DR Romanklubben i september

Oprettet: 28.08.2017 - 12:42

Bog: "Sommeren uden mænd" af Siri Hustvedt

Bogens forside

Da New Yorker-forfatteren Mia Fredericksen bliver forladt efter 30 års ægteskab, bryder hun sammen - Hun kommer på benene igen og tilbringer sommeren i sin hjemby i Minnesota, hvor hun reflekt

Forfatter: 
Siri Hustvedt
Oversætter: 
Jette Røssell
Udgivet: 
2011
Forlag: 
Per Kofod
Sidetal: 
220
Lån bogen - Køb bogen

September måneds roman handler om hvordan New Yorker-forfatteren Mia Fredericksen bliver forladt efter 30 års ægteskab,  og om hvordan hun bryder fuldstændig sammen. Heldigvis kommer hun på benene igen og tilbringer sommeren i sin hjemby i Minnesota, hvor hun reflekterer over kvindelighedens væsen.

Kristeligt Dagblad skriver: "Hustvedt kan også skrive ømt om det komplicerede net af følelser og associationer, som 30 års ægteskab spinder, og hun skriver lyrisk om de indsigter, som sammenbruddet giver hende."

Bogen er selvfølgelig en typisk Hustvedt-bog, der indskriver sig smukt og klogt i kønsdebatten, men den er netop også en bog om det lange træk i parforholdet, og derfor er mine spørgsmål til jer: 

        - Hvordan synes I Hustvedt formår at skrive autentisk om de følelser der findes i et parforhold?

        - Hvem vinder hos Hustvedt - kvinden, manden eller begge køn?

Jeg håber virkelig at nogen af jer derude vil byde ind på disse spørgamål! Jeg  og sikkert mange andre vil nemlig gerne blive klogere på det område.

Venlig hilsen

Læseklubredaktør Jørgen D Nørgaard