Endnu en lortenat i en røvsyg by

Oprettet: 27.01.2009 - 15:07

Bog: "Endnu en lortenat i en røvsyg by" af Nick Flynn

Bogens forside

Forfatteren Nick Flynns erindringsbog om mødet mellem to mænds liv: digteren Nick Flynns eget og farens, den hjemløse, alkoholiserede, storskrydende og røveridømte wannabe-forfatter Jonathan Flynn<

Forfatter: 
Nick Flynn
Oversætter: 
Nils Lyngsø
Udgivet: 
2006
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
386
Lån bogen - Køb bogen

Bogen var til debat i oktober og november 2007

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Michael Linde Larsen

  tir, 27/01/2009 - 15:08
  Tina. Redaktør på Læseklubben
  14-11-2007 15:33:51
  Vi ses - i virkeligheden - på bogmessen i Forum
  Kære Læseklub
  I den kommende weekend d.16. 17. og 18.nov er der, som mange af jer sikkert ved, Bogmesse i Forum. En weekend fyldt med bøger, forfatterinterviews, gode tilbud og naturligvis masser af læsere. vis mere ... Der er en massen, puffen, godt humør og spændende oplevelser.
  Litteratursiden.dk er naturligvis også at finde på bogmessen i stand nr.85.
  Michael Larsen og Tina Mortensen, som er redaktører på Læseklubben, er på bogmessen fredag og lørdag. Spørg efter os i Litteratursidens stand.
  Det kunne være så hyggeligt at mødes med jer og høre, hvad I synes om læseklubben og gerne, hvordan vi kan gøre det bedre.
  I Læseklubben på Litteratursiden er det læseren og læseoplevelsen, der er i centrum. Derfor inviterer vi, som de eneste nogensinde (så vidt vi ved) en læser på scenen.
  Det sker fredag kl.14.30 og lørdag kl.14.00 i Litteratursidens stand, nr.85
  Håber vi ses.
  Hilsen Tina og Michael.
  Redaktører af Læseklubben på Litteratursiden.dk

  vis mindre ...

  3883 Jane Skov
  14-11-2007 11:39:42
  Spændende og tankevækkende
  Som flere af jer andre var jeg i begyndelsen ikke specielt begejstret for bogens fragmentariske form, jeg har faktisk tæt ved at lægge den fra mig igen. Da jeg først kom rigtigt igang endte jeg så med at tilbringe en hel nat med Nick Flynn og en kop te, for jeg KUNNE ikke lægge den fra mig.

  Portrættet af faderen er godt, han er en yderst sammensat person, og jeg synes vi kommer tæt på både hans (få) gode og hans dårlige sider, føler hans svimlende ambitioner og lugter hans beskidte sokker. vis mere ... Men der mangler noget: Jeg kunne godt have tænkt mig at få noget mere at vide om Nick Flynn selv - det er som om han meget beskriver de sider af sig selv, der spejler faderen, og sin egen rodløse tilværelse som ung. Lige pludselig har han så skrevet digte, og det ville jeg gerne have hørt mere om hans overvejelser i forhold til. Altså savnede jeg lidt skriveprocess, og kunne godt have undværet nogle af alle kapitlerne om hans båd!

  Sproget er utroligt smukt, og jeg ville ønske, jeg havde købt originaludgaven og ikke den oversatte! Det er nemt at se, at Nick Flynn er lyriker (poet kalder han vist sig selv, og det er med rette).


  vis mindre ...

  3823 Jette
  10-11-2007 17:09:56
  Lige i øjet!
  Hold da op. Det var rådt for usødet - usentimentalt og præcist indtil det ulidelige.

  Flynn ved hvad han vil, han ved, hvad han taler om, og han skriver til os på en så vedkommende og direkte måde, at man føler sig personligt involveret. vis mere ...

  Bogen er velkomponeret og virker autentisk netop på grund af sproget og stilen. Jeg tror på ham og hans fortælling - og vigtigst af alt, jeg føler, at jeg er blevet lidt klogere og (forhåbentlig) meget mere tolerant og forstående overfor hjemløse og dem, der tager sig af dem.

  En bog der fortjener omtale og opmærksomhed, også i Danmark. Den burde være pligtlæsning i gymnasiet - for her er stof til eftertanke, til diskussion om velfærdssamfund, tolerance og både personligt og socialt ansvar.

  Kan ikke anbefales nok.
  vis mindre ...

  3671 Susanne Taub
  31-10-2007 10:32:12
  Svar på: En stor læseoplevelse (3271)
  Er i gang med bogen
  Jeg er i gang med bogen. Efter et par sider skiftede jeg til "Citronbordet" som optaog mig så meget, at den måtte jeg bare læse færdig.

  Nu er jeg som sagt igen i gang med at læse bogen, og jeg har nu vænnet mig til dens mange stilistiske skift. vis mere ... Den er ikke nem at læse, men på en eller anden måde synes jeg næsten heller ikke, at den kan være skrevet meget andetledes, fordi forfatteren forsøger at samle brikkerne til det puslespil, der udgør faderens, moderens og hans eget liv, og det forsøg understøtter de stilistiske skift. Det er et farligt "eksperiment", fordi nogle læsere står af på grund af den fragmentariske måde bogen er skrevet.

  Jeg bliver grebet af emnet hjemløshed. Jeg vil lige benytte anledningen til at anbefale bogen "Hjemløs" en bog på ca. 500 sider, som fortæller historien om en kvindelig bibliotekar, der bliver hjemløs efter en skilmisse(skønlitteratur). Den er også rigtig god, fordi den fortæller både om den indre hjemløshed og den hjemløses liv på herberger og på venners sofaer.

  Men som sagt er jeg ikke færdig med bogen. men jeg læser interesseret videre i bogen.

  Læsehilsner
  Susanne
  vis mindre ...

  3499 Marianne/gæst
  19-10-2007 14:41:06
  En kæmpe overraskelse
  Findes der noget bedre, end at ta' en bog med hjem fra biblioteket af en forfatter du aldrig har hørt om...og så blive blæst omkuld?

  Jeg er intet mindre en begejstret ligesom I andre. vis mere ... Flynn har overlevet barndom og ungdommens rædsler ikke ved at gå til psykolog som ellers ville være nærliggende (han har heller ikke haft råd!!) men ved at arbejde med mennesker som hans far og skrive en bog om det.

  De fleste var nok flygtet langt væk fra noget der overhovedet kom i nærheden af Flynns far, der er gennemrædselsfuld og alligevel både et bekendtskab og en bog værd.

  Den bog fortjener et stort publikum.

  Og enig hvorfor står bogen blandt biografierne på biblioteket. Så burde Knud Romers og Kim Leinens vel også stå der? Men det er vist en anden snak ;-)


  vis mindre ...

  3296 Julie
  08-10-2007 10:03:00
  En utroligt rørende roman-biografi
  Jeg blev også meget påvirket af denne bog. Den er utroligt rørende og helt speciel, både stilistisk og handlingsmæssigt.

  Udover indføringen i de hjemløses barske vilkår i USA er den spækket med små hjertegribende anekdoter, som manden, der modtager sin hjemløse brors understøttelse på sin adresse, også efter han er holdt op med at se broderen - og Nick, som efter moderens død fortsætter med at stjæle juletræet, fordi man ikke skal ændre sine vaner efter en traumatisk oplevelse.

  Hvad angår det stilistiske, synes jeg bare det gør bogen mere interessant, at den ikke er fortalt kronologisk som en traditionel biografi. vis mere ... På biblioteket står bogen godt nok som biografi, men jeg vil mene, den lige så godt kunne stå som roman - dels fordi jeg følte mig meget i tvivl om, hvorvidt det er en fuldstændig sandfærdig gengivelse af faktiske begivenheder, dels fordi dens stil er så udpræget litterær.

  Der er masser af referencer til især Becketts Slutspil og til Shakespeares King Lear - det er nok første og sidste gang, man møder Lear udsat for julemænd!

  Denne bog gik rent ind hos mig, og jeg vil aldrig se på hjemløse på samme måde mere.
  vis mindre ...

  3271 Tine
  06-10-2007 12:18:57
  En stor læseoplevelse
  Jeg blev færdig med Nick Flynns bog for et par dage siden og jeg må sige, at den endnu ikke rigtig har sluppet mig.

  Først må jeg sige at det godt nok var noget af et skift fra at have læst "Om skønhed" til at læse Nick Flynns bog "Endnu en lortenat i en røvsyg by"!
  Og så er titlen på bogen meget sigende for både bogens handling og forfatterens skrivestil.

  Jeg synes bogen er lidt speciel og jeg skulle vænne mig til dens mange forskellige stilistiske skift. vis mere ... Til at starte med blev jeg enormt irriteret over disse skift, men efterhånden syntes jeg bedre og bedre om hans skrivestil.

  Bogens helt store styrke synes jeg er forfatterens måde at fortælle faderens historie. Denne tragiske historie fortælles meget skrapt og nøgternt og det er med spænding man vender siderne for at finde ud af, hvordan det kommer til at gå faderen.

  Det er ligeledes hjertegribende at følge Nicks egen frygt for at ende som faderen

  Hvad mener I andre om bogen?


  vis mindre ...