"Drengen i kufferten" af Kaaberbøl og Friis

Oprettet: 05.05.2011 - 22:15

Bog: "Drengen i kufferten" af Lene Kaaberbøl

Bogens forside

Røde Kors sygeplejersken Nina Borg bliver bedt om at hente en kuffert i en bagageboks på Hovedbanegården og opdager en lille dreng - Snart er hun blandet ind i et speget og livsfarligt spil om kidn

Forfatter: 
Lene Kaaberbøl
Udgivet: 
2008
Forlag: 
People's Press
Sidetal: 
319
Lån bogen - Køb bogen

Vi læser denne bog i oktober 2011

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Gitte Hansen

  søn, 23/10/2011 - 17:16

  Jeg er helt enig med Christina i, at nr. to ikke helt kan leve op til de forventninger der er skabt i den første bog. Jeg har via Saxo.dk fundet ud af at der udkommer en nr. 3 i serien på tirsdag d. 25/10. Jeg har sat den på min ønskeseddel.

  Den hedder "Nattergalens død" og beskrives således på Saxo

  Natasha er flygtet fra den fængselsdom, hun fik for mordforsøget på sin tidligere forlovede. Kort efter findes han død i sin bil, med knuste hænder ? nøjagtig som Natashas ukrainske mand tre år tidligere.
  Trods den åbenlyse sammenhæng har Nina Borg svært ved at se Natasha som brutal morder, men må indse, at der er meget, hun ikke ved om den kvinde, hun i flere år har forsøgt at hjælpe.
  Hvorfor stak Natasha af? Hvorfor skulle hendes mand og hendes forlovede dø? Og hvorfor er der nogen, der forsøger at bortføre hendes otteårige datter?
  Gåden viser sig at have meget lange, blodige rødder helt tilbage til en hungerramt landsby i Stalin-tidens Ukraine. Tredje selvstændige bind i serien om Nina Borg, som nu også er en succes i udlandet.
   
  Mon vi skal læse nr. 3 sammen her i klubben?
  Kh Gitte
 • Christina Poulsen

  ons, 19/10/2011 - 21:54

  Hej allesammen,

  Så blev jeg også færdig med "drengen i kufferten" og hvor er den bare god. Jeg har det fuldstændig som Yvonne - fascineret over skrivemåden og skræmt af indholdet/historien. Jeg ved ikke om det foregår præcis på den måde (forhåbentlig ikke), men børne bortførsel og den slags høre man jo af og til om.

  Jeg synes forfatterne har været rigtig gode til at få afsluttet og "bundet knude" på de tråde de spinder gennem bogen.

  Jeg har haft den selvstændige fortsættelse ("Et stille umærkeligt drab) med på efterårsferie i sidste uge og desværre synes jeg ikke den helt kan leve op til denne første bog.

  Glæder mig til næste måned og det vare ikke så længe før jeg begynder at planlægge de kommende bøger.

  Mange efterårs hilsner

  Christina

 • Rene schilling

  ons, 12/10/2011 - 05:24

  Hej allesammen.

  Jeg har opgivet at læse drengen i kufferten, da den desværre ikke fanger mig rigtigt. Har prøvet flere gange at tage mig sammen og give den en chance, men har hver gang været tæt på at falde i søvn.Men sådan er det jo engang imellem med bøger.

  Håber i andre får en god læseoplevelse.

  Mvh. René

 • vonne

  søn, 09/10/2011 - 11:19

  Så blev jeg færdig. Synes stadig det er en skræmmende handling, men et godt plot, jeg ikke havde set komme. Synes Køberbøll og Friis holder fint styr på de forskellige tråde og at de bliver knyttet fint sammen tilsidst. Nu har jeg bestilt efterfølgeren på biblioteket, og glæder mig til at læse den også.

  God fornøjelse med bogen til jer andre!

 • vonne

  fre, 07/10/2011 - 09:36

  Jeg er nu igang med "Drengen i kufferten", hvilket er en meget stærk bog. Så stærk at jeg til tider må ligge den fra mig, når den bliver for voldsom.  Den skildrer helt klart en skyggeside i Danmark, som jeg ikke kender ret meget til, og den måde den er skrevet, virker den næsten dokumentarisk. Så jeg er rystet, men også fascineret -hvilket er lidt skræmmende.

  Håber meget på en lykkelig slutning, men tvivler meget.

 • Rene schilling

  fre, 07/10/2011 - 04:16

  Hej alle.

  Så har jeg også fået fat på månedens bog, Drengen i kufferten, og glæder mig til at komme i gang med den.

  Mvh Rene

 • Gitte Hansen

  man, 03/10/2011 - 23:17

  Hej Christian og Co.

  Mail er modtaget og jeg synes bare du skal vælge. Hvis jeg skal komme med et ønske, så har jeg "Mærkedage" af Jens Smærup Sørensen stående, som jeg aldrig fik læst mens bølgerne gik højt.

  Ang. denne måneds bog "Drengen i kufferten". Jeg har læst både denne og efterfølgere "Et stille umærkeligt drab" og jeg synes de var utrolig spændende. Jeg ønsker jer rigtig god læstlyst og følger med fra sidelinjen :-)

  Kh Gitte

 • Christina Poulsen

  man, 03/10/2011 - 21:50

  Hejsa allesammen,

  Jeg har været lidt fraværende det sidste stykke tid, men nu er jeg tilbage og glæder mig helt vildt meget til denne bog. Jeg har fået den anbefalet for længe siden.

  Håber også at I alle har fået min mail angående indput til det kommende halvårs læsning. Ellers vælger jeg bare noget :o)

  Hilsen Christina