Seneste kommentarer

 • Hej AnitaI første omgang 7 timer 54 minutter siden

  Hej Anita
  I første omgang kigger vi kun på om en bog har været lånt ud på vores eget biblioteket.
  Men skal beslutningen tages om en bog helt skal forsvinde fra biblioteket, kigger vi tit på om andre biblioteker har den. Specielt i min verden, hvor vi er centralbibliotek i Odense, og sidder lidt i baghånd med hensyn til at bevare et sidste ex. af nogen ting.

  En god ting nu iforhold til for år tilbage, er jo også at man som bruger kan slå op i bibliotek.dk, og har ens eget bibliotek ikke det ønskede materiale, kan det som regel meget hurtigt skaffes fra et andet bibliotek. Så på den måde er de danske biblioteker blevet meget mere et fælles biblioteksvæsen end tidlige. 

 • Tak for advarslen, jeg 10 timer 56 minutter siden

  Tak for advarslen, jeg sletter den på min huskeliste. Jeg har også læst nogle med læsefornøjelse, var især vild med Stemmen

 • Takk skal du ha!  Morro at 23 timer 59 minutter siden

  Takk skal du ha! 

  Morro at noen for over 4 år siden lagde en liste over bøker, som direkte svarte på spørsmålet mitt! Jeg er igang med Jørn Lier Horst nå, kjøpte den 3. boken fra han i dag. Ellers så kjenner jeg jo Nesbø selvfølgelig og har lest Fjellet av Arnaldur Indridason.

  Skal se nermere på "Alex" og Susanne Staun! Tusen takk!

 • Tænk, hvis der ikke var plads 1 dag 3 timer siden

  Tænk, hvis der ikke var plads til alle de nye bøger for hyldeopfyld. Jeg sorterer også hjemme i stakkene, giver dem til min nabo - en genbrugsbutik, hvor jeg så finder noget nyt....
  Hvad der skal ske med gamle biblioteksbøger, det drøftes på facebook, men en gratis/billigsalgshylde er da OK.
  Jeg har købt en del til sjovt brug....udhulet og brugt som snydeindpakning. Ja, også til læsning, men jeg er nyhedsfreak.

 • Fint oplæg til en interessant 1 dag 3 timer siden

  Fint oplæg til en interessant debat, Michael. Jeg kan også forestille mig at det er noget der er forskellige syn på rundt omkring.

  Jeg fornemmede fx engang på en kollega at de bøger vedkommende i sin tid selv havde været med til at beslutte indkøbet af, var det lidt sværere at kassere, end de som udkom før den tid.

  En ting som læserne her jo skal huske på er at vi har to biblioteker i landet, hvor vi i hvert fald i min tid på uddannelsen lærte at de beholder det meste - så hvis en bog bliver kasseret fra dit eget bibliotek i din egen by, er der store chancer for at den kan bestilles hjem fra mindst to biblioteker, men som oftest fra flere - centralbibliotekerne har jo fx generelt en del flere bøger end de mindre kommunale biblioteker (?)

  En overvejelse ift. kassationspolitik kan jo også være magasinet - hvordan gør man på forskellige biblioteker, når en bog bedømmes bevaringsværdig - bliver den på hylden eller sættes den i magasinet - vil den "dø" af at blive sat derhen?

  En af de mindre ricici ved autokassation kan vel desuden være sæsonbøger - det har jeg i hvert fald hørt om et uheldigt tilfælde af - men det blev reddet før det gik galt.

 • Jeg hører til dem, der synes, 1 dag 5 timer siden

  Jeg hører til dem, der synes, det er ok at kassere bøger, også på bibliotekerne, for som du skriver Michael Linde Larsen, så skal I sørge for "udskiftning og cirkulation af samlingen".

  Du skriver, at hvis en bog ikke har været lånt ud i tre år, så kasserer I den. Hvis den har været lånt ud på et andet bibliotek end jeres, tæller det så også? 

  Jeg er også med på, at slidte bøger efterhånden må kasseres for at give plads til nye. Det samme sker på mine boghylder, og det kan være en hel befrielse at smide gamle bøger ud, som jeg ikke vil genlæse. For hver ny bog, jeg kasserer, ved jeg, at jeg får plads til en ny på hylderne. Så det princip er jeg enig i.

  Jeg er én af dem, der modtager bibliotekspenge hvert år. De penge værdsætter jeg, selv om det ikke er et stort beløb. Det vigtigste er, at ens bøger bliver læst, og at folk får en god oplevelse.

 • Hej Julie - Super dejligt at 1 dag 9 timer siden

  Hej Julie - Super dejligt at du som nordmand har lyst at være med på litteratursiden. Selv læser jeg ikke mange krimier, men du kan f.eks. gå på opdagelse i denne liste med bøger som ligner Jusasi Adler Olsens bøger.
  Nogle af dem kender du sikkert, da de er norske. Andre har du måske til gode, f.eks. dem af Susanne Staun.

  Men faktisk læste jeg nok den bedste krimi jeg meget længe har læst i min netop overståede ferie. Den er fransk og hedder Alex. Du kan læse mere om den her.

 • Som nordmann er jeg 1 dag 19 timer siden

  Som nordmann er jeg interresert i å vite litt mer om Danske krimforfattere.

  Jeg slukte hele serien til Jussi Adler-Olsen på litt over en måned og elsket den :-) Finnes det noen andre gode krimserier av tilsvarende type fra Danmark?

 • Denne gruppen virker 1 dag 19 timer siden

  Denne gruppen virker spennende! Jeg melder meg på for å følge litt med på hvilke bøker som kommer opp her!

 • Nårhh piger (& drenge?) Har i 2 dage 6 timer siden

  Nårhh piger (& drenge?)

  Har i fået læst bogen?

  Jeg har først lige læst bogen færdigt. 

  Jeg er Bridget Jones fan - og elsker virkelig bøgerne & hendes skønne verden. Dog er jeg ikke så vild med at denne bog skulle ende med Mr. Darcy's død. 

  Jeg synes bogen har været fin læsning, har ikke kedet mig. Jeg elsker stadig hendes "klodset-hed" og hendes tanker. 

  Det er dog ikke en bog, som jeg selv vil købe. Det synes jeg ikke helt, at den igen er god nok til :) Lidt skuffende i forhold til tidligere bøger, men stadig en fin nok chicklit bog :)

  - Hvad synes i om bogen? Bedre/dårligere end de tidligere bøger? Levede denne bog op til jeres forventninger eller skuffede den jer?

 • Velkommen til den 1.bog efter 2 dage 6 timer siden

  Velkommen til den 1.bog efter sommerferien . I august måned er er det POLIGAK, der er på.
  Du kan rolig tage på biblioteket og låne den, den er værd at læse.
  Hvad er det så lige, der er dagsordenen i Poligak? Ja forfatterne prøver ved en række eksempler at gennemhulle politikernes måde ar arbejde på eller i Poligaks ånd: De mere kloge narrer  de mindre kloge! ( De mindre kloge er os  borgere ). Det kunne også være tilfældige omstændigheder, der afgører et valg, et klimatopmøde m.v. Forfatterne kommer med en række påstande, som nu den  med at klimatopmødet i København blev noget af en nedtur af flere grunde, bl.a. fordi mens man på topmødet havde den globale opvarmning på programmet, ja så var det meget koldt  i København , også efter årstiden,
  så vejret fik  indflydelse på udfaldet af mødet.... 
  Der er også kapitlerom, hvordan vi som vælgere lader os styre af politikernes udseende,højde og påklædning.  Nu er det også en morsom bog, om du så synes, forfatterne har ret eller bare har alt for letkøbte holdninger, ja det kan du jo skrive om i klubben.

   

 • Ja, jeg foretrækker også helt 2 dage 9 timer siden

  Ja, jeg foretrækker også helt klart novellen. Jeg tror, det har noget at gøre med den åbne struktur, den har. I filmen er, der foretaget en række valg, der lukker den en smule for fortolkning.

 • Ja Clemmen, også velkommen 2 dage 21 timer siden

  Ja Clemmen, også velkommen herfra.
  Jeg er begyndt på bogen i dag.
  Starten giver mange fine billeder fra 70.erne.
  Jeg bilder mig ind at der var stor forskel på land og by i Dk. dengang. Jeg havde selv min gang som teenager i både vestjylland og i Kbh. i den alder. En ting der dog er ens, er reaktionerne når ens allernærmeste dør.. Her har forfatteren helt sikkert en erfaring. Uh det gør ondt hvordan de fleste vokse "svigter", eller i hvert tilfældet ikke tager børnenes perspektiv til at håndtere de mange svære følelser. Men det er jo heller ikke noget man ligesom kan øve sig på.. Det sker jo som oftest så få gange. Godt at et ord som: "Jeg kondolerer",er blevet mere spiseligt. For det er det da, ik? Eller er jeg bare blevet voksen og slynger om mig med fremmedord?
  Den sexuelle debut som dreng kan jeg ikke helt genkende.. Men jeg er jo også en pige:-)
  Den ældre genneration og deres skærmydsler, morer mig at læse. Selv om det jo er en alvorlig sag. Jov jeg glæder mig til at læse videre og til at skulle i biffen...

 • Velkommen til klubben, 2 dage 23 timer siden

  Velkommen til klubben, Clemmen :-)
  Det bliver interessant at høre, om du genkender noget i bogen (og måske filmen) med det lokalkendskab, du har.

  mvh
  anne-lise

 • Det er spennende å se hvordan 3 dage 9 timer siden

  Det er spennende å se hvordan USA plukker opp flere Skandinaviske forfattere. Krimsjangeren har blitt svært populær i USA, spesielt da med Stieg Larsson og Jo Nesbø, men også som du nevner, Knausgaard.

 • Jeg bor få km fra Sønder 3 dage 12 timer siden

  Jeg bor få km fra Sønder Omme. Den bog vil jeg gerne læse

 • Ja Fiona ryger måske nok bare 5 dage 23 timer siden

  Ja Fiona ryger måske nok bare snart op på førstesalen... Sørgeligt.
  Jeg får vist ikke set filmen i denne omgang. Titlen er skrevet på en liste til en senere lejlighed.

 • Det er rigtigt, Stinelk, at 6 dage 1 time siden

  Det er rigtigt, Stinelk, at filmen er en fortolkning af teksten, og at den virker som en ekstra kommentar - én der lægger vægt på utroskab/troskab. Og du, Gitten, fremhæver snedigt, at Grant's utroskab var oppe i tiden dengang, og han kunne have været langt værre. Jeg er imidlertid ikke enig med dig i, at Fiona på ny vil komme til at interessere sig for Aubrey. Hendes sygdom er for langt fremskreden, er jeg bange for, men det er så vidt jeg husker en opfattelse, filmen gav mig.

  Hvilken er bedst efter Jeres mening: Novellen eller filmen? Selv foretrak jeg novellen.

  mvh
  anne-lise

 • Ja Gitten, du har helt ret i, 6 dage 8 timer siden

  Ja Gitten, du har helt ret i, at tiden også er vigtig. Grants utroskab skal selvfølgelig ses i lyset af tidens flirten med alternativer til kernefamilien, hvilket forklarer Fionas 'overbærenhed' med Grant og hans eskapader. Rigtig god pointe.

   

 • Kære Marie Louise, godt at 6 dage 11 timer siden

  Kære Marie Louise, godt at høre at du er glad for Litteratursidens App.

  Forsiden af Brun Mands Byrde er i App'en, men hastigheden kan variere, således at App'en ved visning af lange lister, kan være langsom til at vise forsiderne, som så blot fremstår hvide indtil hele billedet træder frem.

  App'en viser anmeldelserne fra Litteratursiden. Men hvis Syv Satans lange Dage eller andre bøger figurerer på en eller flere af App'ens mange lister, kan bogposten søges frem, selv om den ikke er anmeldt på Litteratursiden.

 • Så fik jeg læst novellen. Det 6 dage 21 timer siden

  Så fik jeg læst novellen. Det var til stor inspiration at have læst alle jeres kommentarer.
  Fiona er en kvinde der har levet sit liv i de rammer og under de forhold der var givet hende i den kontekst som Alice Munro nu engang har placeret hende i.
  Hendes ungdom var i en tid hvor det blev legalt at eksperimenterende med det åbne ægteskab.. Grant har nok ikke hørt til de "værste" mænd gennem tiden. Tænk bare på Klaus Riefbjergs fester i Danmark.. Som de fx. er beskrevet i Anne Vibeke Holsts, Knud... Og som der står i novellen, flere af hans kollegaer blev fyret... Jeg tror da at Fiona stiltiende har accepteret hans skørtejagerri.
  Jeg kan nu ikke lade være med at blive lidt små irriteret på ham, da han hel klart har udnyttet hans position som lærer, og flere af hans unge bekendtskaber viste sig i hans drøm og sagde at han havde krænket dem og ikke glædet dem..
  Jeg får også lidt irritation omkring plejehjemmets metoder. Metoderne virker lidt udanske. Som en også har været inde omkring at kommentere. Men hvor er der trods det mange små detaljer, som er typiske menneskelige følelser. Jalousi, forsvar og handlemønstre for mennesker der er under pres fordi der sker forandringer. Jeg tænker fx. på de små tanker Grant gør sig omkring, den ansatte Kristys kommentarer:"Fiona er ved at få venner" sagde Kristy. Hun var afgjort ved at komme ud af sin skal. "Hvilken skal?" Grant ville gerne have spurgt nærmere, men standsede for ikke at komme i unåde hos Kristy.
  Til spørgsmålet om Fiona spiller skuespil tilsidst for at hævne sig. Det er slet ikke i mine tanker. Hun har et klart øjeblik, hvor hun elsker sin tidligere mand, Grant, og er glad for at han besøger hende at han i dette øjeblik ikke har svigtet hende ved aldrig at besøge hende. At han så alligevel skal videre i sit liv med den nye flørt, skal han nok få rig lejlighed til. Fiona bliver jo ikke rask fordi hun har et klart øjeblik.
  Mit gæt er at Fionas naturlige drifter nok skal drive hende i armene på Aubrey igen. Hun er jo nok en dame, men også en varm kvinde. Marian kan komme til at nyde godt af Grants hang til "nyt kød".. Så Happy ending i min læseoplevelse

 • August måneds bog er kommet 1 uge 5 timer siden

  August måneds bog er kommet fra biblioteket og jeg er godt igang. Meget mod min forventning (hvorfor ved jeg faktisk ikke) er jeg ret grebet af bogen og læser i topfart. Historien er godt fortalt og "plottet" er spændende. Jeg vender tilbage når den er læst færdig og vi er i august

 • Hej Ann! Mange tak for dit 1 uge 5 timer siden

  Hej Ann!

  Mange tak for dit svar! Jeg har også selv haft ferie, så det er først nu, at jeg har set dit svar.
  Det er helt ok, at du ikke kan sige så meget om programmet for den kommende sæson, jeg holder øje med siden og ser på den måde, hvad der sker.

  Fortsat god sommer!

 • Kære Eric. Tak for din 1 uge 10 timer siden

  Kære Eric.

  Tak for din kommentar. Ja, New York er en dejlig by. Artiklen bygger nu ikke på min udlængsel men på en i byen bosat redaktørs erfaringer og fornemmelser for, hvad der sker på bogmarkedet lige nu. Om der vil være nogle store danske litterære gennembrud i USA i den nærmeste fremtid, kan ingen jo vide noget om, og det er der heller ingen der påstår, men i hvert fald er det muligt for en række forfattere at komme til at optræde på engelsk i et internationalt tidsskrift, og det er bl.a. det, vi gerne vil fortælle med denne artikel.

  Bedste hilsner, Anne

 • Fuldstændig forrygende! 1 uge 21 timer siden

  Fuldstændig forrygende!