Alex

Oprettet: 16.01.2017 - 12:45

Bog: "Alex" af Pierre Lemaitre

Bogens forside

En ung kvinde bortføres og spærres inde i et bur, og den hårdtprøvede kriminalkommissær Camille Verhoeven sættes på sagen.

Forfatter: 
Pierre Lemaitre
Oversætter: 
Elisabeth Ellekjær
Udgivet: 
2014
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
349
Lån bogen - Køb bogen

Bogen er til debat i marts 2017

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • hanne guldhammer

  man, 20/03/2017 - 09:29

  Hej - ja helt enig! Og sådan er det med rigtig mange af Lemaitres bøger! Så måske skal du på ferie? :)

 • Hotchypotch

  lør, 18/03/2017 - 18:03

  Har haft Alex liggende som lydbog i et par år, så bogklubbens valg for februar fik mig til at støve den frem.

  Skal da lige love for at man hurtigt bliver revet ind i handlingen, og det løber en koldt ned ad ryggen, da vi mærker tilstedeværelse af manden, der forfølger Alex. Vi er i øjenhøjde med Camille i hans efterforskning og får lige rystet alle gæt om motiv tilbage til start, da handlingen tager en drejning, man ikke lige så komme. Men det er en farlig drejning, da man mister tidsfornemmelse, da man "lige" må ha det næste kapitel med.

  Hold da op - jeg manglede seriøst et VIL IKKE FORSTYRRES skilt, som man kender fra hoteller - da jeg bare blev fanget af den historie. Og tænk, at jeg har haft den liggende så længe?!?
  Den skal helt klart indkøbes i bogform, for den er en genlæsning værd - de andre bøger i serien skal også findes og læses.

  Nu står jeg tilbage med en masse praktisk opgaver, der blev udsat.

 • Christina Poulsen

  fre, 10/03/2017 - 16:19

  Har læst alle 3 bøger i serien: 'Irene' (1), 'Alex' (2) og 'Camille' (3)

  Jeg kan vældig godt lide måden de er skrevet på. Er  helt anderledes end de nordiske krimi forfattere hvilket for mig er en dejlig afvæksling.

  Man skal dog være forberedt på den meget udpenslede beskrivelse af mordene, som jeg dog godt kan lide.

 • Kirstine Louise...

  ons, 08/03/2017 - 18:00

  Jeg er helt vild med serien om den lille franske Camille Verhoeven! Og især Alex synes jeg var genial. Den formår at overraske på en måde som man sjælent ser i krimier. Præmisserne for hvad man tror det er man læser bliver seimpelthen ændret undervejs. Og så er den også tilpas bloddrypende til mig smag :-)

 • hanne guldhammer

  ons, 08/03/2017 - 13:57

  DR skriver om Alex: 

  Syretortur og sultne rotter sætter stemingen i fransk krimi.

  Pierre Lemaitre hører til den gruppe af krimiforfattere, som skriver meget filmisk. Der er masser af detaljerede beskrivelser. Vi er med i rummet, når den lille Camille Verhoeven bruger en lav aluminiumsstige til at træde op på, for at nærstudere et vægkort over Paris og bortførerens mulige rute gennem byen.

  Læs mere her:

  http://www.dr.dk/nyheder/kultur/kulturklubber/syretortur-og-sultne-rotter-saetter-stemingen-i-fransk-krimi

 • hanne guldhammer

  tir, 28/02/2017 - 19:19

  DØDSPÆNDENDE! Fremragende og  en ret barsk roman, hvor der ikke er meget overladt til fantasien.

  Den veksler fint mellem thriller og krimi. Et must for krimilæserne, kan godt gå hen og blive en legendartisk krimiserie med den lille kommisær Camille.

  Camille, er en lille mand på halvanden meter - og der bruges en del tid på dette emne – noget han selv kompenserer for ved at være lidt hidsig anlagt.  

  Sagen med Alex er ikke så simpel, som det ved første øjekast ser ud til, og Alex er nemlig ikke nogen helt tilfældig eller almindelig ung kvinde. Mens vi lærer denne komplicerede kvinde at kende, er en af den raffinerede bogs mange pointer,  et sammenfald mellem dele af kommissærens og Alex personlighed.

   Forfatteren siges at holde millioner af læsere verden over vågne langt ud over normal sengetid.
  "Det er et godt tegn. Og så er det læsernes egen skyld", siger han med et stort grin, inden han selv påtager sig hovedparten af ansvaret. "Jeg forsøger at gøre mine personer ’sande’, ’ægte’. De skal være ligesom De og jeg med kvaliteter og fejl, og de skal være uforudsigelige", siger Pierre Lemaitre i et interview.

  Læs Litteratursidens anmeldelse her:  http://www.litteratursiden.dk/anmeldelser/alex-af-pierre-lemaitre