Bryllupsintrigen

Oprettet: 01.10.2012 - 13:12

Bog: "Bryllupsintrigen" af Jeffrey Eugenides

Bogens forside

3 unge er på vej ud af college i 1982. Vi følger Madeleine, der elsker Victoriatidens forfattere og Leonard, men Mitchell elsker til gengæld Madeleine.

Forfatter: 
Jeffrey Eugenides
Oversætter: 
Mich Vraa
Udgivet: 
2012
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
447
Lån bogen - Køb bogen

Bogen er til debat i oktober og november 2012

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • Stine Bang Iversen

  man, 26/11/2012 - 11:54

  Meget enig med dig Michael - Eugenides skriver virkelig godt. Så godt at man ind imellem lige måtte stoppe op, eller klukle. Han er en af de forfattere jeg altid glæder mig til der kommer mere fra. 
  Jeg så ham og hørte ham læse på på louisiana Literature i år. Det var han også god til. Han havde den samme humor som i hans bøger... 

 • Michael Krarup

  ons, 21/11/2012 - 18:35

  De tre personer er et par og tyve år her i begyndelsen af 80'erne, og da jeg selv er født i 1964, er der meget at genkende i tidsbilledet. Men også det evige rod der er i unges kærligheds- og sexliv er ramt rigtig godt - og bliver ikke mindre af at de tre personer er gode til at intellektualisere rodet ud fra hver deres vinkel.  Når dertil kommer at Jeffrey Eugenides skriver som en drøm med bl.a. nogle billeder og metaforer, som ikke er hverdagskost, er bogen en virkelig fornøjelse at læse. 
  Og så er det faktisk også en bog, man lærer noget af. Først og fremmest om maniodepressivitet, som jeg selv har haft tæt inde på livet i et tidligere forhold. Her er det beskrevet fantastisk godt indefra, så man får en oplevelse af det verdensbillede, der tegner sig for den ramte.

  Læs hele min anmeldelse på Bogbrokken

 • Stine Bang Iversen

  søn, 18/11/2012 - 14:12

  Bryllupsintrigen levede op til mine forventninger. Det var endnu en intelligent og underholdende roman fra Eugenides hånd.
  En kærlighedshistorie sat i en amerikansk 1980'er ramme, med sympatiske hovedpersoner.

  Der var mange spændende betragtninger i romanen, især om religion. En af bogens hovedpersoner, Mitchell, leger med tanken om at blive teolog og opsøger forskullige religioner rundt omkring i verden. På hans rejse til Indien og Europa, møder han mange spændende personer og tanker og lærer meget om sig selv.

  Madeleine er det kvindelige omdrejningspunkt, og hun er smuk, sød og sympatisk. Og gammeldags romantisk. Hun forelsker sig voldsomt i den manidepressive Leonard og det er lidt af en rusjebanetur.

  Leonards sygdomshistorie er måske noget af det allermest fascinerende. Hans beskrivelse af hans opture på det tidspunkt hvor alle synes han er fantastisk, til det tidspunkt hvor det kammer over og han bliver manisk er tæerkrummende. Og de tidspunkter hvor han er allermest nede og ugidelig giver en ondt i maven.

  Jeg synes måske den slutter lidt abrupt, men alligevel ret fint.
  Alt i alt en god oplevelse - men ikke på højde med "Middlesex".

 • Stine Bang Iversen

  man, 01/10/2012 - 13:14

  Var helt vild med Eugenides "Middlesex", og læste også "Jomfruselvmorderskerne" med stor fornøjelse. Denne har jeg stående på engelsk derhjemme og vil kaste mig over den og se hvordan det går. Der er kø på biblioteket til den danske ;-)

  Er der nogen der allerede har fået den læst?