Firmaets bedste mænd og kvinder

Oprettet: 27.02.2012 - 17:23

Bog: "Firmaets bedste mænd og kvinder" af Gretelise Holm

Bogens forside

Krimi. Ni kolleger er på internatkursus, og én af dem findes dræbt. Hvem af de otte overlevende kolleger er morder?

Forfatter: 
Gretelise Holm
Udgivet: 
2011
Forlag: 
C&K
Sidetal: 
202
Lån bogen - Køb bogen

Bogen er til debat i marts 2012

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Annebeth Larsen...

  tor, 12/04/2012 - 11:13

  Hej Ib Nielsen. Jeg kan godt forstå at du blev skuffet over bogen, selv om jeg ikke helt selv havde det på samme måde. Men jeg havde også forinden hørt Gretelise Holm fortælle om bogen på Bogforum, hvor hun selv kaldte den for en "mandelgavebog"... Derfor havde jeg heller ikke de helt store forventninger til det litterære indhold. Jeg har personligt bare taget bogen for det den er, og så synes jeg egentlig den var ganske underholdende. Men ligesom dig, ser jeg nu også frem til en ny og "rigtig" roman af Gretelise Holm :) 

 • ibhnielsen (ikke efterprøvet)

  tir, 10/04/2012 - 09:24

  Jeg er normalt stor fan af Gretelise Holm, hun har skrevet nogle fantastiske bøger, som også har haft samfundsrelevant stof, men denne er en flad fornemmelse.
  Det bliver lidt som at læse noveller, så man når ikke at blive grebet af en handling, men det værste er, når den person, man oplever handlingen igennem, viser sig at være morderen. Det har personen nok vidst hele tiden, men det har ikke vist sig i hans tanker???
  Jeg ser dog frem til at Gretelise skriver en rigtig roman igen. 

 • Annebeth Larsen...

  tor, 22/03/2012 - 22:32

  I kommentarerne nedenfor bliver der afsløret lidt mere end der normalt vil blive afsløret, når bøgerne her i Krimiklubben debatteres. Så hvis du ikke har lyst til at få afsløret noget omkring de otte forskellige slutninger i ”Firmaet bedste mænd og kvinder” skal du stoppe med at læse her!!! :)

  Men kom endelig med dine kommentarer til bogen - stort og småt. 

 • Annebeth Larsen...

  tor, 22/03/2012 - 22:29

  Det største minus ved bogen er dog, at det hele går så hurtigt, og man når ligesom ikke ind under huden på personerne. Jo, hovedpersonen synes jeg egentlig bliver beskrevet meget godt, især i indledningen. Men slutningerne er simpelthen så forjagede! Det forstår jeg ikke hvorfor de skal være? Det er som om Gretelise blev træt af at skrive, og så skulle der bare afsluttes hurtigt. Det er ærgeligt, for det ville havde højnet bogen hvis slutningerne lige var bredt lidt mere ud.

 • Annebeth Larsen...

  tor, 22/03/2012 - 22:27

  For at vende tilbage til det med formen, så havde jeg faktisk troet at det ville ødelægge det for mig at der var flere slutninger, men som sagt gjorde det mig bare mere nysgerrig og det var sjovt! Specielt fordi Gretelise Holm bare går "all in" og overdriver helt vildt! Nogen gange bliver det næsten helt plat... og det synes jeg faktisk var ret befriende :)

  Det virker som om Gretelise selv gør lidt grin med det hele... eksempelvis er den mandlige hovedperson i en af historierne på date med en af de kvindelige kollegaer. Da de mødes siger han til hende: "Wow for en flot emballage" og senere flår de emballagen af hinanden! Det kommer selvfølgelig af at de arbejder på Dansk Emballageforsyning.

   

 • Annebeth Larsen...

  tor, 22/03/2012 - 22:26

  Ja, det har virkelig været sjovt at måtte vælge at have hede affærer, være løgner eller sladderhank... jeg tog også først det mest "fornuftige" og realistiske valg, men så blev man jo nysgerrig for at læse hvad der skete hvis man traf nogle andre valg...

  I de fire historier hvor man er mandlig hovedperson var der fire forskellige mordere, og de var også alle ansat i firmaet. Faktisk synes jeg den "præmis" var ret urealistisk. Hvorfor lige vælge at dræbe en kollega mens man er på kursus et sted, hvor man helt naturligt vil blive en af de hovedmistænkte?

 • Annebeth Larsen...

  tor, 22/03/2012 - 21:36

  Nå, det ser ud til at Kirstine og jeg er lidt alene om at være live :) Det vil nu ikke afholde mig fra at skrive videre.

  Jeg synes det har været sjovt at læse denne "labyrintkrimi" med forskellige slutninger, men måske har formen afholdt nogen fra at ville læse den??? Også det at der er flere slutninger... ødelægger det stemningen? En slutning er jo ekstremt vigtig i en krimi, her udløses spændingen og gåden opklares, det er det vi glæder os til! Men her er der pludselig otte forskellige slutninger og flere forskellige mordere... 

 • Kirstine Louise...

  tor, 22/03/2012 - 21:32

  I mine kvinde historier var morderne alle nogle der var ansatte i firmaet. Det synes jeg faktisk ikke at det havde behøvedes.

  Jeg synes, som Annebeth, at det var sjovere at læse end jeg havde regnet med.

  Især der hvor jeg skulle vælge om jeg a) vælger at have en affære med enkemande eller b) vælger ikke at have en affærre med enkemanden. Først tænkte jeg, at det ville jeg selvfølgelig ikke! Men da jeg havde læst den historie synes jeg at det var lidt morsomt at være lidt umoralsk;- )

 • Annebeth Larsen...

  tor, 22/03/2012 - 22:12

  Jeg valgte jo så at være mand, da jeg læste "Firmaets bedste mænd og kvinder", og jeg har læst alle fire meget forskellige slutninger. Må give Kirstine ret i at hun er meget fantasifuld den kære Gretelise Holm :) Det er meget imponerende og generelt synes jeg faktisk det har været sjovt at læse bogen... væsentlig sjovere end jeg havde regnet med! Det største minus ved bogen er nok at den ikke virker helt gennemarbejdet nok. Som Kirstine skriver kunne historierne godt lige have et kapitel/led mere, og så synes jeg også det er meget svingende hvor fyldestgørende historierne er.

  Det kunne være sjovt at høre hvilke historier nogle af I andre har læst? 

   

 • Annebeth Larsen...

  tor, 22/03/2012 - 21:03

  Ja velkommen til den første live-debat i Krimiklubben! Jeg håber der sidder andre derude end Kirstine og jeg?

   

   

 • Kirstine Louise...

  tor, 22/03/2012 - 20:52

  Hej medlemmer

  Er i klar til nogle afsløringer ;-)
  Jeg har læst de fire slutninger med en kvinde som hovedperson. Jeg synes at det gjorde sig gældende for dem alle fire at de godt lige kunne have haft et kapitel mere. Det var som om den hurtige afsløringen af morderen gjorde historien mere urealistisk. Og så synes jeg at i alle fire "kvindeslutninger" at det manglede at man fik fortalt hvordan fremtiden blev for firmaet , hvem bliver ny chef?!

 • Kirstine Louise...

  tor, 15/03/2012 - 15:56

  Jeg har nu læst de fire slutninger som " hører til" den kvindelige hovedperson og jeg må nok sige at hun har en god fantasi hende Gretelise Holm!!

  Fælles for dem alle er at jeg savner at få en afklaring på hvad der sker med firmaet, hvem bliver den nye chef!

  Glæder mig til at diskutere slutninger med jer d. 22/3

 • Annebeth Larsen...

  man, 12/03/2012 - 21:03

  Torsdag den 22. marts kl. 20-21 vil Kirstine og jeg gerne invitere jer alle til live-debat om ”Firmaet bedste mænd og kvinder” her på debatsiden. Det er første gang vi skal prøve det i Krimiklubben, og vi kan ligeså godt advare jer med det samme: det bliver tilladt at afsløre ALT! Også hvem morderen er, hvilket i dette tilfælde kan være morderne, da ”Firmaet bedste mænd og kvinder” jo har otte forskellige slutninger.

  Vi håber I vil være med til at få en levende debat i gang om denne anderledes krimi.

  Præcis kl. 20 sætter Kirstine og jeg os til tasterne, i hver sin ende af landet, klar til at debattere med jer!

 • Annebeth Larsen...

  man, 12/03/2012 - 20:57

  Jeg er kun lige startet på "Firmaet bedste mænd og kvinder" og er nu nået der til hvor jeg skal vælge køn... Som Kirstine skriver har vi aftalt på forhånd at hun skal vælge at være kvinde og jeg mand. Det passer mig fint, for efter de første 35 sider føler jeg mig allerede som en mand :) 

  Jeg har haft min tvivl om denne krimi vil være interresant læsning, men synes faktisk starten har været meget god og jeg er blevet nysgerrig for at læse mere... 

 • Fabi1234

  fre, 09/03/2012 - 10:34

  Det er hyggelig læsning.
  Den er jo hurtig læst, så er rigtig god og sjovt at man selv er med.
  Så kan man jo lave sin egen historie. Meget inspirerede og fantasifuld.
  Skynd jer at komme igang

 • Kirstine Louise...

  tir, 06/03/2012 - 17:04

  Jeg er nu kommet lidt ind i Firmaets bedste mænd og kvinder og den er jo lige til. Jeg har læst Møgkællinger af samme forfatter og det er samme stil synes jeg.

  Annebeth og jeg har på forhånd aftalt at jeg skal vælge kvinde og hun skal vælge mand når vi kommer til side 35, men jeg må nok indrømme at jeg synes at hovedpersonen er en mand! Der bliver jo ikke sagt noget som kan indikere kønnet, men det kan være at det er manglen på det som får mig til at tro at det er en mand. Det bliver nok bedre efter side 35 :-)

 • Kirstine Louise...

  tor, 01/03/2012 - 09:23

  Gretelise Holms nye krimi "Firmaets bedste mænd og kvinder" er ikke en helt normal krimi. Bogen har nemlig otte forskellig slutninger og det er op til dig at bestemme hvilken du vil læse. Det første du skal afgøre er om du vil "være" mand eller kvinde. Den beslutning skal du træffe side 35.

  God fornøjelse.