desertør

Oprettet: 27.06.2016 - 10:57

Bog: "Desertør" af Halfdan Pisket

Bogens forside

 "Desertør" er en graphic novel, der tager udgangspunkt i en lille landsby nær grænsen mellem Tyrkiet og Armenien. Tyrkiske værnepligtige bevogter den konstant bevægende grænse.

Forfatter: 
Halfdan Pisket
Udgivet: 
2014
Forlag: 
Fahrenheit
Sidetal: 
103
Lån bogen - Køb bogen

Bogen er til debat i juli og august.

Tegneserien er første del af Halfdan Piskets trilogi som ud over desertør består af kakerlak og dansker

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Claes Isbrandtsen

  fre, 26/08/2016 - 10:11

  Historien i Desertør udspiller sig i grænselandet mellem Tyrkiet og Armenien, her vokser fortælleren op i slutningen af 60érne, i et samfund præget af tolerance. På trods af at konflikten aldrig er langt væk. Hvis man roder i jorden dukker der knogler frem under overfladen og ansigtsløse tyrkiske soldater er altid til stede i nærheden.
  Fortælleren sidder i fængsel og beretter om sit liv og hvad der gik forud for, at han endte der.
  Det er en dyster historie, fortalt i en lidt grov sort hvid streg. Det er en historien om hovedpersonens drømme om et sorgløst liv, og om hvordan tragedien hurtigt kan indhente en.
  Fortællingen kræver lidt af sin læser, men har man tålmodighed til at bladre tilbage og se "hvad var det lige der skete tidligere" bliver man belønnet med en spændende historie om opvækst i en kultur, som måske er lidt fjerne for os, og en konflikt der også i dag sætter store følelser i gang.
  Der er en dyster stemning gennem hele historien som understøttes af den lidt grove stil i de sort/hvide streger, men man ved selvfølgeligt, at fortælleren kommer videre og for mit vedkommende får jeg lyst til at følge ham i de 2 næste bind Kakerlak og Dansker.