Seneste kommentarer

 • Jeg har også set tendensen og 44 minutter 31 sekunder siden

  Jeg har også set tendensen og er stærkt imod den. Opdagede en gang sidste år et lille betalingsforlag, Egolibris, der tilbød deres forfattere en anmeldelse til tusind kroner. Og som du også skriver, så køber man vel næppe en dårlig anmeldelse så dyrt. Jeg kan høre, at det er noget, der er ved at vinde ind bl.a. på Saxo, og det er godt nok ærgerligt, for ikke nok med at det jo bare er ufint, så devaluerer det også totalt anmeldelsers værdi generelt. Hvem gider overhovedet lytte til anmeldelser til sidst? Hvis de alligevel halvdelen af gangene er betalte, lavet af nogen, forfatteren kender el. lign.? Så bliver det lidt ligesom sådan nogle pop-up annoncer, man bare klikker væk. Jeg ser også rigtig mange små forlag og selvudgivere, der i bedste trustpilot-stil får en masse af deres venner og bekendte (eller måske ansatte) til at lave positive anmeldelser af deres udgivelser (tit er de rosende ord blot underskrevet med et navn, ikke tilknyttet et medie af nogen art, det er altså bare en privat (vens) mening). Og kigger man på de store dagblade, synes jeg også der er kommet en kedelig, indspist manér med for mange bånd – f.eks. i form af dobbeltkasketten anmelder/underviser på diverse skriveskoler – til de forfattere eller institutionerne, der spytter dem ud. Jeg er slet ikke imponeret over den måde, anmelderkulturen ser ud efterhånden, og det ender med, at læsere slet ikke orienterer sig ud fra anmeldelser. 

 • Mange tak for din opfordring 49 minutter 4 sekunder siden

  Mange tak for din opfordring til lidt mere kritik her på Litteratursiden, Jørgen Dissing.

  Min skuffelse over romanen bunder bl.a også i de meget store forventninger jeg havde til den på baggrund af yderst positive anmeldelser i både Politiken, JP, Berlingske og Information. Jeg havde faktisk en oplevelse som var jeg med i Kejserens nye klæder, da jeg var færdig med at læse den !!!

  Og nu er romanen så nomineret til en fin litteraturpris. Men jeg vover mig alligevel lige ud i en konkretisering af mine forbehold:

  Det er rigtigt at temaet er både individ- og samfundsrelateret. Men det betyder også at Tara, hvis opvækst er ganske fint og interessant dvs levende skildret, efterfølgende skal eksemplificere "tidens tendenser" fra ca. 1960'erne og frem til klimatopmødet i Kbh. Og vi kommer så at sige hele paletten rundt.

  Derfor optræder hun som naiv, frygtsom og uheldig kurer i Israel for en statsløs - marxistisk vel at mærke - flygtning og ender i forhør og brutalt fangenskab i Israel.

  Hun indgår dernæst proformaægteskab med Massoud, en tunesisk flygtning, omsorgssvigter den datter hun får med en anden mand, hutler sig igennem som enlig mor, og datteren tvangsfjernes.

  Tara lever i en periode som prostitueret, dernæst af rengøring, får datteren hjem og flytter i bofællesskab, flytter igen, er i clinch med socialforvaltningen, foranstalter sammen med en professor en protestmarch mod de serbiske overgreb på den bosniske befolkning - vi er nu i 90'erne - besøger alle Kbh's kunstgallerier ( hendes datter er nu anerkendt performancekunstner) og senere giver hun husly til en rumænsk flaskesamler, bliver derfor smidt ud af sin lejlighed og ender selv som posedame.og vi får også lige et meget politisk korrekt og laangt afsnit om klimatopmødet til slut.

  Det er noget af en svingtur, man kommer rundt i, når man som læser følger Tara, men den gør ikke Tara særligt forståelig,levende og nærværende som INDIVID. Tværtimod!

  Blandt andet også fordi fortællestilen i lange passager er meget monoton, beskrivende og med meget indirekte tale og tankereferat.Replikindividualisme og scenisk fremstilling er der ikke overvældende meget af :
  Don't tell it , show it, Kirsten Thorup, kunne man tage sig i at tænke indimellem.

 • Jeg er også totalt skuffet 4 timer 54 minutter siden

  Jeg er også totalt skuffet over bogen. Alt for mange ord om alt for lidt. Og det med at konkretisere kritik, det ville jeg ikke kunne specificere ud i enkelte passager, det er i min læseoplevelse en grundtone i bogen. For vag i substans, hvorfor og hvordan gik det som det gik - og for korrekt holdningsmæssigt. Det er ikke nemt at få hold på forløb og personer, der er ret løst tegnet, men i en fastholdende skitse. Jeg har læst meget af den tidligere såkaldte kvindelitteratur, der var der mere kant på personer og begivenhedsforløb, så det her siger mig ikke ret meget, der er end ikke beskrevet et egentligt opgør mor ~ datter.

 • Kan kun give Kirsten Selch 5 timer 23 minutter siden

  Kan kun give Kirsten Selch ret. Jeg var også dybt skuffet. Huskede med stor glæde "Himmmel og Jord" - og sikke så en omgang rod. Alt for lang og en svælgen i følelser. AK  AK !!!

 • Ja, det er jo også en måde at 8 timer 42 minutter siden

  Ja, det er jo også en måde at gøre det på! Jeg vil ikke sige, at jeg ligefrem holder mig fra bøger, der har fået en god anmeldelse, men jeg forholder mig i hvert fald stærkt kritisk over for de ofte urimeligt overbegejstrede anmeldelser i de større aviser, og oplever da tit, at de skamroste værker slet ikke kan leve op til omtalen. Det er et stort troværdighedsproblem for de større aviser, når de samme anmeldere igen og igen roser én type litteratur, f.eks. Forfatterskolelitteraturen, og det så ikke kræver mere end et par klik på Google for at finde frem til, at anmelderne også underviser på Forfatterskolen. Som nævnt i artiklen er det jo ikke ulovligt, men det er kritisabelt, at man hele tiden finder sine darlings i egne rækker, og anmelderne gør nok heller ikke de fleste læsere den store tjeneste, når de anbefaler den lettere uforståelige, selvproklamerede finlitteratur (min oplevelse er, at en stor del er en fis i en hornlygte, uden at det skal gøres til et opgør mellem det højlitterære og det underholdende – talentet er ganske enkelt bare fraværende). Åh ja, det forekommer som en meget lukket verden, der støtter sig selv først og fremmest – og man kunne rette samme kritik mod prisuddelinger!

 • Jeg holder mig altid fra 11 timer 1 minut siden

  Jeg holder mig altid fra bøger, som har fået en god anmeldelse. Men du har ret i, at det ikke hjælper ret meget, når dem på parnasset holdes i gang af offentlig støtte.

 • Til slut i romanen siger Siri 1 dag 5 timer siden

  Til slut i romanen siger Siri at det er nødvendigt at "opdage en etik og en politik i hvad mødre allerede gør", hvilket jeg tænker hænger lidt sammen med den kritik Kirsten Selch har givet af bogen; nemlig det at bogen både har et individpræget tema om det udsatte menneske, men også et mere generelt samfundskritisk sigte.

  Om det så er det, der giver Kirsten Selch en oplevelse af at tidsbilledet og persontegningen forekommer skabelonagtig, skal jeg ikke kunne sige. Under alle omstændigheder vil jeg gerne sige tak til dig Kirsten for at komme med en kritisk røst i dette forum - for det mangler vi ofte. 

  Men kan du ikke lige komme med et par eksempler på det du er kristisk overfor i bogen, for så er det meget nemmere at starte en rigtig god debat om emnet? Det er altid godt med noget konkret hvis flere skal blande sig i debatten og det håber vi jo på :) 

  Kom alle I andre, jeg ved læser med derude - byd ind!

 • Blev dybt skuffet over 1 dag 6 timer siden

  Blev dybt skuffet over Kirsten Thorups roman.
  Det er vanskeligt at begribe baggrunden for det problematiske mor- datterforhold.
  Romanen kan efter min mening ikke betegnes som specielt realistisk. Tidsbilledet og persontegningen forekommer meget skabelonagtig, og den politiske korrekthed i forbindelse med klimatopmødet i romanens slutning er bare for meget.
  Hertil kommer lange beskrivende og reflekterende passager der kører i kedsommelig tomgang.
  Det er bestemt ikke Kirsten Thorups bedste roman.

 • Glæder mig til at deltage. 2 dage 6 timer siden

  Glæder mig til at deltage. Jeg skal dog lige have genopfrisket bogen, det er et stykke tid siden, jeg læste den. Oplevede Kirsten Thorup på Louisiana sammen med Linn Ullmann. Et fint møde.

 • Julen står for døren, men det 2 dage 7 timer siden

  Julen står for døren, men det røde, vi skal koncentrere os om her i fagbogslæseklubben er hverken fra nissehuer eller julehjerter men derimod det røde, som har et utal af øgenavne. Kan du genkende forfatternes synspunkter om menstruation eller har du andre, må du meget gerne dele dem med os andre i læseklubben. Fat pennen og lad os få en levende debat som afveksling til juleræset.

  Venlig hilsen

  Jeres tovholder

  Erling Lykke

 • Kan vi ikke bare være enige 2 dage 20 timer siden

  Kan vi ikke bare være enige om, at smag og behag er forskellig?

  I princippet ved ingen af os jo hvad andre læsere har sat sig ind i eller ikke sat sig ind i.

   

 • Jeg blev noget overrasket 2 dage 23 timer siden

  Jeg blev noget overrasket over denne anmeldelse, da det er helt klart og tydeligt at anmelderen ikke kender emnet. Det er slet ikke ualmindeligt at kvinder eller mænd der lever i et voldelig forhold finder sig i en hel del fra sin partner inden man klarer at tage det endelige skridt ud af forholdet. 

   

  Jeg har ikke læst denne roman af forfatteren, men jeg har læst udgivelsen i 2009. Jeg kan sige at jeg fandt sproget den gang vanvittigt godt og handlingen var nervepirrende, og jeg syntes problematikken kom godt frem. Historien i roman-versionen kan jeg bare tænke mig vil være endnu bedre. Derfor forstår jeg heller ikke din kommentar omkring sproget og handlingen.

   

  For de der gerne vil læse anmeldelser fra nogle der har kendskab til romanens tematik, så vedlægger jeg nogle links I kan klikke på. Det er en bog for alle, måske specielt for anmelderen, der præcis med sin anmeldelse forklarer hvorfor det er så vanskeligt for en voldsramt kvinde at nå frem med sit budskab og blive troet på. Jeg troede på det jeg læste i hendes bog fra 2009.

  http://www.bogvaegten.dk/kaerlighedens-laenker/

  https://bibliotek.kk.dk/ting/object/870976-anmeld%3A30808851/fulltext

  http://excitedreading.blogspot.no/?m=1

  https://www.saxo.com/dk/kaerlighedens-laenker_an-magritte-wibell-nygaard...

 • Som debuterende forfatter er 3 dage 9 timer siden

  Som debuterende forfatter er det mere end spændende at se læserkommentarer og jeg svarer gerne på spørgsmål om bogen.

 • Krimimessen 2017 er d. 1-2 4 dage 9 timer siden

  Krimimessen 2017 er d. 1-2 april. Se mere her http://krimimessen.dk/

 • Den flyvske Tara bliver 5 dage 4 timer siden

  Den flyvske Tara bliver gravid med kunstneren Tore og føder en lille datter, Siri. Tara elsker sin datter og forsøger at skabe en tryg og kærlig kernefamilie for hende. Desværre er Tara ikke bygget til den slags, og datteren bliver derfor fjernet. Op igennem Siri og Taras liv følger vi, hvordan deres forhold ændrer sig og forskydes for til sidst at være næsten ødelagt.

   

                Til alle MØDRE derude:  Er Kirstens Thorups skildring af mor-datter forholdet realistisk?

 • Og jeg har udgivet to 5 dage 5 timer siden

  Og jeg har udgivet to novellesamlinger, 'Kayser & Co' (2011) plus 'Idioten og de andre' (2015), der heller ikke står på listen ...

 • Kære Athena, Hvad angår at 5 dage 7 timer siden

  Kære Athena,

  Hvad angår at "Om Litteratursiden" er placeret i bunden og ikke er et menupunkt på linje med menupunkter med indhold er det normal procedure for professionelle websites. Desuden står det øverst på sitet under logoet, at Litteratursiden er "bibliotekerne site om litteratur".  Vi ønsker på ingen måde at skjule vores identitet, vi er faktisk ret stolte af den!

  Det er i øvrigt ikke normal praksis for Litteratursiden, at der først svares på redaktionsmailen efter fem dage. Vi beklager det sene svar i dette tilfælde, som min kollega også har skrevet i mailen til dig her i formiddags. Og vi henviser i øvrigt til den mail,  og opfordrer til at dialogen fortsætter på mail  - eller endnu bedre på telefon for at undgå misforståelser.

   

 • "Ordlyden i mailen minder 5 dage 7 timer siden

  "Ordlyden i mailen minder meget om den mail, vi har fået fra det forlag, som har udgivet bogen, hvor vi allerede er i dialog."

  1.

  Er mine observationer ikke velkomne/ gyldige, fordi de, i følge dig, minder om en andens formulering? Min identitet er redaktionen bekendt, derfor har jeg svært ved at forstå relevansen af din kommentar.

  At der er tilsyneladende flere, som kritiserer de  samme punkter med henblik på jeres side og anmeldelserne, kunne netop tyde på, at sitet har nogle fejl og mangler, som trænger til eftersyn.

  2.

  Det er først nu, jeg ser dette indlæg og har endelig  fundet menupunktet "om litteratursiden" i bunden.

  "Om ..." menupunktet er normalt det første punkt på den øverste menulinje på alle websider, fordi det er der, virksomheden mm præsenterer sig.  At placere dette menupunkt i bunden er uheldigt, for det giver indtryk af, at I vil skjule jeres identitet og visioner. 

  3.

  Jeg kan se, at "Litteratursidens vision er at  styrke læselysten og samtalen om litteratur og understøtte bibliotekernes litteraturformidling."

  Jeg vil gerne vide, hvordan anmeldelser, som  Demants skulle fremme læselysten. Læs selv, allerede i hendes 3. linje prøver hun at "aflive" bogen. 

  4.

  Alle anmeldelser er delvis subjektive, dog er der retningslinjer for en saglig anmeldelse. 

  5.

  Det gavner bestemt heller ikke sitets seriøsitet, at det tager redaktionen fem dage at besvare min e-mail,  som jeg har stilet til redaktionens officielle e-mailadresse.  De fem dage bruger redaktionen på, at  to redaktionsmedlemmer  behandler indholdet af min private e-mail i den offentlige debat i stedet for at svare privat. Herefter opfordres  jeg til at fortsætte kommunikationen per mail :-)

   

   

   

   

   

   

 • På Den Grå Bibliotekars 6 dage 7 timer siden

  På Den Grå Bibliotekars facebook-side læste jeg om Hans Otto Jørgensens samarbejde med Dansklærerforeningen om at lave undervisningsmateriale i litteratur til både folkeskolen og gymnasiet. Amdi Silvestri havde skrevet en blog om emnet. Jeg skrev nogle kommentarer, som man kan læse her:

  https://www.facebook.com/Dengraabibliotekar/posts/564410687080857?commen...

  Jonas Wilmann, jeg er meget enig med dig i: "Én ting er i en moden alder at afvige fra det, man har lært gennem folkeskolens klassiske litteraturformidling, noget andet er at tage hovedspring direkte ud i det uforståelige, kaffesnak og deslige, inden eleven overhovedet har ballast til grundlæggende at kunne analysere og forstå en tekst."

  For mig har det givet mest, når jeg har mødt lærere, der gavmildt delte ud af deres viden om litteratur. I Folkeskolen var det en engageret dansklærer, og på HF havde jeg Steen Harvig, der udover at undervise i dansk, også skrev krimier. Sidstnævnte havde en stor viden om litteratur, han talte meget :) , til gengæld fik jeg også meget ud af undervisningen. 

  Det er vigtigt, at man ikke stiller det op som et enten-eller, men et både-og. Det skader undervisningen, når Hans Otto Jørgensen er fortaler for et enten-eller, som jeg forstår ham. Så Dansklærerforeningen kan måske få andre med i det samarbejde.

 • Synes godt nok det ville være 1 uge 1 dag siden

  Synes godt nok det ville være under lavmålet, skulle det vise sig, at det er forlaget selv, der står bag de kritiske kommentarer. Som i øvrigt er helt misforståede. En anmeldelse er per definition subjektiv, og der er på ingen måde tale om personangreb eller noget perfidt her.

 • Hvis du kigger i bunden af 1 uge 1 dag siden

  Hvis du kigger i bunden af Litteratursiden, kan du se elementet "Om Litteratursiden", http://www.litteratursiden.dk/om-litteratursiden

  Her fremgår at Litteratursiden er bibliotekernes site om litteratur og bl.a. er :

  "Platform for både redaktionelt indhold og brugergenereret indhold. Redaktionelt indhold udgør størstedelen af indholdet og er markeret med et orange ikon. Brugerindhold er markeret med et sort ikon."

  Vi svarer på din mail til redaktionsmailen i dag.  Ordlyden i mailen minder meget om den mail, vi har fået fra det forlag, som har udgivet bogen, hvor vi allerede er i dialog.

  Lad os fortsætte dialogen på mail.

  Med venlig hilsen

  Lise Vandborg, chefredaktør Litteratursiden

   

   

   

   

   

 • Næj, ded ær'ed æ 1 uge 1 dag siden

  Næj, ded ær'ed æ

 • Det ær æ so ring 1 uge 1 dag siden

  Det ær æ so ring

 • Jeg respekterer, at man kan 1 uge 2 dage siden

  Jeg respekterer, at man kan være uenig med hvad en person skriver i en boganmeldelse. Sådan er det, smag og behag er forskellig.

  Jeg synes dog, oprigtigt talt, at det virker meget voldsomt, at gå så  meget i brechen over en bog, som du - så vidt jeg forstod det - ikke selv har læst endnu.

  På mig virker det som om du ikke vil acceptere, at andre kan have en anden holdning til et emne eller en bog - i stedet for bare at trække på skulderen og tænke "pyt med det".

  Det virker som om du har set dig ordentligt sur på min boganmeldelse - og det er du også velkommen til at være - jeg forstår bare ikke hvorfor det er så vigtigt for dig at blive ved og ved.....

 • Kære Brabara, jeg har netop 1 uge 2 dage siden

  Kære Brabara, jeg har netop henvendt mig til redaktionen per email i forgårs: redaktionen@litteratursiden.dk men har ikke ikke fået svar. Indholdet i emailen burde være indlysende og forståeligt. 

  Jeg troede, ligesom mange andre, som ikke har erfaring med jeres site, at det var en seriøs anmelderside. Det forstår jeg nu, det ikke er. Havde I, ligesom alle hjemmesider et menupunkt, som hedder 'om Litteratursiden', hvor I forklarer, hvem I er, og hvem anmelderne er, ville jeg have surfet videre.