De ufuldkomne

Oprettet: 08.06.2012 - 12:02

Bog: "De ufuldkomne" af Tom Rachman

Bogens forside

På en international engelsksproget avis med base i Rom kæmper en række medarbejdere, ejere og læsere hver for sig mod tidernes ugunst for den trykte presse

Forfatter: 
Tom Rachman
Oversætter: 
Erik Barfoed
Udgivet: 
2011
Forlag: 
Politiken
Sidetal: 
321
Lån bogen - Køb bogen

'De ufuldkomne' fik overvældende anmeldelser både i aviserne og her på Litteratursiden. I hele juli måned kan du deltage i debatten i DR Romanklubben. 

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Marit

  tir, 31/07/2012 - 21:00

  Jeg er komet sent ipnd i klubben, og kommet sent i gang med bogen, så jeg er ikke helt færdig endnu.
  Men det er en forrygende god bog, jeg elsker den underspillede måde, de enkelte personers skæbne beskrives på.

 • Michael Krarup

  tir, 17/07/2012 - 13:53

  Det er nogle rigtig fine historier, Rachman stykker sin roman sammen af. Jeg synes ikke der er så meget som én af dem der falder igennem. Og de klæder hinanden, selv om de er meget forskellige. Fra det nærmest farceagtige i Cairohistorien over de pinlige episoder som under flyrejsen til Atlanta og til de både rørende, satiriske historier og dem om parforholdenes genvordigheder. Og så er de velskrevne.

  Rigtig god bog, som bestemt kommer op og markerer sig som en af mine kandidater til årets ti bedste - men tror alligevel ikke helt den kommer med på listen. Men læs den endelig alligevel. Det er den bestemt værd!!

  Læs hele min anmeldelse på min egen blog Bogbrokken

 • Ane Öhrström

  tir, 10/07/2012 - 12:16

  Ja, det er i sandhed et kulørt persongalleri, krydret med avisens historie og verdensbegivenhederne omkring dem. Mht. Abbey, så sad jeg og krummede tæer, da hun bliver totalt overfuset. Denne ellers supertjekkede kvinde med styr på firmaets økomi, og så ligger hun dér i mormorunderbukser, og al værdighed og anstændighed forlader hende sammen med Dave. Mht. referencer til Jane Austen, så tænkte jeg også på Dave som en slagt Mr. Darcy. Kom også til at tænke på filmen Bridget Jones, hvor hendes store kærlighed hedder Darcy til efternavn (spillet af Collin Firth, der iøvrigt spiller Mr. Darcy i TV-serien "Stolthed og fordom" fra 1996). Men der går noget tid inden Bridget anerkender at det er ham og ikke playboyen Cleaver (kniv), der skal have hendes hjerte. Sådan er det vidst også i stolthed og fordom. Og på samme måde virker Abbeys forhold til Dave, noget ambivalent, men tilsidst overgiver hun sig - og bliver taget noget så grufuldt ved næsen.

  Jeg er vild med titlerne på kapitlerne, der hentyder til avisoverskrifter. Alle kvinderne - måske med undtagelse af Ruby, og så alligevel - virker udadtil ret stærke, men alligvel finder Kathleen sig i, at hendes mand er utro, Hardy tager den første den bedste der viser hende lidt omsorg, og Ruby er - som du Rikke er inde på - et kapitel for sig, om man så må sige. Hun stalker Dario, og virker ret bitter på sit liv, kolleger og arbejde, men bliver alligvel glad og lettet, da hun beholder sit job. Hun føler måske nu, at hun kan gøre hvad som helst uden at det får konsekvenser? Men er det egentlig det hun ønsker? Hun vil gerne ses, og det bliver hun ikke engang da hun tilsviner udgiveren Oliver Ott. Men måske gik det også kun fordi Ott er så konfliktsky og bare vil være i fred med sin hund uden at skulle forholde sig til redaktionelle problemstillinger, økonomi mv. Hvad med drabet af hans hund, hvem mon gjorde det?

  Lloyd Burko, der reporterer fra Paris, synes jeg også er en bemærkning værd. Han vil gøre alt for at få sin historie, om han så skal opfinde den selv.Synes det er noget patetisk. Hvis I iøvrigt finder emnet om opdigtning af historier interessant kan jeg anbefale filmen "Shattered Glass."

   

 • Rikke Smith

  man, 09/07/2012 - 12:12

  Jeg har lige læst Abbey Pinnolas afsnit, og jeg må godt nok sige det gibbede noget i mig da jeg læste sidste linie.

  For det første Abbey er i den grad taget på det forkerte ben i flyveren, hun er ikke elegant klædt og hun havde bestemt ikke ventet at møde Dave. Og for det andet så kan hun ikke finde ud af om hun er tiltrukket af Dave. En dramaqueen?? eller er hun i grunden usikker?

  Et utroligt godt opbygget afsnit, bedst som man tror Abbey har fundet sin Mr Darcy, for det lægger det jo i alt sin enkelthed op til i hele afsnittet, en totalt romantisk fyr, og så bliver hun i den grad overrumplet.

  og Hvad er der med hende Ruby?! drikker sig fuld. hun håber på at blive fyret, bliver det ikke, og alligevel vælger hun at blive på avisen, meget interessant.

  Rikke

 • Rikke Smith

  søn, 08/07/2012 - 17:51

  hvor er det dejligt at komme tilbage til pcen efter en super ferie og se, at der er så mange der er begejreret for De Ufuldkomne.

  Jeg skal lige have genlæst bogen, der er en del der står ret så tåget.

  Rikke

   

 • moldt

  fre, 06/07/2012 - 15:46

  Jeg ved ikke om Abbey har fortjent den ydmygelse han udsætter hende for. Næh, vel? Og så alligevel.

  Har du tænkt på de titler de nævner af Jane Austen? "Kærlighed og svaghed"? "Stolthed og fordom", "Fornuft og følelse"? Lægges der op til det der sker i de tekster? Jeg ved det ikke, men kan ikke lade være at tænke på det.

  Hvordan læser du Dave? Hvad er han for en fyr?

 • Jytte P

  fre, 06/07/2012 - 12:03

  Som mangeårigt medlem af The Piccadilly Book Club hænder det, at jeg får en bog, som jeg ikke læser. Da jeg så, at De Ufuldkomne er julis bog, gik jeg straks i gang, og det har jeg ikke fortrudt. Bogen opfylder mange missioner. Jeg er også passioneret avislæser, så den giver et vemodigt billede af avisdød.

  Med en avisredaktion som baggrund udfolder den nogle fine menneskeskildringer, samtidig med at forfatteren spiller på alle følelser. Som du skriver, Moldt er kapitlet eller "novellen" om Winston meget morsom. Abbey Pinnola afsnittet er både  galgenhumoristisk og overraskende. Har hun fortjent det? Craig Menzies' historie er hjerteskærende, og Oliver Otts en menneskelig tragedie. 

  En fin, fin bog, som jo også undervejs bringer én til at gentænke nogle af de verdensbegivenheder, der kører sideløbende.

   

 • moldt

  ons, 04/07/2012 - 14:44

  Jeg synes som du, Ane, at det er en god bog. Underholdende og tankevækkende. De forskellige personligheder er godt skildret med deres ambitioner, evner, kærlighedsproblemer og ægtefæller eller mangel på samme.   

  Kapitlet om den usikre Winston Cheung, der søger en stilling ved avisen som freelancer i Kairo, er super. Hans møde med Snyder, som også søger stillingen og som fuldstændig sætter sig på ham og manipulerer med ham på alle måder, er rigtig godt skrevet. Man ser Snyder for sig i militærjakke, militærbukser, hvid T-shirt osv. Via beskrivelsen af Snyder ved man, at Winston, som går rundt i pænt jakkesæt for at se ældre ud, aldrig vil kunne slå igennem som "freelancer". Han er simpelthen ikke fræk nok.

  I bogens sidste kapitel, og efter avisen er "gået ned" læser man om de omtalte personers videre liv. Vores ven Winston arbejder nu på et internat for eksotiske dyr i Minnesota. Og er "i det store og hele vild med sit job"....! Godt han ikke blev journalist i et farligt brændpunkt på kloden.

  God og underholdende bog - og tankevækkende.  

 • Ane Öhrström

  ons, 04/07/2012 - 10:39

  Jeg mangler stadig ca. 1/3 af bogen, men er allerede begejstret for den. Synes den er underholdende, og giver et godt indblik i "den fjerde statsmagt", hele mediecirkusset, nyhedsjagten mv. Alt dette blandet med et indblik i (dele af) staben, der er tilknyttet avisen samt avisens kronologiske historie fra 1950´erne og frem. Sproget er flydende og humoristisk - bestemt læseværdig!