen Eva både sidder og zapper rundt på sit tv samtidig med at hun zapper ind og ud af sit noget kaotiske tankeunivers, som er stærkt påvirket af det udefrakommende bombardement af indtryk. Jeg følte mig selv temmelig ramt, må jeg indrømme. Prøv den og bliv vildt irriteret (det kan man garanteret blive på hende) eller overgiv jer som jeg.
  vis mindre ...

  4013 Helle
  21-11-2007 18:41:09
  kærlighed?
  Jeg skrev et indlæg, da jeg havde læst noget af bogen og skrev bl.a., at kærlighedsthistorien var spændende. På det tidspunkt troede jeg at Anna fulgte sin kastrerede mand, fordi hun stadig var forelsket i ham!
  Men det var jo slet ikke tilfældet, hvorfor hun fulgte efter ham, har jeg lidt svært ved at forstå. Var det for at hævne sig?
  Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor hun bliver forelsket i Samarin.
  Men på trods af disse spørgsmål, synes jeg det er en fascinerende bog.
  Fint med Drageløberen i januar.

  3907 Tina. Redaktør på Læseklubben
  14-11-2007 15:39:58
  Vi ses - i virkeligheden - på bogmessen i Forum
  Kære Læseklub
  I den kommende weekend d.16. 17. og 18.nov er der, som mange af jer sikkert ved, Bogmesse i Forum. En weekend fyldt med bøger, forfatterinterviews, gode tilbud og naturligvis masser af læsere. vis mere ... Der er en massen, puffen, godt humør og spændende oplevelser.
  Litteratursiden.dk er naturligvis også at finde på bogmessen i stand nr.85.
  Michael Larsen og Tina Mortensen, som er redaktører på Læseklubben, er på bogmessen fredag og lørdag. Spørg efter os i Litteratursidens stand.
  Det kunne være så hyggeligt at mødes med jer og høre, hvad I synes om læseklubben og gerne, hvordan vi kan gøre det bedre.
  I Læseklubben på Litteratursiden er det læseren og læseoplevelsen, der er i centrum. Derfor inviterer vi, som de eneste nogensinde (så vidt vi ved) en læser på scenen.
  Det sker fredag kl.14.30 og lørdag kl.14.00 i Litteratursidens stand, nr.85
  Håber vi ses.
  Hilsen Tina og Michael.
  Redaktører af Læseklubben på Litteratursiden.dk

  vis mindre ...

  3849 Heidi
  12-11-2007 16:13:54
  I kærlighedens navn
  Nu er jeg klar til også at give et lille besyv med. Jeg er så småt kommet igang med "I kærligehedens navn". Den virker speciel, men jeg glæder mig til at læse videre i den. vis mere ...
  Jeg har fået læst "Is på kærlighedens flod" fra september måned, som bare var god.
  Januar måneds bog "Drageløberen" har jeg læst, og det er en af de bedste bøger, jeg har læst.
  Ps Jeg kan tilslutte mig fascinationen af fortællinger om mennesker, der lever under ekstreme forhold. Eks. som Rachlin-familien, der levede 16 år i Sibirien.
  vis mindre ...

  3817 Charlotte f.j.
  09-11-2007 14:25:09
  Sætter tanker igang.
  Ja så kom jeg over mit døde punkt og fik læst bogen færdig. Sidste del fangede ganske godt. Jeg har tænkt en del over at jeg i denne roman har haft svært ved at leve mig ind i personerne. vis mere ... Det blev lidt lettere i den sidste del hvor brikkerne ligesom falder på plads. Har svært ved helt at finde ud af hvorfor. Den største indlevelse oplevede jeg med Anna, da Samarin har hendes søn med på lokomotivet og efterfølgende, men det er nok også nemt for en mor på barsel at leve sig ind i en mors frygt og dilemaer, omend i mindre målestok end det Anna går ind i.

  Ja så er jeg da blevet lidt klogere på Russisk kultur og historie. Jeg har ikke tidligere hørt om kastrater, så det var da bl.a ny viden. Og noget jeg har tænkt en del over når jeg har læst bogen, forsøgt at forstå deres argument for og så det åbenlyse vanvittige idet. Og ikke mindst som historien så fint beskriver det, at man ikke nødvendigvis opnår den sjælefred man ønsker.
  Også Samarin hans grusomhed og afstumpethed..Ja selv om historien havde sine døde punkter for mig, har den alligevel givet mig noget at tænke over.


  vis mindre ...

  3732 Charlotte f.j..
  04-11-2007 17:43:29
  Mangler måske lidt humor
  vis mere ...
  Er pt. gået lidt død i den, er over halvvejs og indimellem er det bare så ekstremt og bizart at jeg kan have svært ved at leve mig ind idet.Synes ikke jeg plejer at have problemer med det, men der mangler for mig nok lidt humor..og selvfølgelig er det ikke sjovt men ofte kan der i det kaotiske og forfærdelige være en humoristisk vinkel på det, som jeg f.eks oplver når jeg har læst noget af John Irving..nå men jeg vil nu ha den læst og kommer nok snart over mit død punkt...
  Og synes som tidliger nævnt også bogen har gode beskrivelser af hvad ekstremer kan føre mennesket ud i.

  vis mindre ...

  3711 Charlotte D
  02-11-2007 12:17:57
  Man bliver grebet...
  Hej med jer
  Jeg er også kommet igang med "I kærlighedens navn", min første indtryk var at den var tung og lidt forvirrende... Men efter et stykke tid så bliver den mere og mere facinerende. vis mere ... Det som ekstreme forhold gør ved mennesker og får os til at gøre, er på samme tid spændende men også meget skræmmende. Jeg er blevet så grebet af bogen, at jeg kørte for langt med toget forleden... så nu glæder jeg mig til weekenden, hvor jeg nok for læst bogen færdig.

  Jeg har været begyndt på "Drageløberen" men af forskellige årsager, så nåede jeg ikke ret langt. Derfor er det fint for mig at det bliver Januar bogen.
  vis mindre ...

  3658 Laura
  30-10-2007 10:42:29
  Svar på: Drageløberen o.k for mig.. (3641)
  Ok...
  ...så læser vi drageløberen til januar. Reserver den hellere med det samme.

  3657 Laura
  30-10-2007 10:41:28
  Tændt af?
  Er der nogen af jer, der har svært ved at komme igennem - eller måske bare i gang - med bogen? Det havde jeg som nævnt selv, men jeg synes virkelig det lønner sig at holde ved. Skriv også gerne, hvis I ender med at give op. Det er interessant at høre, hvad der tænder af. Om det er stilen, emnet eller om fortællingen bare er for langt ude.

  3641 Charlotte F.J
  27-10-2007 22:28:12
  Drageløberen o.k for mig..
  Ja,men drageløberen lyder som et fint bud, jeg har ikke fået læst den..Men også gerne noget nyere dansk litteratur.

  Vdr. At skrive forbogstav på efternavn efter Charlotte, er jeg den Charlotte der glemte at skrive mit efternavn da jeg meldte mig til.

  Og hvor er ordet ekstrem dækkende for " I kærlighedens navn ".

  3640 Laura
  27-10-2007 18:41:38
  Januar bog
  Hvad ville I sige til at læse Drageløberen til januar? Eller har I allesammen læst den? Jeg har ikke fået den læst endnu, og har hørt så meget godt om den.

  Vi kan også diskutere nogle af de nye danske romaner, jeg har læst i forbindelse med årets debutantkonkurrence, som jeg også i år sidder i juryen til. Der er flere gode imellem.

  3639 Laura
  27-10-2007 18:05:26
  Ekstremer
  Som jeg også skrev i forbindelse med Is på kærlighedens flod, er jeg meget fascineret af historier og skæbner, der udspiller sig under ekstreme forhold, f.eks. et klima som det sibiriske. vis mere ... I I kærlighedens navn er alt jo nærmest ekstremt. Kulde, krig og kærlighed udfoldet på en ekstremt anderledes og mærkelig måde. Jeg synes den er fantastisk. Jeg havde svært ved at komme i gang med den, men da jeg først var hooked, kunne jeg ikke slippe den, før den var færdig. Sprogligt var jeg også meget fascineret. Den er virkelig smukt skrevet.

  Lige en "servicemeddelelse": Vi har lige fået endnu et medlem, der hedder Charlotte - velkommen til dig - og jer er der så tre af nu. Det er lige før vores klub burde hedde Læseklubben Charlotte ;-) Kan I ikke skrive første bogstav i jeres efternavn på jeres indlæg, så vi kan kende jer fra hinanden? På forhånd tak fra klubværtinden.
  vis mindre ...

  3542 Charlotte
  21-10-2007 21:44:03
  Svar på: ja, den er lovende (3474)
  Ja hvad krig gør ved mennesker..
  Ja hvad krig gør ved folk.. hvilket jo er tankevækkende og desvære meget aktuelt..
  Og et sted hen ad vejen forståeligt og så, bliver jeg alligevel så overrasket nu mere jeg læser og dermed får af historien. vis mere ... Tænker var det virkelig det, der stod, gør de virkelig det mod andre og ikke mindst sig selv.
  Og religiøsitet, hvad den kan få mennesker til eller hvad mennesker bruger religion til ?

  Oplever lige nu undren, hvor jeg er halvvejs med bogen - at der er kaos omkring personerne.. håber at få en oplevelse af nogle svar / en form for afklarethed omkring disse meneskers skæben..ser frem til at læse vidre.
  vis mindre ...

  3474 Helle
  18-10-2007 15:09:44
  Svar på: opleves lovende.. (3168)
  ja, den er lovende
  Jeg er kommet lidt længere end Charlotte, men endnu ikke halvvejs. Der er mange gode ting i denne bog. Den viser bl. a., hvad krig gør ved mennesker. Kærlighedshistorien er speciel og det er meget spændende at se, hvordan den udvikler sig. Jeg får lyst til at droppe arbejde og aftaler og bare læse

  3168 Charlotte.
  30-09-2007 22:44:15
  opleves lovende..
  Bare lige mit første hånds indtryk af " I kærlighedens navn ", som jeg først lige er begyndt på - nået første kapitel.. og glæder mig til om lidt at tage den med i seng til godnat læsningen.. Jeg synes den fanger mig fra starten såvel person skildringerne - at få fat i hvad de er for nogle størrelse, og så er der nysgerigheden om det kulturelle og historiske det ser ud til man også får noget af...glæder mig til at læse vidre..

  Navn: