Seneste kommentarer

 • Hej Torben - jeg føler lige 21 minutter 44 sekunder siden

  Hej Torben - jeg føler lige trang til at skrive, tak for et super indlæg om e-bøger kontra papirbøger. Langt hen af vejen er jeg rigtig enig med dig. For mig er det heller ikke et enten/eller når det drejer sig om den diskussion. Alle de fordele du ridser op med den digitale bog, synes jeg du har ret i.
  Endnu har jeg ikke læst mange digitale bøger, men de få jeg har gjort, har fungeret helt perfekt. Så jeg bliver nok typen der kommer til at veksle lidt mellem det ene og det andet.

  Hvad det så kommer til at betyde for landets biblioteker er jo en helt anden sag.  Det har jeg på et tidspunkt skrevet et blogindlæg om: http://www.litteratursiden.dk/blogs/michael-linde-larsen/20120613

  Tror selv der går nogle år inden folkebiblioteket har fundet sin plads i den nye digitale virkelighed. 

 • Hej GitteFin blog du 57 minutter 14 sekunder siden

  Hej Gitte
  Fin blog du har:-)

  Det lyder spændende med jeres bloggertræf i september. Måske en af jer har lyst at skrive om det her på litteratuesiden. Jeg ville da elske at høre nærmere.

  Husk også at I altid er velkomne til at dobbeltposte jeres indlæg her på siden, hvis I synes det kunne være sjovt. I hvert fald vil I så nå ud til endnu flere læsere.

 • Ja jeg er også på den med 13 timer 8 minutter siden

  Ja jeg er også på den med kedsomheden. Det er den mest elendige gang litterære hakkelse jeg nogensinde har læst. Mage til ophobninger af klicher er himmelråbende. Hvis man skulle anmelde den bog skulle det være til litteratur-politiet. Og det er mig komplet ubegribeligt at Forlaget Rosinante har ladet bogen slippe igennem nåleøjet. De anmeldere, som roser denne bog, burde dokumentere deres viden om litteratur for denne bog er grotesk dårligt og direkte fordummende i både plot og sprog.

 • Hej Michael :) Ja som 18 timer 34 minutter siden

  Hej Michael :)

  Ja som Pernille ganske rigtigt nævner, er der det sidste år sket et enormt boom på bogbloggerfronten. Vi bliver flere og flere, og aktiviteterne øges også. Vi har faktisk træf igen sidst i september, hvor bogbloggere fra hele landet samles og nyder deres passion for bøger i fællesskab.

  Rart at du også følger lidt med i nogle bogblogs - jeg kan også kun varmt anbefale alle dem, de andre nævner i deres kommentarer :)

   

  kh Gitte, boghylden.wordpress.com

 • I omkring 50 år har jeg 1 dag 14 timer siden

  I omkring 50 år har jeg besøgt biblioteker.

  Det har altid været en fornøjelse. At gå rundt i et stort lokale præget af ro og afsøge bogrygge er/var en 1. klasses oplevelse.

  Da jeg indledte min "bibliotekskarriere" var Biblioteket åbnent en gang om ugen i 3 timer fra 18.00 - 21.00 og Biblioteket befandt sig fysisk i "Den lille Sal" i det lokale forsamlingshus og bibliotekaren var den lokale førstelærer Eriksen. Han ydede efter omstændighederne en udmærket vejledning med bl. a. læseanbefalinger til yngre lånere i 10-12 års alderen. Biblioteket havde ikke andre funktioner end administration af bøger.

  Bibliotekerne i dag er selvfølgelig af en anden karakter og der foregår meget andet end udlån af fysiske bøger. Bogudlån er vel fortsat en væsentlig funktion, men det er mit indtryk, at andre formål fylder mere end den traditionelle/oprindelige biblioteksfunktion.

  Som ustruktureret storforbruger af bøger - fra James Joyce til Stephen King - interesserer jeg mig for  diskussionen om fysiske bøger  contra e-bøger.

  Uden noget kendskab til venstrpolitekerens indlæg for nylig i JP skrev jeg et indlæg her på sitet forleden foranlediget af en kort notits i Weekendavisen forrige fredag.

  For interesserede kan det findes her http://www.litteratursiden.dk/blogs/torben-herrig/20140908 .

  Når jeg skriver dette indlæg og henviser til tidligere indlæg er det bl. a. fordi jeg mener diskussionen om fysiske bøger eller e-bøger er meget lidt kreativ og givende. 

  Det skyldes også, at jeg selv i høj grad kan anbefale digital læsning.

  Efter min mening er det ikke et enten-eller. Fysiske bøger er ikke på vej til udfasing. Adskillige bogtyper kan - i hvert fald ikke endnu - leveres digitalt på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde og i øvrigt vil der selvfølgelig så længe, der er tilstrækkelige med køber, blive udbudt fysiske bøger og det vil der helt sikkert være i mange år endnu..

  Der kan være mange grunde til at foretrække fysiske bøger. En af grundene kan være manglende kendsdkab til de muligheder e-bogs læsere (E-Readers (Sony) og Kindle (Amazone) f. eks.) tilbyder i dag.

  E-bogslæsere - ikke IPads, bærbare computere og lignende - har i dag en læsbarhed, der ikke er ringere end fysiske bøger. Man får ikke hovedpine m.v. på grund af skarp lys og lignende. Det er selvfølgelig en påstand, men jeg tror at de fleste vil være enige i dette synspunkt. Skriftstørrelse og typografi kan reguleres efter behag og bl. a. Kindle har mulighed for baggrundsbelysning, som virker upåklageligt, såfremt man ønsker at læse inden søvnen indtræder og ens partner måske føler sig generet af en tændt sengelampe. E-læseren kan typisk uden opladning bruges aktivt - effektiv læsetid - i 25-30 timer eller mere og kan indeholde mange hundrede bøger. Bøgerne kan sorteres efter tittel - forfatter m. v. og der kan tilføjes noter i bøgerne. Yderligere er der meget brugervenlig  - sæt blot fingerspidsen på ordet -adgang til ordbøger/leksika. Det kan være en stor fordel, hvis man læser bøger på andet sprog end dansk. Det er endvidere en fordel, nemt og bekvemt at kunne medbringe sine bøger på eksempelvis ferierejser, ligesom det er uproblematisk, hvis man som jeg løbende har gang i mere end en bog. Anskaffelsesprisen er fra kr. 1.000 til til omkring 1.500. Det er naturligvis et beløb, men ikke af en sådan størrelse, at ikke alle kan være med. Der har tidligere været problemer med forskellige formater - e-pub og kindle eksempelvis - men det er i dag ikke noget problem. Stort set alle formater, d. v. s. digitale bøger købt ved forlag i Dk, Europa, USA m.v.  kan afvikles på den e-bogslæser man har, enten i forbindelse med download fra forlaget, hvor man kan vælge downloadformat eller efterfølgende nemt og hurtigt ved hjælp af et konverteringsprogram (gratis). Det forekommer mig også en ubetinget fordel, at kunne foretage sit bogkøb i fred og ro og på hvilket som helst tidspunkt på døgnet og til omgående levering.

  Jeg skal ikke underkende eller betvivle oplevelsen ved at modtage, sidde med og læse en "rigtig" bog, en fornemmelse , der måske i nogen grad kan sammenlignes med den oplevelse, det er at sætte sig ind i en ny eller godt rengjort og serviceret bil og køre. Jeg må imidlertid for mit eget vedkommende konstatere, at jeg for så vidt angår skønlitterære bøger, hvis indhold udelukkende baserer sig på tekst, ikke længere anskaffer fysiske bøger, hvis de foreligger i e-format. E-læserens ergonomi herunder skærm/sidestørrelse er så attraktiv, at jeg også af den grund har sagt farvel til papirudgaven. Hertil kommer den totale frihed til at vælge bøger overalt på kloden, hvis de altså er udgivet i e-bogs format, hvilket for ikke dansksprogede bøger - det vil for mit vedkommende siger bøger på engelsk og tysk -gælder for særdeles mange af de bøger der udgives på disse sprog. Det skal også bemærkes, at dansksprogede e-bøger vel er omkring 30-% og opefter billigere end de fysiske, og at bøger købt på Amaszone kun koster omkring en tredjedel af hvad den tilsvarende fysiske bog i DK ville koste. Hertil kommer et meget stort udvalg af gratis bøger - og nej, det er ikke underlødige udgivelser eller e-bøger fra "piratsider". Se f. eks. http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page , der er et ikke kommercielt projekt, det stiller mange klassikere til rådighed, men der er mange flere lignende.

  Eventuelle ændringer i bibliotekernes dagligdag som følge af e-bogens fremkomst er ikke tilnærmelsesvis en lukning og bibliotekerne har også en betydelig rolle i forbindelse med e-bøgerne, som skal og bliver varetaget af bibliotekerne. At en - så vidt jeg kan se - yngre politiker forsøger sig med at blive hørt i koret, må vi tilgive som ungdommelig mangel på omtanke og tilstrækkelig kendskab til " de faktiske forhold i Jernindustrien".

  Jeg er interesseret i en nogenlunde afballanceret debat om, hvordan e-bogs systemet i DK fungere. Hvem beslutter og ud fra hvilke kriterier, hvilke bøger, der skal udgives i formatet og hvornår bøgerne er til rådighed, hvad har betydning ved valget, om en bog skal udgives elektronisk, herunder ikke kun nyudgivelser, samt hvad der ellers rører sig omkring e-bogen.

  Torben Herrig

   

   

   

 • Følgende af Victoria 2 dage 18 timer siden

  Følgende af Victoria Trolle:

   

  Det var en rystende oplevelse at læse at læse Agnete Birger Madsens bog (udgivet af Kvindemuseet i Danmark). For kun godt 100 år siden blev udvidenhed straffet med dom og indespærring i isolation. Og forbrydelsen? At oftest uvidende unge kvinder blev beligget og besvangret af mænd, der udmærket vidste, hvad der kunne ske, for derefter at løbe fra ansvaret overfor mor og barn. Tilmed var samfundets holdning, at det hele var kvindens skyld, - de stakkels svage mænd lå jo bare under for deres naturlige lyster. 

  I flere århundreder op til den tid kunne ugifte kvinder også straffes for bare det at have sex med en mand, - og i værste fald blev de "sækket og druknet", altså aflivede som man tidligere aflivede kattekillinger. Og mændene? Jamen de var bare stakler, der var blevet forført af disse djævelske kvinder, belastede af arvesynd siden uddrivelsen af Paradiset.

  Og hvis en ung kvinde var så "heldig", at hendes barn kom levende ind i verden og blev sat i pleje, ja så kunne denne pleje vise sig at være en "englefabrik", - altså et sted, der fik plejebørnene til at dø som fluer.

  Min egen mormor var en af disse unge piger, som "kom i ulykke". Mest fordi min oldefar ikke ville tillade hendegiftermål med den unge københavnske fotograf, som hun havde forlovet sig med, mens hun arbejdede som barnestuepige i en velhavende hovedstadsfamilie. Som den satte jyde, han var, regnede han ikke "køvenhavnere" for noget, og efter fødslen blev den lille Svend sf sin morfar afleveret til en plejefamilie i nærheden af Ålborg.  For dog at give sin datter et plaster på såret, købte han hos en lokal urmager et armbåndsur til hende. Urmageren havde set ham ankomme til byen, og bad om hans adresse og et telefonnummer, som eventuelt kunne bruges, for plejefamilien havde ikke det bedste ry. Og få måneder senere måtte min oldefar igen nordpå. Denne gang for at hente sit barnebarn, som derefter voksede op hos håndskomageren og hans kone. Heldigvis, for den lille Svend blev min højtelskede morbror,  som sammen med min mormor støttede mig, da jeg selv "kom i ulykke" i begyndelsen af 70erne.

 • Den ældre gennerations 3 dage 1 time siden

  Den ældre gennerations opførsel i Niceville kan jeg kun smile af. Deres enfoldige livssyn ser jeg som en begrænsning, men dog et skridt på vejen i retning af også at kunne ændre på deres syn på livet, hvilke jeg også tænker at de begge er på vej til, omend i et noget adstadigt tempo.
  Derimod bliver jeg arrig på den unge genneration når de blot kopierer dette livssyn. Ungdommen skal løfte os ind i nye tider. Det er det jeg sætter min lid til. Det er vel derfor at Hilly er så usympatisk. En kedelig kopi af sin mor.

 • Nej, nej!!! Egtvedpigen 3 dage 1 time siden

  Nej, nej!!! Egtvedpigen bar/bær selvfølgelig det 2 delte skørt med bæltet som hun blev fundet i... Det er bare det at hun har haft et stykke med bart når hun bevægede sig.. Nogle har åbenbart tænkt at der derfor skulle bæres en kjole udenpå dette sæt. Men jeg vil varmt anbefale Liv Thomsens bog. Den frem for Dogville. Men den sammenligning kan man vist slet ikke gøre

 • Tak skal du ellers have, 3 dage 14 timer siden

  Tak skal du ellers have, Gitten (og Liv Thomsen)! Var Egtvedpigen uden den ellers ret smarte, lårkorte kjole med det flotte bælte? Åh, ja, Nationalmuseet.

  Ja, der er mange heltinder i "Niceville", og Hilly er ikke blandt dem, medmindre man vil kalde hendes hårdnakkede kamp for status quo heltagtig, og det vil man næppe. Sandhed? Jo, mens jeg læste "Niceville" var den sandheden - en fiktion af sandheden, ganske vist, men min fantasi lod den være sandheden, og det er vel i grunden ikke så galt.

  Medmenneskelighed? Tja, idealet bliver næppe nogensinde nået, men det er tilladt alle "heltinder" at arbejde på sagen så vidt de formår. Og jeg synes dit indlæg inspireret af Liv Thomsens bog er dejligt, Gitten. Bliv endelig ved. Dogville fik jeg aldrig set. Skal jeg prøve?

  vingum, Hilly (hende snupper jeg dårligt) bliver nødt til at erkende, at "The Times They Are a'Changing", men det bliver hårdt for hende. Der skal nok mange flasker "Southern Comfort" til .... Skeeters mor er trods sine handlinger mere nuanceret og bliver da også skildret nogetledes sympatisk i filmen - mere end i bogen, synes jeg. Hun er offer for sin generation af plantageejerfruer, desværre, men dog ikke mere forstokket end at hun er fornemmer de ændrede vinde, der blæser. Du har helt ret: "Hilly'erne" tænker mere på smykker, sølvtøj, status og stillingen i samfundet (som skal bevares for enhver pris) end de gør på deres børn - i hvert fald i det hjem, hvor Aibeleen arbejder.

  mvh
  anne-lise

 •   Jeg har en kindle og læser 3 dage 21 timer siden

   

  Jeg har en kindle og læser stort set ikke hyggelæsning på andet. Jeg er vild med den. Det kom faktisk som en stor overraskelse for mig for jeg har altid troet at den fysiske bog ville være meget bedre end en ebog. 

  Men kindlen har flere fordele som jeg nyder i stor stil. Bøgerne kommer med det samme og jeg kan have hele biblioteket med, når jeg rejser.

  Det allerbedste er at jeg ikke længere er nød til, med meget blødende hjerte, at kassere bøger pga pladsmangel. De ligger på min kindle og dør den er der backup i min amazon sky. 

  Der er indbygget ordbog, hvilket er fantastisk for mit engelske ordforråd. Desuden har jeg mulighed for at lave noter uden at ødelægge selve bogen.

  Hvis jeg skal vælge mellem en billig paperback eller at downloade til kindle. når jeg skal hyggelæse. Ja så vinder kindle suverænt. 

  Når det så er sagt, er der også ting jeg ikke bruger kindlen til f.eks. flotte kunsteriske bøger, hvor indbinding mm er betydningsfuld for selve oplevelsen. 

  Der er heller ikke mange danske bøger til kindle, men da jeg stort set kun læser på engelsk, da de genre jeg læser ikke oversættes, ja så er det jo ikke et større problem for mig.

  Det vil jo heller ikke være et problem med de ebogslæsere, man vil bruge til at købe danske ebøger fra danske boghandlere/forlag.  

  Jeg tror at e-bøger har en stor fremtid også til hyggelæsning. Men jeg tror ikke at det betyder at papirbogen dør. Det vil blot betyde at de to eksisterer side og side. Nogle bøger er bare for fede i indbinding til at komme til sin ret på en ebogslæser. 

 • Hej Ugle, Mikker og 3 dage 21 timer siden

  Hej Ugle, Mikker og andre

  Syersken fra Madrig kender jeg ikke. Ej, heller Elfenbenstårnet - men hvorfor ikke bare starte på en af dem, og så klappe den sammen, hvis ikke den fænger.
  Noget jeg er blevet meget bedre til de seneste år.

  Men tak for de gode læseanbefalinger - lige nu har jeg et hængeparti på facebook, hvor jeg er blevet nomineret (det hedder det jo nu om dage på facebook) til at skrive 10 bøger som betyder noget for mig. Når det er gjort en af de nærmeste dage sætter jeg også listen ind her på siden.
  Og hvis andre har lyst at gøre den samme øvelse er I velkomne...... 

 • Hej alle! Har læst mange gode 4 dage 12 timer siden

  Hej alle!

  Har læst mange gode bøger! Dem jeg lige kan huske på stående fod:

  - *Den anden hånd* - Chris Cleeve (gav mig troen på litteratur tilbage)

  -*Hvide tænder*  - Zadie Smith (multikulturel perle. Godt sprog - godt oversat) 

  -*Den Hemmelige historie* - Donna Tarrt (En page-turner)

  - *Den utrolige historie om Kavalier og Clay* -  Michael Chabon (puliztervinder - fantastisk)

  - *I en person*- John Irving (tilbage i storform)

  Hilsen Kim

 • Debatten her er jo "gammel", 4 dage 16 timer siden

  Debatten her er jo "gammel", men først nu har jeg fået læst bogen, som jeg ellers har gået og glædet mig til at skulle igang med, når jeg fik tid og overskud til at gå igang med noget historie...
  Med skam var der et par af navnene der ikke gav genlyd da jeg fik bogen i hånden efter at havde bestilt den hjem.. Birgitte Gøje, Augusta Winterfeldt og Kamma Rabæk fx. Men Jov da. Da først jeg gik igang med at læse om damerne så havde jeg da alligevel hørt om dem. Vinklen på Anna Ancher, som jeg ellers synes at kende så godt, fandt jeg også både ny og oplysende. Thit Jensen og Inger Merete Nordentoft havde jeg da ligefrem hørt mine forældre omtale i en fjern fortid. Så det var helt nostalgisk at høre dem omtalt igen, og denne gang selv være interesseret i at høre om dem. At læse om de første 3 damer var som slik for hungeren efter at lære om vores fælles fortid, og at kunne viderebringe historien, hvis muligheden byder sig for mine efterkommere. Meget af det havde jeg da lykkeligt glemt siden jeg sidst har haft fat i en historiebog. Og aldrig er det blevet mig fortalt i så spændende vendinger. Tine Bryld har jeg jo selv sidet klistret til radioen og lyttet til i mine unge dage. Og tænk.. Jeg fandt det nærmest lidt forbudt.. Men jeg tror egentlig, at mine forældre bifaldt det.
  For mig var det en fantastisk rejse at læse denne bog. Genialt at få historien fortalt i dette kvindeperspektiv. Tak for det. Det var spændende læsning, det var lærerrigt og ikke mindst tankevækkende læsning. Åh jeg bliver så glad og stolt over at være datter, kvinde, mor og mormor.

 • Sikke nogle gode 5 dage 1 time siden

  Sikke nogle gode betragtninger I kommer med. Jeg synes, det er dejligt at læse en roman, som skildrer helt almindelige mennesker (her fattige, sorte), og  på trods af alle odds er der tre kvinder, der beslutter sig for at gøre en forskel. Men vi får jo også en skildring af overklassen, som gemmer deres smykker væk, inden den sorte barnepige kommer, men sagtens tør betro dem deres børn. Jeg tænker bl.a. på Hilly og Skeeters mor, hvad synes I om dem?

 • Uafrystelig, det er en 5 dage 2 timer siden

  Uafrystelig, det er en rammende betegnelse for David Vann. Jeg læste Caribou Island, ikke ligefrem med fornøjelse, for den er så grum. Jeg kunne næsten ikke læse den færdig, så grum var den. men så uendelig velskrevet, at det alligevel er en fornøjelse. Så nu "glæder" jeg mig til Jord.

 • Ja det er en 5 dage 15 timer siden

  Ja det er en "god"sammenligning ,når du omtaler de riges
  måde at skaffe sig af med disse Uønskede børn på , når du
  fremhæver Valeurs roman . Til det vil jeg så tilføje, at mange
  unge ugifte kvinder fra overklassen omkring 1920'erne f.eks
  blev tvunget til at rejse væk og føde /bortadoptere børnene
  for så at vende tilbage til familien som om intet var sket.
  Det kan naturligvis ikke stå mål med de frygtelige lidelser
  som kvinderne i månedens bog skulle igennem.
  Men det hører med til billedet , at det at få børn født uden for ægteskabet
  var ikke accepteret på det tidspunkt, børnene blev betragtet
  som uægte og mødrene blev stemplet for livet!

 • Vær med: Hvorfor er 5 dage 19 timer siden

  Vær med: Hvorfor er krigs-klassikere stadig relevante at læse?

  Krigs-klassikere som ’Krig og fred’ af Lev Tolstoj og ’Intet nyt fra Vestfronten’ af Erich Maria Remarque er skrevet i efterdønningerne af fjerne krige.
  Så hvorfor er de stadig relevante at læse?
  Det snakker forfatter Tom Buk-Swienty og forlagsredaktør ved Gyldendal, Simon Pasternak, om til BogForum.
  DR Klassikerklubben vil gerne have lige netop dit spørgsmål med til de to herrer.
  Hvad kunne du godt tænke dig at spørge dem om – i forbindelse med det overordnede tema: Krigsklassikere – og deres relevans i dag?

  Skriv dit spørgsmål her, så tager DR Klassikerklubben de bedste med på scenen til BogForum.

 • :-) 5 dage 20 timer siden

  :-)

 • Jeg kan kun sige, jeg er 6 dage 49 minutter siden

  Jeg kan kun sige, jeg er noget så enig med dig, Torben. Jeg er selv nået til et punkt, hvor jeg klart foretrækker min Kindle fremfor at bakse med en fysisk bog. Og selv om jeg elsker bøger, så er det sproget, historien, fortællingen, der betyder noget, ikke mediet i sig selv. 

   

  Men retfærdigvis vil jeg lige indskyde, jeg har set lignende undersøgelser - dog ikke med Kindle -, der når frem til mere eller mindre samme konklusion. 

 • Det er tankevækkende at læse 6 dage 12 timer siden

  Det er tankevækkende at læse om, hvordan kvinder I det tyvende århundredes begyndelse har måttet kæmpe I fattigdom mod det uoverskuelige problem, det kunne være at få børn, når man befandt sig i samfundets fattigste lag.
  Alternativet mod den forbrydelse at foretage barnemord var tilsyneladende for stor en belastning. Godt at have disse dokumenterede skæbner I erindring, når man sidst i bogen læser om vejen til fri abort.
  Selv om det er på et senere tidspunkt, falder Erik Valeurs roman Det syvende barn mig i erindring, fordi vi i den kan læse om, hvordan overklassens magtfulde mænds fejltrin fik placeret deres børn. Ikke kun for barnets bedste - men på børnehjem, der blev afgørende for børnenes skæbne i livet. Og det for at skjule, hvad de fattige omkring 1900-20 løste på anden vis i mange tilfælde.

 • Lige en kommentar, lidt uden 6 dage 17 timer siden

  Lige en kommentar, lidt uden for nr., til det med sandheden der er så svær at finde... Måske ikke engang i faglitteratur. Det er så sandt, så sandt og jeg er nylig lige blevet så overrasket og det er det jeg ikke kan lade være at fortælle...
  Jeg læser pt. Historiens heltinder af Liv Thomsen. For mig en fantastisk bog om 3000 års dansk kvindehistorie på en let tilgængelig måde. Historien om Egtvedpigen fascinerede mig i den grad.. Tænk først i 1999 har man omskrevet danmarkshistorien og bekræftet teorien om at hun sandsynligvis har været en religiøs, erotisk danser, fremfor en en oldnordisk almuepige hvis kjole og trusser var sporløst forsvundet.. Det er da sjovt! Alt for længe siden jeg har været på Nationalmuseet! Jeg tænker at Niceville er fyldt med den slags heltinder der bryder med vanerne og skaber udvikling.. Altså lige bortset fra Hilly. I litteraturen er det vel egentlig ligegyldigt om det er sandheden eller et spejl af sandheden. I hvert tilfældet i vores tid sålænge tanken er fri... Men Vingum, jo mere jeg tænker over dit spørgsmål, så synes jeg, at det er godt at hun gør opmærksom på at historien trods alt er fiktion. Ellers kunne sådan en som mig risikere at gøre Niceville til sandheden... Og den findes jo nærmest ikke...
  Noget andet der har poppet op i mig i forbindelse med at læse Niceville er filmen Dogville.. Men nok mest pga. Ville... Men alligevel... Og så med historiens heltinder i baghovedet.. Det er ikke længe siden at vi i Danmark var "barbarer"... Frøs folk ud hvis ikke de var en af vores egne.. Medmenneskeligheden skal man vogte på. Og det er vel det Niceville minder mig på.
  Men ak det er jo mere kompliceret end så... Og nu er jeg kommet langt ud af et spor... Slut herfra :-)

 • Det vidste jeg så ikke, men 6 dage 19 timer siden

  Det vidste jeg så ikke, men tak for et godt svar. Jeg beklager hvis det lød lidt hårdt

 • Ja, "Niceville" har netop den 6 dage 20 timer siden

  Ja, "Niceville" har netop den kvalitet, at den bringer den store historie ned i øjenhøjde og viser, hvorledes apartheid og undertrykkelse kan virke ind på "almindelige menneskers" liv.

  Åh, ja, Gitten, Miss Celias mand er da pragtfuld. Godt han indså, at han ville få et langt bedre liv med Celia end med Hilly.

  Og ja, filmen sprang let hen over episoden med voldsmanden og gik heller ikke meget i dybden med Celias fortvivlelse over aborterne og det vidunderlige spil, der er mellem hende og Minny. Det er det, jeg mener med, at den brugte for meget tid på pottetræning (og forresten også med partyet, hvor Celia blev fuld), som kunne have været brugt bedre på nogle af de mange andre fine episoder i bogen. Måske er det, hvad man har ment, det amerikanske marked helst ville have. For at rose filmen vil jeg sige, at dens portræt af Skeeter var vellykket selv om det naturnødvendigt var slanket.

  mvh
  anne-lise

 • Kære Tue Omø Da juryen ikke 6 dage 21 timer siden

  Kære Tue Omø

  Da juryen ikke har modtaget din debut til vurdering kom den ikke i betragtning til prisen. Jvf. retningslinierne for bebutantprisen, som er offentliggjort forskellige steder, bl.a. her på Litteratursiden.

  http://www.litteratursiden.dk/artikler/kandidater-til-munch-christensens-debutantpris

  Bedste hilsner

  Lise Vandborg

   

   

 • Jeg har lagt mærke til hvor 6 dage 22 timer siden

  Jeg har lagt mærke til hvor svært det er at trænge igennem, men jeg debuterede altså også med min digtsamling, Nano poet. Man skal åbenbart blive udgivet på et stort forlag for at komme i betragtning.