En hun-djævels bekendelser

Oprettet: 30.10.2015 - 15:21

Bog: "En hun-djævels bekendelser" af Fay Weldon

Bogens forside

Bidende ond og vittig skildring af en kvindes hævntogt mod ægtemanden, der har vraget hende til fordel for en yngre, kønnere og mere spændende

Forfatter: 
Fay Weldon
Udgivet: 
1984
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
238
Lån bogen - Køb bogen

Bogen vi diskuterer i November måned er "En hun-djævels bekendelser" af Fay Weldon. Vi glæder os til at diskutere den med jer

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Bodil Simon

  tir, 17/11/2015 - 16:31

  Jeg læste bogen i mine unge voksne år og huske at jeg nød Ruths handlekraft, mod og viljestyrke. Ved genlæsningen af bogen, nød jeg ikke denne handlekraft mere. Hvorfor gennemgå store smertefulde operationer for at ligne mandens elserinde, hvorfor ikke gå sine egne veje? Ruth kunne have udnyttet hendes intelligens, manipulation og hævn over ægtemanden til at være en succesfuld forretningskvinde, med mon på at gå sine egne veje.

  Selv om bogens handlekraftige energi udeblev , blev jeg atter en gang suget ind i en verden af overnaturlig uhyggelighed, ironi og den sorte humor. Dog vil jeg ikke anbefale nogle læsere at kopiere Ruths fremgangs måde.

 • Anja D. Rasmussen

  man, 09/11/2015 - 23:48

  En hun-djævels bekendelser (1983) af Fay Weldon handler om Ruth. Hun er en høj, tyk, klodset dame som er gift med Bobbo og har 2 børn. Men Bobbo er hende utro med den smukke Mary Fisher.

  Ruth ender med at få nok og planlægger en yderst detaljeret hævn. Der involvere bl.a.  at Bobbo kommer i fængsel og Mary ender alene med børnene, og hun selv undergår alverdens kosmetiske operationer der får hende til at ligne Mary.

  “Jeg ønsker hævn. Jeg ønsker magt. Jeg ønsker penge. Jeg ønsker at blive elsket og ikke at elske til gengæld”

  Hun manipulerer alle omkring hende for at nå sine mål. Og samtidig udvikler hun sig fra at være en forsigtig hjemmegående mor og kone, til en handlekraftig kvinde med eget firma (Vesta Rose, bureau).

  Man starter ud med at have ondt af hende men efterhånden bliver hun for usympatisk. Så begynder det hele at blive absurd og fyldt med sort humor.

  “Hvad jeg ønsker er magt over mænds hjerter og lommer”

  Det er en ond og vittig bog om hævn og jalousi.

  Den kritiseres fordi hovedpersonen er alt for overfladisk da hun ender med at forvandle sig selv, som om at ydre skønhed gør én lykkelig. Og samtidig forvandler hun sig til sin egen største fjende, elskerinden. Men jeg tror ikke at man skal tage bogen så seriøst. Den har elementer man kan måske kan relatere til, men alt overdrives. Og den handler  netop grundlæggende bare om hævn.

  Bogen er desuden blevet filmatiseret i 1989 med Roseanne Barr og Meryl Streep. Den hedder She-devil. Jeg så den mange gange som barn og morede mig over den. Og frydede mig over hendes hævn. 

   

  Forfatter Anna Grue har anbefalet denne måneds bog:

  “Jeg håber ikke, at nogen af denne bogs millioner af læsere har efterlignet hovedpersonens handlinger direkte, men hvis den har inspireret nogen til at gøre noget i stedet for bare at lade sig træde på, er det da kun godt”.

  Hendes andre kommentarer om bogen kan læses her: DR.dk kulturklubber

  Hvem har læst den og hvad synes i om den?