Seneste kommentarer

 • Ca. 80% androidbrugere og ca. 12 timer 9 minutter siden

  Ca. 80% androidbrugere og ca. 10 % applebrugere på verdensplan, og I vælger at lave en appleapp?
  Hvor er logikken? :)

 • Iflg. IMDb er denne film 17 timer 37 minutter siden

  Iflg. IMDb er denne film baseret på bogen The Graduate af forfatteren Charles Webb, så jeg tror ikke, det er den samme...

 • Også hilsen Anne-Mette 17 timer 40 minutter siden

  Også hilsen Anne-Mette

 • Hilsen Anne-Mette Ps. Jeg 17 timer 58 minutter siden

  Hilsen Anne-Mette

  Ps. Jeg glemte lige at logge ind...

 • Kampen mod terror -  kan den 19 timer 4 minutter siden

  Kampen mod terror -  kan den lykkes?

  Selv om Bin Laden blev likvideret forhindrer det jo ikke nye  bevægelser i at bryde frem. Og det er jo dybt skræmmende synes jeg. 
  Eller som der står på s.41: ...idet de mangler både et center og klart definerede grænser, fremstår terrornetværkene som en samling af fibre og tråde.Det er en muterende virus, en usynlig jihad, der spreder sine fangarme...."
  Nu slutter Carsten B agge Laustsen selv af med i bogen at sætte spørgsmålstegn ved den indsats, der er foregået så vel som indsatsen inden mulige terrorangreb. Han tilføjer, at katastrofen nemt kan betyde, at vi holder op med at tænke...   Og hvor langt kunne man være kommet med den eksisterende lovgivning, skriver han videre...
  Nu har de fleste af os vel vænnet os til den ekstreme kontrol i lufthavne m.v. og accepterer den som værn
  mod terror..men om det giver færre terroraktioner er svært at måle. Men angsten for terror er i hvert fald blevet en del af dagligdagen.
  NB: En spændende artikel om  terrorbevægelser kan læses under overskriften" Fra bortførelser til affaldshåndtering" i Berlingske Tidende  lørdag d. 18.oktober....heri også en oversigt over udvalgte eksempler på terrororganisationer..

 • Jeg er nu til vejs ende efter 2 dage 13 timer siden

  Jeg er nu til vejs ende efter et par dages læsning. Og uden at afsløre for meget så blev alle ender fulgt til dørs. Det har været 'ægte' chick-lit, letlæst og lige til at gå til. En god blanding af intriger, kærlighed, store følelser og uforløste længsler. Jeg synes alligevel, at det næsten bliver for meget med alle de menneskers skæbner. Alle personernes historier skal følges til dørs, og det bliver de. På en eller anden måde bliver det bare lidt for overfladisk - og sådan lidt for utroligt at ALLE detaljer kan falde på plads. Jeg tror egentlig, at det havde været en bedre læseoplevelse, hvis Tilly havde været hovedpersonen - måske som fortæller. På den måde havde vi været lidt dybere i forhold til hendes følelser, og der havde for mig været en bedre rød tråd - de andre skæbner havde været sidehistorier, men hovedhistorien var ikke druknet i alle de andres skæbner undevejs. Hvad synes I andre?

 • Hej JeanetteJa, det ville 2 dage 16 timer siden

  Hej Jeanette
  Ja, det ville faktisk være  super godt. Men kan man ikke også det?
  Jeg er lidt usikker på det, og bruger ikke så meget facebook i den forbindelse. Men mener faktisk at muligheden er der for at list efilm, bøger, musikkere osv. som man er glad for.
  Det optimale ville selvfølgelig være, hvis den funktion spillede sammen med litteratursiden.

  Men...du er altid velkommen til at skrive på litteratursidens facebookside, hvis du har læst en god bog, og dermed inspirere andre. Eller her på siden:-)

  Med venlig hilsen
  Michael 

 • Så er jeg kommet i gang. Og 3 dage 19 timer siden

  Så er jeg kommet i gang. Og jeg kan mærke, at det er lige hvad jeg trænger til i et par fridage midt i tung faglæsning og opgaveskrivning. At jeg så synes, at alle 'tilfældighederne' er lidt for meget, at det er underligt, hvordan Tillys arbejdsgiver fortæller hele Jacks historie over et glas vin den første dag og at Jacks historie er så 'tyk', at det jo nærmest er uundgåeligt, at Tilly er den, der trænger gennem muren, er faktisk helt ok. Jeg glæder mig over den letlæste historie, som er perfekt adspredelse for mig lige nu.

 • Der er en film som hedder 4 dage 7 timer siden

  Der er en film som hedder rumour has it med Jennifer aniston og mener det er den

 • Så lykkedes det mig at kæmpe 4 dage 9 timer siden

  Så lykkedes det mig at kæmpe mig igennem 'Kvinden der forsvandt' og ligesom Vingum og Annelise, så havde jeg aldrig læst den færdig, hvis ikke det var for denne læseklub for 1) den var alt for lang og omstændelig i starten 2) sproget var uinteressant og 3) jeg blev simpelthen træt af hovedpersonerne, som jeg slet ikke synes var nuanceret nok beskrevet, når man tænker på at det skulle være en psykologisk beskrivelse af at kærlighedsforhold der udvikler sig fra kærlighed til had.

  Og slutningen var bestemt overraskende men også så urealistisk at jeg ærgede mig over alle de timer, jeg har brugt på denne bog:-)

  Jeg synes det havde været mere interessant hvis alt thriller/spændningsmomentet og cliffhangers var pillet ud af bogen og der kun var følelserne omkring dette ægteskab tilbage, men så var det bestemt også en helt anden genre, som nok IKKE var nået til tops på nogen bestsellerliste:-)

  Jeg er dog sikker på at den gør sig godt på film, og som Annelise skriver sikkert er bedre end bogen (et af de sjældne tilfælde). Den er meget filmisk i den måde, den er skrevet på og heksejagt på en 'ligeglad' ægtemand med en forsvunden gudesmuk kone og dens overraskende turn i historie er lige til en film. Jeg har altid været ret glad for David Finchers film (instruktøren), så jeg tror faktisk på at det bliver en god thriller men tror også at det er bedst at man IKKE har læst bogen først, for så er det overraskende element lidt gået fløjten.

  Lad os håbe at næste måneds bog: Submarino giver stof til væsentlig mere debat:-)

  I stedet vil jeg vende tilbage til den fabelagtige roman jeg læser i øjeblikket 'Kvinden ved 1000 grader' - se den måttte gerne blive til film, så vi kunne diskutere den her i 'De filmlitterære':-)

   

   

   

 • Efter nu at have "fløjet" 4 dage 12 timer siden

  Efter nu at have "fløjet" direkte igennem bogen - som denne særlige "filó" fortælleform nærmest kræver, - føler jeg mig noget mat over bogens sidste tredjedel/sidste kapitel. Jeg synes, der var en utrolig fart, spænding og fortælleglæde over de første 2/3 af bogen, men da vi i sidste tredjedel skal forstå også, hvordan 2. verdenskrig rullede over Italien, fjernede fokus sig lidt for meget fra Peruzzifamulien og dræningsprojektet omkring Mussolinikanalen.

  Tina er inde på den meget kødelige sexualitet, kvinderne (og også mændene) giver udtryk for. I den forbindelse måtte jeg studse en smule over modsætningen mellem den store sexuelle frihed før ægteskabet contra den dybe fordømmelse af Armidas handlinger, mens hun venter på sin mand.

  Fascisterne... Ja, de fremstår jo her nuanceret, ihvertfald hvis man tænker tilbage på Bertoluccis film "1900" (1976). Faktisk fik jeg det indfald, at fortælleren - selv en del af Peruzzifamilien - indimellem bruger et lidt brutalt sprog, når "forhøreren" tillader sig at spørge om noget. Altså a la fascisternes sprog.

  Conny giver en cadeau til oversætteren, Thomas Harder. Særdeles velfortjent! Det danske sprog flyder meget flot i denne oversættelse. Og rent "sprogligt" er de mange lydord en sand fryd, som også Tina peger på.

  Godt underholdt og væsentligt klogere på Italien 1910-1960. Og lidt udmattet.

 • Jeg kan varmt anbefale 4 dage 12 timer siden

  Jeg kan varmt anbefale Merete's bøger, såvel som cd'er. Jeg har gennem flere år haft stor gavn og glæde af Meretes indsigt, visdom og healende stemme. Merete er en af de absolut dygtigste spirituelle læremester jeg har mødt indtil videre. I dag bruger jeg Merete som personlig mentor, hvilket jeg er dybt taknemmelig for.

  De bedste hilsner
  Gitte Bjerre

   

 • Jeg læser rigtig mange bøger 5 dage 9 timer siden

  Jeg læser rigtig mange bøger med min søn på nu 10 år. Jeg ville aldrig læse dem selv, men at opdage en verden med min søn er en fantastisk oplevelse. Lige nu er vi igang med Michelle Pavers to-binds serie om Hylas og det er en skøn oplevelse.

 • Tak for skøn feedback! <3 5 dage 9 timer siden

  Tak for skøn feedback! <3

 • Fantastisk bog! Her er bogen 5 dage 11 timer siden

  Fantastisk bog! Her er bogen både for private og fagpersoner. Smuk, rørende, tankevækkende, lærerig og utrolig velskrevet. Elsker sproget, humoren og dybden! Jeg fatter ikke, at dette er debutbog. Hvornår kommer der flere?

  HanneKH

 • Dejlig oversigt, Marit :-)Jeg 5 dage 13 timer siden

  Dejlig oversigt, Marit :-)
  Jeg vil lige benytte lejligheden til at nævne, at man kan møde Kjell Westö på Roskilde Bibliotek mandag d. 10. november, kl. 19, hvor Nanna Mogensen fra Skønlitteratur på P1 interviewer ham om hans nyeste bog. Billetter kan købes her.

 • Henrik Rehrs graphic Novel : 5 dage 19 timer siden

  Henrik Rehrs graphic Novel : Gravrilo Princip er en fascinerende fortælling om attentatet i Sarajevo, som udløste 1.verdenskrig. Jeg synes den er en stor bedrift. Selv om man kender udfaldet, er historien elementær spændende. At den er holdt i sort/hvid synes jeg kun øger intensiteten.
  Det kan godt være, at historien ikke fortælles historisk helt korrekt, men i lighed med serien 1864, må noget af det ofres for en elementær god historie, og som der står, "sandheden er skrevet i vand".
  Jeg blev god underholdt og måske også en lille smule klogere af at læse historien, og vil nok vende tilbage og læse den igen, og det er vel i grunden ingen dårlig anbefaling.

 • Dette er bare en test - jeg 6 dage 17 timer siden

  Dette er bare en test - jeg har store problemer med mit foto

 • Hvor er jeg glad for de 6 dage 17 timer siden

  Hvor er jeg glad for de kommentarer. Nu vil jeg søreme læse bogen færdig med Jeres briller på  - TAK!!!

 • Har ikke genlæst bogen. Men 6 dage 18 timer siden

  Har ikke genlæst bogen. Men var fuldstændigt grebet af den i sin tid. Swunget af den spanske borgerkrig kombineret med mystik og kærlighed var for mig fantastisk.
  Læste siden efterfølgeren, Englens spil, som derimod virkede som en tynd kop the ved siden af.

 • Liselotte Nielsen  har sendt 6 dage 19 timer siden

  Liselotte Nielsen  har sendt følgende

  Smed straks alle mine Knorr bouillionterninger ud.

   Smagsforstærker,  E-621 eller mononatriumglutamat (MSG), som det også hedder skal ikke have adgang i mit køkken fremover. Helt tilbage i 1968 er der rapporteret om sundhedsproblemer med MSG, derfor kan det undre at det stadig i 2014 er tilladt og det mindste vi forbrugere kunne kræve er, at det tydligt er markeret på pakningen, at der var MSG i produktet.

   

  Jeg følger mig snydt af fødevareproducenter, der for at øge fortjenesten sætter vores helbred på spil. I årevis har jeg forsøgt at leve sund og give mine fire drenge sund mad. Og det er da heldigt, at vi aldrig køber færdiglavet retter, men det er slemt nok med tilsætningsstoffer i alle andre råvarer og langt værre end jeg har forstillet mig.

   

  De forholdsvis korte afsnit med fængende overskrifter er overskuelige og velskrevne. Bogen har stor troværdighed og mange steder henvises der til undersøgelser og anden form for dokumentation. De mange små historier og anekdoter om de forskellige fødevarer gør bogen interessant at læse.

   Det er rigtig godt at oversætteren Joachim har fundet de mange danske eksempler. Det gør bogen mere anvendelig for de danske forbrugere.

   Bogen burde stå i alle køkkener. De sidste halvdel af bogen fungere  som en indkøbsguide med gennemgang af en lang række fødevarer og en oversigt over alle E-numre.

   Fremover må sætte mere tid af til at handle, så jeg kan nå at studere varedeklarationerne nøjere.

   

   

   

   

  e indlæg

   

   

 • Jeg vil gerne fortælle, at 6 dage 20 timer siden

  Jeg vil gerne fortælle, at jeg ikke har genlæst bogen. Jeg slugte den i julen i udgivelsesåret. Og ja, der er mange ord, men bogen er en stemningsbog, som de andre af sammme forfatter. Jeg læser dem som eventyr. Og de mange temaer er der selvfølgelig, men jeg skelner ikke i genrer.

 • Den Hemmelige Kok – Sådan 1 uge 9 timer siden

  Den Hemmelige Kok – Sådan fusker madproducenterne med dine fødevarer

   

  Mats-Eric Nilsson, forfatter til Den Hemmelige Kok, har skrevet en informativ bog om, hvordan madproducenterne fremstiller vores fødevarer, hvad disse varer reelt set indeholder, hvordan man gennemskuer varedeklarationer og meget mere. Alt sammen med omdrejningspunkt i tilsætningsstofferne i mange af nutidens fødevarer.

   

  Inden jeg fik bogen tilsendt som testlæser, så jeg et par interviews og anmeldelser igennem. Her fik jeg indtrykket af, at der var tale om en bog med basal information for en relativ nybegynder. Jeg forestiller mig en person, som ikke tænker dybere over, hvad vedkommende spiser og derfor ikke læser varedeklarationen særlig grundigt. Denne gennemsnitsforbruger, nævner Mats-Eric Nilsson, indtager ca. 6-7 kg tilsætningsstoffer per år. Netop pga. bogens forventede målgruppe, var det ikke de store skrækindjagende afsløringer, jeg så frem til.

   

  Efter at have læst bogen, må jeg konstatere, at mit indtryk fra interviews og anmeldelser var ret dækkende. Det betød dog ikke, at jeg ikke lærte et par småting. Eksempelvis bruger madproducenter enzymer til at forkorte hævetiden på brød under produktionen. Enzymerne kan være udvundet af grisens bugspytkirtel, men skal ikke deklareres, da de anses for at være hjælpestoffer. Det er selvfølgelig relevant information for bl.a. vegetarer og veganere eller muslimer. Jeg lærte også, at min økologiske balsamico eddike - faktisk en dyr en af slagsen - er en relativ ringe efterligning af den originale balsamico eddike, som lagres i minimum 12 år.

   

  Jeg vil gerne komplimentere Mats-Eric Nilsson for at oplyse befolkningen om fødevarekvalitet. Jeg har i mange år undersøgt kvalitet af råvarer anvendt i kosttilskud og fødevarer, og at undersøge emner som disse, er ikke let arbejde. I bogen er der også et par glimrende eksempler på den mur af modstand og tavshed man møder, når man begynder at stille kritiske spørgsmål. Jeg har præcis samme oplevelse. Vælger man ydermere at dele sine fund med forbrugerne, kan det skabe stort røre, for der kan være mange penge på spil for producenterne. Som George Orwell engang skrev:

   

  “The further a society drifts from truth the more it will hate those who speak it.”

  Den første kritik jeg vil give bogen tager udgangspunkt i bogens undertitel, særligt ordet ”fusk”. I bogen nævner Mats-Eric Nilsson et eksempel med ”ægte kålrabimos”, som kun indeholder 20% kålrabi, og i et interview med Politiken tilbage i maj 2014 giver han et eksempel på guacamole, som kun indeholder 1,5% avocado. For mig er det en diskuterbar gråzone at kalde det fusk. Ikke fordi jeg støtter eller køber den slags produkter, men hvis man rent faktisk læste varedeklarationen, ville de konkrete eksempler ikke være raketvidenskab at gennemskue. For mig er det langt mere sørgeligt, at folk ikke tager mere ansvar for hvad de spiser, end at madproducenter tilbyder en sørgelig efterligning.

   

  Der hvor jeg synes, at vi bør tale om reel fusk, er eksempelvis med hestekødsskandalen, som bogen også beretter om. Her havde en række firmaer bevidst solgt flere hundrede ton hestekød i stedet for oksekød. I nogle tilfælde fra syge, stærkt medicinerede heste. Ingen var i tvivl om, at det var fusk, hverken firmaerne, myndighederne eller forbrugerne. Den form for fusk er på ingen måde usædvanlig. Det sker konstant, og du hører ikke om 1 promille af de samlede tilfælde. Derfor har jeg svært ved at stemple eksemplet med guacomole eller kålrabimos som reelt fusk.

   

  Når det er sagt, er der ingen tvivl om, at 1,5% avocado i guacomole godt kan gøres bedre. Det er ikke en nødvendighed rent teknisk, at produktet indeholder så lidt avocado, og ingen forbrugere ville fravælge produktet, hvis det indeholdt mere. Der hvor der til gengæld eksisterer en gråzone er med kunstige eller naturlige smagsstoffer. I bogen nævnes eksempelvis manglen på ægte vanilje i diverse produkter, bl.a. is og kager. Her hentydes til brugen af bl.a. kunstig ethylvanillin og naturidentisk vanillin. Mats-Eric Nilsson efterspørger ægte vanilje, men er det reelt set hvad forbrugerne ønsker, når alt kommer til alt, eller er det en romantisk ide, som dør i mødet med virkeligheden?

   

  For det første ved jeg ikke, om der reelt set er nok ægte vanilje i verden til at mætte efterspørgslen, hvis alle ville gå den vej, da der i bogen nævnes forbrug af 12.000 ton årligt. Uanfægtet af svaret er, er det på sin plads at nævne, at ægte vanilje – blot pulveret, intet opkoncentreret eller tilsat - er en ufattelig ringe smagsgiver i en hel del produkter. Og netop her møder virkeligheden os. Ægte vaniljepulver fungerer faktisk så ringe i mange produkter, at tilføjelsen eller udelukkelsen hverken gør til eller fra. Virkeligheden dikterer at smagsoplevelsen bliver meget ringe. Det gælder ikke alle produkter, men det gælder mange. Andre lignende eksempler kan nævnes, og pointen er, at tingene ikke er helt sort-hvide.

   

  Bogens fordel er, at den tager udgangspunkt i tilsætningsstoffer, men det er samtidig også dens begrænsning. Netop derfor er det på sin plads at konkludere, at bogen kradser let i overfladen i forhold til kvaliteten af den mad, vi ernærer os med, som er et komplekst emne der ikke lader sig begrænse af emnet om tilsætningsstoffer. Men det er en fin start, og jeg er sikker på at bogen er brugbar for mange.

   

  Hvis jeg skal pointere det vigtigste budskab fra bogen, så er det, at madproducenterne kun varetager deres egne interesser, og det eneste praktiske modspil individet har, er at varetage sine egne interesser, nemlig ved at sætte sig mere ind i hvad vi spiser.

 • Forleden skrev jeg en 1 uge 10 timer siden

  Forleden skrev jeg en skoleopgave der omhandlede papirbøgernes truede fremtid - da gik det op for mig, hvor meget e-bogen var begyndt at sætte sig i karakter. Jeg havde godt hørt tale om papirbøgerne og deres tvivlsomme fremtid, men hvor aktuelt det var, ja det kom ærlig talt bag på mig. I forbindelse med førnævnte opgave skulle vi ud i de nærliggende gader( København ), og stille spørgsmål til forbipasserende om hver vores emne. Jeg spurgte to halvfjersårige, som vel at mærke ikke var sammen, hvad det ville betyde for dem, hvis e-bøgerne tog overtaget herhjemme i Danmark. Det overraskende svar fra begge damer var, at det ville da være lige meget. Den ebe slog det endda hen som 'kedeligt'. Det må siges at have været lidt af en øjenåbner for mig. Jeg holder meget af bøger, og bruger da også størstedelen af min fririd med en bog i skødet, men trods min store kærlighed for læsning har jeg aldrig brudt mig om at læse på en skærm. Efter imterviewet på gaden prøvede jeg mig for anden gang med en e-bog, men det var det samme. Jeg lagde hurtigt iPaden fra mig og tyede til en god, gammeldags papirbog. Jeg tror ikke, papirbøgerne vil uddø. Men jeg er så godt som sikker på, at e-bogssalget vil vokse støt de næste mange år. Begge mine forældre ligger da også om aftenen og læser i sengen - med iPaden hævet over hovedet.