Seneste kommentarer

 • Ja Fiona ryger måske nok bare 20 timer 48 minutter siden

  Ja Fiona ryger måske nok bare snart op på førstesalen... Sørgeligt.
  Jeg får vist ikke set filmen i denne omgang. Titlen er skrevet på en liste til en senere lejlighed.

 • Det er rigtigt, Stinelk, at 22 timer 44 minutter siden

  Det er rigtigt, Stinelk, at filmen er en fortolkning af teksten, og at den virker som en ekstra kommentar - én der lægger vægt på utroskab/troskab. Og du, Gitten, fremhæver snedigt, at Grant's utroskab var oppe i tiden dengang, og han kunne have været langt værre. Jeg er imidlertid ikke enig med dig i, at Fiona på ny vil komme til at interessere sig for Aubrey. Hendes sygdom er for langt fremskreden, er jeg bange for, men det er så vidt jeg husker en opfattelse, filmen gav mig.

  Hvilken er bedst efter Jeres mening: Novellen eller filmen? Selv foretrak jeg novellen.

  mvh
  anne-lise

 • Ja Gitten, du har helt ret i, 1 dag 5 timer siden

  Ja Gitten, du har helt ret i, at tiden også er vigtig. Grants utroskab skal selvfølgelig ses i lyset af tidens flirten med alternativer til kernefamilien, hvilket forklarer Fionas 'overbærenhed' med Grant og hans eskapader. Rigtig god pointe.

   

 • Kære Marie Louise, godt at 1 dag 9 timer siden

  Kære Marie Louise, godt at høre at du er glad for Litteratursidens App.

  Forsiden af Brun Mands Byrde er i App'en, men hastigheden kan variere, således at App'en ved visning af lange lister, kan være langsom til at vise forsiderne, som så blot fremstår hvide indtil hele billedet træder frem.

  App'en viser anmeldelserne fra Litteratursiden. Men hvis Syv Satans lange Dage eller andre bøger figurerer på en eller flere af App'ens mange lister, kan bogposten søges frem, selv om den ikke er anmeldt på Litteratursiden.

 • Så fik jeg læst novellen. Det 1 dag 19 timer siden

  Så fik jeg læst novellen. Det var til stor inspiration at have læst alle jeres kommentarer.
  Fiona er en kvinde der har levet sit liv i de rammer og under de forhold der var givet hende i den kontekst som Alice Munro nu engang har placeret hende i.
  Hendes ungdom var i en tid hvor det blev legalt at eksperimenterende med det åbne ægteskab.. Grant har nok ikke hørt til de "værste" mænd gennem tiden. Tænk bare på Klaus Riefbjergs fester i Danmark.. Som de fx. er beskrevet i Anne Vibeke Holsts, Knud... Og som der står i novellen, flere af hans kollegaer blev fyret... Jeg tror da at Fiona stiltiende har accepteret hans skørtejagerri.
  Jeg kan nu ikke lade være med at blive lidt små irriteret på ham, da han hel klart har udnyttet hans position som lærer, og flere af hans unge bekendtskaber viste sig i hans drøm og sagde at han havde krænket dem og ikke glædet dem..
  Jeg får også lidt irritation omkring plejehjemmets metoder. Metoderne virker lidt udanske. Som en også har været inde omkring at kommentere. Men hvor er der trods det mange små detaljer, som er typiske menneskelige følelser. Jalousi, forsvar og handlemønstre for mennesker der er under pres fordi der sker forandringer. Jeg tænker fx. på de små tanker Grant gør sig omkring, den ansatte Kristys kommentarer:"Fiona er ved at få venner" sagde Kristy. Hun var afgjort ved at komme ud af sin skal. "Hvilken skal?" Grant ville gerne have spurgt nærmere, men standsede for ikke at komme i unåde hos Kristy.
  Til spørgsmålet om Fiona spiller skuespil tilsidst for at hævne sig. Det er slet ikke i mine tanker. Hun har et klart øjeblik, hvor hun elsker sin tidligere mand, Grant, og er glad for at han besøger hende at han i dette øjeblik ikke har svigtet hende ved aldrig at besøge hende. At han så alligevel skal videre i sit liv med den nye flørt, skal han nok få rig lejlighed til. Fiona bliver jo ikke rask fordi hun har et klart øjeblik.
  Mit gæt er at Fionas naturlige drifter nok skal drive hende i armene på Aubrey igen. Hun er jo nok en dame, men også en varm kvinde. Marian kan komme til at nyde godt af Grants hang til "nyt kød".. Så Happy ending i min læseoplevelse

 • August måneds bog er kommet 2 dage 3 timer siden

  August måneds bog er kommet fra biblioteket og jeg er godt igang. Meget mod min forventning (hvorfor ved jeg faktisk ikke) er jeg ret grebet af bogen og læser i topfart. Historien er godt fortalt og "plottet" er spændende. Jeg vender tilbage når den er læst færdig og vi er i august

 • Hej Ann! Mange tak for dit 2 dage 3 timer siden

  Hej Ann!

  Mange tak for dit svar! Jeg har også selv haft ferie, så det er først nu, at jeg har set dit svar.
  Det er helt ok, at du ikke kan sige så meget om programmet for den kommende sæson, jeg holder øje med siden og ser på den måde, hvad der sker.

  Fortsat god sommer!

 • Kære Eric. Tak for din 2 dage 7 timer siden

  Kære Eric.

  Tak for din kommentar. Ja, New York er en dejlig by. Artiklen bygger nu ikke på min udlængsel men på en i byen bosat redaktørs erfaringer og fornemmelser for, hvad der sker på bogmarkedet lige nu. Om der vil være nogle store danske litterære gennembrud i USA i den nærmeste fremtid, kan ingen jo vide noget om, og det er der heller ingen der påstår, men i hvert fald er det muligt for en række forfattere at komme til at optræde på engelsk i et internationalt tidsskrift, og det er bl.a. det, vi gerne vil fortælle med denne artikel.

  Bedste hilsner, Anne

 • Fuldstændig forrygende! 2 dage 19 timer siden

  Fuldstændig forrygende!

 • Anne Steen Himmelstrups 2 dage 22 timer siden

  Anne Steen Himmelstrups udlængsel er stor - det er evident for enhver.

  Som regelmæssigt besøgende i New York, må man dog skuffe de håbefulde med et realitetstjek, der går ud på, at New York er stort set fuldstændig blottet for andet end interesse for, hvordan man slår plat på kronens værk fra Danmark.

  Så er det sagt.

  Venlig hilsen

  Eric Pagh Bruun
  Greifensee, Schweiz

 • Så lykkedes det mig at få set 3 dage 3 timer siden

  Så lykkedes det mig at få set resten af 'Away from her' med lidt teknisk support fra Filmstriben. Jeg synes virkelig, at det i denne debat er TYDELIGT, at en filmatisering  bestemt er en fortolkning af en litterær tekst. At se filmatiseringen er nærmest som at få kommentarer fra et ekstra læseklubmedlem med sin helt egen mening om teksten. I 'Away from her' er der bestemt ingen tvivl om, at Fiona har kendt til Grants utroskab og også har været påvirket af det. Munros spil med troskab og utroskab er virkelig tydelig i filmen. Grant er den utro, men ender med at bruge sin utroskab til at være tro mod Fiona. Fiona bliver på grund af sin konfuse tilstand forvandlet fra den tro hustru til den utro. Da Grant tager hende med hjem, forveksler hun Grant med Aubrey, idet hun tror, at Grant har forladt hende på grund af en af sine elskerinder og siger til Grant "Alt minder mig om ham. Jeg var vel ikke nok" - som en forsinket kommentar til hans tidligere eskapader.

  Dette spil frem og tilbage mellem troskab og utroskab, og Fiona, der skifter fra at være klar til at være konfus, er jo lidt som hvis bjørnen kravler over bjerget og ser, at det ser ud på samme måde på den anden side.

  Jeg synes bestemt, at det er en interessant filmatisering, men jeg har det lidt ligesom dig anne45lise, at jeg synes, at den er lige lovlig lang. Handlingen virker noget langtrukken og kunne sagtens strammes noget op.

 • Jeg er rigtig glad for 4 dage 7 timer siden

  Jeg er rigtig glad for Litteratursidens app, som jeg hovedsagligt bruger til at holde lidt styr på, hvad jeg har læst, og hvad jeg har på min læseliste. Men jeg har fundet et par fejl/mangler, som jeg lige vil gøre opmærksom på:

  Forsiden på Brun Mands Byrde er pludselig væk i app'en. Bogen fremstår helt hvid og man skal klikke på den, for at finde ud af, hvilken titel det er.

  Jeg kan ikke søge Jonathan Troppers (virkeligt gode!) bog "Syv Satans Lange Dage" frem. Den er udkommet på Forlaget Modtryk. Er det fordi den ikke er anmeldt på Litteratursiden eller...?

 • Det nye filter virkede så 5 dage 47 minutter siden

  Det nye filter virkede så ikke helt...men jeg har heldigvis slettet notifikationer.

 • Vi har nu sat et filter op, 5 dage 5 timer siden

  Vi har nu sat et filter op, så nye brugere igen skal godkendes for at kunne skrive kommentarer og oprette blogindlæg på sitet. Redaktionen godkender så de nye rigtige brugere, hvormed deres indlæg publicere, og sletter de, der "spammer".

 • Jeg har selv udgivet en bog i 6 dage 4 timer siden

  Jeg har selv udgivet en bog i 2012:  "Tid nok" - om min barndom på Sydlangeland i 1940´erne. Den er anmeldt af de lokale ugeaviser på Langeland og her i Bramming, hvor jeg bor. Også hos lokale boghandlere har den været til salg. - Jeg selv læser ca. 90 -100 bøger om året og mener mig kvalificeret til at vurdere, at den er god nok. Selv om den er lokal, rummer den så meget genkendeligt fra den tids landbomiljø, at den har kunnet glæde de få andre læsere fra andre dele af landet, land som by, som har fået den. Bogen blev trykt er 300 ex, og jeg har kun 15

  ex tilbage. Den er på 258 sider og illustreret med fine farvefotos, der spiller sammen med teksten. Kun 1 familiebillede. Jeg sender gerne 1 ex til bedømmelse, hvis nogen gider have ulejligheden. -                                                                                                              Ingrid Jensen. Vøgasvej 1. Vejrup. 6740 Bramming.

 • Hejsa. Jeg er ny i denne 1 uge 1 dag siden

  Hejsa.

  Jeg er ny i denne gruppe.

  Jeg når ikke at være med til at diskutere denne bog, men jeg har lige bestilt den på biblioteket - så jeg glæder mig til jeg modtager den og kan gå igang :)

  Jeg er Bridget Jones fan - så jeg er rigtig spændt..

  Kan i andre anbefale den, eller hvad synes i om den? :)

  Mvh. Mie

 • Jeg synes bestemt der mangler 1 uge 1 dag siden

  Jeg synes bestemt der mangler noget af Bent Haller. Både En saga blot, Sinkeklassen og Pjaltenborg giver fantastiske skildringer af hverdagslivet i Frederikshavn. 

 • Som barn af en dansk kvinde 1 uge 1 dag siden

  Som barn af en dansk kvinde og en tysk besættelses-offiser interesserer Dr. jur Werner Best mig naturligvis.

  Niels-Birger Danielsen har ikke læst den tyske biografi af Ulrich Herbert særligt godt, eller han forbreder helt bevidst løgne for at udbrede hans personlige syn på tingene.

  I Bogens første kapitel, en slags oversikt, skriver han: "Hvis Best var blevet stillet for krigsforbryderdomstolen i Nürnberg, er det sansynlig, at han ville være blevet hængt ligesom de 11 andre dødsdømte hovedkriegsforbrydere". Under landsretprocessen skriver han, at Best sad i varetægtsfængsel siden kapitulationen. Men Best var fra mars 1946 og frem til 27. februar 1947 vidne ved Nürnbergprocessen, udtalte sig omfattende om det nationalsocialistiske justitsministerium RSHA. Han blev ikke anklaget, løsladt i Nürnbergprocessen og herefter udleveret til Danmark. Tiden i Nürmberg har et eget kapitel i Ulrich Herbert bog side 413 til 419.

  Så Niels-Birger Danielsen breder vel mere løgne, en at han driver genbrug!

  Hvorfor lyver han om Nürnbergprocessen?
  Måske bare en personlig hævnakt?

 • Kære Maja1984 Du må undskylde 1 uge 2 dage siden

  Kære Maja1984

  Du må undskylde det sene svar - jeg har været ferieramt de sidste tre ugers tid :-)

  Jeg skal desværre også beklage, at jeg ikke kan give dig et svar på dit meget relevante spørgsmål. Det forholder sig sådan, at der kommer til at ske nogle ændringer her på DR Klassikerklubben fremover. Bl.a. vil klubben ikke længere være aktiv hele året, men have sin sæson fra august til januar, og fastsættelsen af programmet kommer også til at foregå på en anden måde. Jeg ved desværre ikke så meget mere om det lige på nuværende tidspunkt, men jeg håber, at der snart meldes noget mere ud.
  Dog ligger det fast, at klubben også fremover vil byde på gode læseoplevelser og muligheden for at dele dem med andre :-)

   

 • Hej Tina. Jeg er heller ikke 1 uge 2 dage siden

  Hej Tina.

  Jeg er heller ikke teknisk mindet. Jeg har sendt informationer via mail til Jane, så der står lidt flere detaljer om eventuelle ændringer. :o)

  Venlige hilsner Anita

 • Tak for dine helt konkrete 1 uge 2 dage siden

  Tak for dine helt konkrete ændringsforslag, Anita. Det er super, du bruger krudt på at skrive, hvad der generer dig og det er en rigtig god hjælp for os i redaktionen. Jeg har desværre ingen stor teknisk forstand, men dine forslag lyder som forholdsvis lette ting at ændre. På et tidspunkt får vi jo sikkert (råd til og) brug for at ændre igen - så jeg gemmer dine forslag.  
  Mange hilsner fra Tina 

 • Hej Signe Pallisgaard, jeg 1 uge 2 dage siden

  Hej Signe Pallisgaard, jeg kender den følelse, du beskriver, men mest fra mine yngre dage, hvor jeg tegnede, malede og lavede grafik. Jeg kæmpede med, at jeg ikke kunne leve op til de kunstnere, jeg beundrede.

  Da jeg lagde maleriet og grafikken på hylden og i stedet begyndte at skrive mere koncentreret, skete der en positiv forandring. Jeg vidste, at der altid ville være nogle, der var bedre og dygtigere til at skrive romaner, end jeg var.

  I dag betyder det, at jeg har fået en indre ro. Jeg kan stadig stræbe efter at gøre det så godt, jeg kan, men glæden er blevet større, fordi jeg ikke længere skal leve op til noget, men i stedet kan lade mig inspirere af dem, der kan mere, end jeg kan. 

  Jeg ønsker for dig, at du i fremtiden glæder dig over det, du kan, uden at tænke på om det lever op til, hvad andre kan.

   

 • Hej Tina.Tak for svar. Det er 1 uge 2 dage siden

  Hej Tina.
  Tak for svar. Det er ærgerligt, at der ikke bliver ændret på nogle få ting, der ville gøre siden mere brugervenlig.

  De tre ting, der er mest generende, er:

  1. Hvis man skal lede efter en bruger, er der ikke længere en tast på forsiden, hvor man kan klikke direkte på brugerprofilerne. Det er et underpunkt, og noget jeg hver gang skal lede efter, modsat før, hvor jeg kunne lede via forsiden.

  2. Hvis man skriver en kommentar og tilføjer en underkommentar, så kan man kun redigere i underkommentaren. Den første, man skrev, er ikke mulig at redigere.

  3. Man kan oprette profil, blogs og kommentarer, men det er ikke muligt at slette de samme. Jeg har ikke oplevet noget sted på nettet, hvor man ikke har mulighed for at slette sin egen profil og indlæg. 

  Så det med det grafiske er en mindre ting, da de nævnte tre ting, generer mest. 

   Vh Anita

 • Tak igen for dit svar, Anita. 1 uge 3 dage siden

  Tak igen for dit svar, Anita. Ligenu skal vi ikke lave noget om (igen, igen) og godt for det, for jeg er selv en af den slags mennesker, som hader når noget bliver ændret, og jeg som bruger skal sætte mig ind i nye systemer.
  Jeg vil blot lige gøre dig opmærksom på, at du har de samme muligheder som tidligere med f.eks. at oprette boganmeldelser, blogs og boglister.
  Selv synes jeg, det er blevet mere besværligt at giver de enkelte bøger point (eller bogikoner, som vi bruger herinde) og det irriterer mig faktisk ret meget, da listen over bedst ratede bøger dermed bliver meget statisk.
  Det er næsten umuligt at blive enige om, hvad der er godt desigt, men du har helt sikkert ret i at enkelhed og overskuelighed er meget vigtigt.
  Hilsen Tina 

 • Vi er desværre meget hårdt 1 uge 3 dage siden

  Vi er desværre meget hårdt ramt af spam for øjeblikket, men vi forsøger at finde en balance, der holder det meste spam ude, men samtidig giver "rigtige" brugere adgang til siden. Det betyder, at vi skruer lidt op og ned på filtrene, men vi har nu skruet lidt ned, så brugere som Anne-Marie m.fl. helst ikke skulle opleve at blive greylistet. Vi beklager selvfølgelig meget, men håber vi snart finder en god løsning.