Seneste kommentarer

 • Jo, lad os bare gå i gang med 7 timer 38 minutter siden

  Jo, lad os bare gå i gang med "Niceville". Selv vil jeg nok køre lidt friløb, for jeg læste den sidste år på dansk, og så fik vi den i en "Books in English" læsegruppe, jeg deltager i, og filmen så jeg også, så jeg orker næsten ikke at læse og se "Niceville" igen. Forhåbentlig kan hukommelsen virke.

  Da jeg læste den var min tanke: "Du godeste! Det er uhyggelig kort tid siden forholdene var sådan!". Og med de seneste uroligheder i Ferguson, Missouri, må vi nok erkende, at nogle grundlæggende ting endnu ikke er på plads.

  Det er helt bestemt en god historie - og sikkert temmelig sandfærdig. Min favorit-figur er helt sikkert Miss Skeeter. Hun er oprørsk og kan ikke klare sine ulidelige "veninder" længere - og det er heller ikke ufarligt for hende, at starte bogprojektet.

  Abileen holder jeg også meget af. Hun er den tænksomme, den velovervejede, og hun har episoden med sønnen som bålet, der brænder i hendes sjæl og sind. Minny er helt vidunderlig. Fuld af spilopper, energi og herlige idéer. Hendes tid hos "Marilyn Monroe" (Miss Celia, som jeg også holder vældigt af) er en historie i sig selv. Og sikke kager, hun kan bage!

  Filmen var ikke så ringe endda. Jeg synes den kom fint ind på livet af hovedpersonerne. Skulle jeg udsætte noget på den, måtte det være, at den brugte lige rigelig nok tid på toiletterne på forkvindens (jeg har glemt hendes navn) græsplæne og pottetræningen af den lille pige, som Abileen giver den kærlighed, som moderen unddrager hende. Den tid, det tog, kunne have været brugt bedre. Filmens skildring af Miss Skeeter var flot, og jeg synes også den dødelige alvor trængte igennem, når hun besøgte Abileen.

  Og selvfølgelig er Missus Stern langt borte i New York også en særdeles vigtig person. "Bor De stadig hjemme hos Deres forældre?" Godt spørgsmål, ikke? Hun pakkede i hvert fald ikke noget ind, og jeg ser hende for mig som en frigjort jødisk kvinde, der kan have undertrykkelse af en anden befolkningsgruppe i klar erindring.

  mvh
  anne-lise

 • Mine forventninger til filmen 8 timer 9 minutter siden

  Mine forventninger til filmen var ikke høje, men den blev faktisk en positiv overraskelse! Billederne fik følelserne hos personerne frem på en anden måde end bogen klarede i min fantasi. Det blev mere intenst. Villads Bøyes spil var suverænt, når han lod Martin bevæge sig fra barn til voksen og tilbage igen som en stemme i overgang. Da han beordrede den alvorligt berusede Rolf bort fra sammenkomsten efter begravelsen, blev jeg vældig imponeret.

  Jo, Lizzi kunne have fortjent lidt mere "sendetid", men hun blev portrætteret fint som den varme person, hun også var i bogen. Og scenografien var absolut i orden. Selv en NSU Prinz var der. Kønslivet blev til min lettelse holdt på et overkommeligt niveau og forekom ikke så ubehageligt og påtrængende som visse passager i bogen.

  Egentlig lagde jeg kun mærke til, at Lizzi ikke talte jysk .... og nu kan jeg ikke spole tilbage.

  For mit vedkommende rettede filmen lidt op på den "tamme debatmåned".

  mvh
  anne-lise, som ikke har kunnet komme til at kommentere på siden før nu, hvor jeg har downloaded Google Chrome ...

 • Lige en kommentar på det du 9 timer 30 minutter siden

  Lige en kommentar på det du skriver Vingum, at den minder lidt om Erling Jepsen... Noget jeg tænkte over ved filmen var netop at de ikke snakkede jydsk. Det var der jo netop gjordt meget ud af i, "I kunsten at græde i kor". Dengang syntes jeg det var lidt rigeligt der var gjordt ud af den detalje. Men i denne her film manglede jeg virkelig dialekten... Den har da ellers fået noget bedre anmeldelser end jeg umiddelbart gav den. Tror måske at det har noget at gøre med, at jo yngre man er, jo bedre bliver den.. Hvordan det nu kan hænge sammen ?

 • Det var meningen jeg ville 9 timer 45 minutter siden

  Det var meningen jeg ville genlæse romanen, men det nås vist desvære ikke:-)
  Miss Celia er min favorit. Både i bogen og i særdeleshed i filmen. Hendes sydstats charme, der på ingen måde hjælper hende ind i varmen hos det etablerede borgerskab, er så komisk og tragisk.
  Redaktøren Missus Stern, der en vigtig person for hele Nicevilleprojektet, og ikke minst personligt for Miss Skeeter, gør hende også til min personlige favorit. Sikke en mentor at få... Nogle gange er det ikke så meget der skal til for at give folk en chance. Hvis folk altså så også griber chancen. Og et fighter gen skal der nu også til.
  Jeg finder ikke filmen specielt feel god agtig. Tvært imod finder jeg den både morsom og tankevækkende. Højaktuel på mange områder er den desvære også. Nielson Mandala problematikkerne er stadig aktuelle...

 • Censuren har mange 10 timer 40 minutter siden

  Censuren har mange ansigter

  De seneste dage har været lærerige, når det gælder borgernes muligheder for at blive hørt. Den 28. august kontaktede jeg DBC med et spørgsmål, om begrundelsen for at afvise min engelsksprogede bog om fredskampen.

  På disse få dage har jeg nået at få svar fra 3 forskellige medarbejdere ved DBC. Da jeg fredag ville ringe til den der nu havde sagen, kunne jeg ikke komme igennem.

  Først var vedkommende til møde og så var der vrøvl med telefonen, den kunne ikke stilles igennem.

  Det springende punkt i min kritik af DBC er hvilke kriterier de arbejder efter, og om de er offentligt tilgængelige. I dag fik jeg så det svar, at det er de ikke, men man arbejder på at gøre dem tilgængelige på nettet!

  Jeg sidder tilbage med en fornemmelse af et stort bureaukrati, en kafka´sk maskine som arbejder efter nogle regler, som vi ikke ved om de er opfundet til lejligheden.

  Censuren har mange ansigter, den anonyme bureaukrat, debatredaktøren som med sikkert instinkt afviser et læserbrev, eller de elektroniske medier hvor man også sorterer efter holdninger.

   

   

   

 • Selv om alle nok ikke har 11 timer 51 minutter siden

  Selv om alle nok ikke har fået set "Kapgang" endnu, så synes jeg godt, vi sideløbende kan debattere "Niceville", som vi jo har på programmet her i september/oktober.
  Med denne bog har jeg skammet mig frygteligt over, hvordan mennesker kan være så umenneskelige, men samtidig har jeg glædet mig over det ukuelige livsmod og den livsvilje, der udvises fra disse tapre sorte menneskers side.
  Bogen giver os både positive og negative aspekter af de sorte tjenestepigers liv i USA i 60´erne, og det synes jeg styrker dens troværdighed. For selv om raceloven er ophævet så ændres mentaliteten jo ikke i et "hug", Ku Klux Klan hærger, og naboer likvideres på åben gade. Alligevel vælger de sorte kvinder at sætte deres lid til en hvid kvinde, der ønsker at fortælle deres historie, på trods af de løber en kæmpe risiko på egne og deres familiers vegne.
  Jeg er meget fascineret af Abileen og Minny, hvem er jeres favorit-figurer?

  Hvordan synes I om filmen? Jeg synes måske, der er lidt for meget feel good-komedie over den, men bevares den er da både skøn, charmerende og rørende samt ikke mindst underholdende

 • Og igen ignorerer man min 14 timer 17 minutter siden

  Og igen ignorerer man min debutant udgivelse Nano poet.

 • Efterårets tænkepauser lægger 2 dage 13 timer siden

  Efterårets tænkepauser lægger stærkt ud med Loven af Gorm Toftegård Nielsen.
  "Med lov skal land bygges" men er loven altid entydig og retfærdig?
  Og hvordan er det nu lige med dommerne, er de altid upolitiske?
  Og så kan en lov vel tolkes på mange måder....
  Og  er der forskel på opbygning af loven i  f.eks. i Danmark, England og Tyskland?
  Du vil får meget mere styr på alt dette, hvis du læser Loven!
  Og så kan du jo skrive her, hvad du selv mener.

   

   

   

   

 • Kære Kaj, det kan ikke være 3 dage 9 timer siden

  Kære Kaj, det kan ikke være dit alvor. Tænk på den pris som frihedskæmperne betalte for at forsvare demokratiet 1940-45. Hvis vi ikke forsvarer Grundlovens frihedsrettigheder forsvinder de, og så er vi banket 165 år tilbage, da den første Grundlov blev vedtaget

  Venlig hilsen

   

  Lars Ulrik 

 • Ang. ytringsfriheden. Jeg 3 dage 10 timer siden

  Ang. ytringsfriheden.
  Jeg mener nu ikke, at man i ret mange tilfælde her i Danmark begrænser ytringsfriheden, men jeg ville have forståelse for, såfremt nogle af og til havde lyst til at gøre det.

 • Så fik jeg set filmen, og jeg 3 dage 11 timer siden

  Så fik jeg set filmen, og jeg synes det var en udmærket filmatisering, som er mere mild end bogen men som derfor også bliver mere uinteressant - og det er en film som jeg nok hurtigt vil glemme.

  Jeg kunne egentlig godt lide det langsomme tempo i filmen, som Gitten også taler om, og synes det passede meget godt til tiden men der lidt for meget tomgang i den undervejs. Der sker for lidt på den kedelige måde eller også er stoffet bare ikke interessant nok. Man kommer fx slet ikke nok ind under huden på Lizzi, som bliver mere en biperson end jeg opfatter hende i romanen.Jeg var til gengæld bange for at filmen ville blive lalleglad men det synes jeg på ingen måde den var. Den var underspillet humoristisk på den gode måde.

  Som et tidsbillede på tiden og et portræt af en ung drengs "flirten" med voksenlivet, synes jeg dog at den er fin. Jeg morede mig meget over den gennemførte scenografi og fik mange "nååå ja" oplevelser i forhold til min barndom. Det var lige som at træde i mit barndomshjem med medova te, kløver mælk, karbonader, brune kakler. Hos Mona frisør hang de selvsamme gardiner, som vi havde i stuen dengang:-)

  Så alt i alt en ok oplevelse men generelt en lidt tam debatmåned:-)

 • Jeg er bibliotekar og kan kun 3 dage 11 timer siden

  Jeg er bibliotekar og kan kun ryste på hovedet af sådan en udtalelse.

  En ting er at en elektronisk bog aldrig vil give samme fornemmelse som at sidde med en rigtig bog i hånden. Men det handler ikke kun om følelser. Når man begynder at sige fordi bogen dør så skal bibliotekerne lukkes, så er der jo ingen sammenhæng heri. Jovist, er bibliotekerne fyldt med bøger. Men de er da langt mere end det. Vi underviser, vi laver events, hjælper borgere med alle mulige og umulige ting. Vi er både borgerservice og oplysningsbank samtidig. Og meget mere. Vi er stedet hvor man mødes og ikke mindst stedet for alle. Her kommer små og store, unge og gamle. Her kommer den arbejdsløse og lønmodtageren, direktøren og kassedamen. Her kommer studerende og dem der hader skolen. Hvis man lukker bibliotekerne, lukker man ikke kun for den frie adgang til oplysning, litteratur osv. Man lukker også for et nærværende og meget vigtigt samlingspunkt.

 • Selv om vi nok ikke alle har 3 dage 13 timer siden

  Selv om vi nok ikke alle har fået set "Kapgang" endnu, så sætter jeg nu "Niceville" til debat og håber vi kan debattere denne sideløbende.
  Med denne bog har jeg skammet mig frygteligt over, hvordan mennesker kan være så umenneskelige, men samtidig har jeg glædet mig over det ukuelige livsmod og den livsvilje, der udvises fra disse tapre sorte menneskers side.
  Bogen giver os både positive og negative aspekter af de sorte tjenestepigers liv i USA i 60´erne, og det synes jeg styrker dens troværdighed. For selv om raceloven er ophævet så ændres mentaliteten jo ikke i et "hug", Ku Klux Klan hærger, og naboer likvideres på åben gade. Alligevel vælger de sorte kvinder at sætte deres lid til en hvid kvinde, der ønsker at fortælle deres historie, på trods af de løber en kæmpe risiko på egne og deres familiers vegne.
  Jeg er meget fascineret af Abileen og Minny, hvem er jeres favorit-figurer?

  Hvordan synes I om filmen? Jeg synes måske, der er lidt for meget feel good-komedie over den, men bevares den er da både skøn, charmerende oo rørende samt ikke mindst underholdende

 • Jeg har efterhånden kæmpet 3 dage 15 timer siden

  Jeg har efterhånden kæmpet mig halvt igennem bogen, og må desværre også melde mig pas på denne her.

  Jeg har vist fået for meget 2. Verdenskrig;) og den fanger mig slet slet ikke...

 • Jeg har efterhånden kæmpet 3 dage 15 timer siden

  Jeg har efterhånden kæmpet mig halvt igennem bogen, og må desværre også melde mig pas på denne her.

  Jeg har vist fået for meget 2. Verdenskrig;) og den fanger mig slet slet ikke...

 • Ja jeg er helt enig med dine 4 dage 14 timer siden

  Ja jeg er helt enig med dine venner. Det er en dejlig fortælling om venskab, accept og resignation. Jeg har straks lånt flere bøger af samme forfatter

 • Ja jeg er helt enig med dine 4 dage 14 timer siden

  Ja jeg er helt enig med dine venner. Det er en dejlig fortælling om venskab og kærlighed. Men også om evnen til at acceptere og resignere. Jeg har straks lånt fler bøger af samme forfatter.

 • Helt enig. Jeg tror, at 4 dage 14 timer siden

  Helt enig. Jeg tror, at e-bogen vil eksistere som supplement til papirbogen. Det er jo relativt nyt med e-bogslæsere, så selvfølgelig skal der være et boom - og ditto på bibliotekerne, hvor det jo er blevet nemt at sidde hjemmefra og låne - men tanken om, at det vil være en fortsat stigende kurve, til papirbogen er helt fortrængt, er urealtistisk - netop på grund af alle de punkter du nævner. Og så vidt jeg kan se, formidler f.eks. folkeskolen det fysiske format i lige så høj grad som før e-bogen, så de næste generationer burde få et forhold til papirbogen - når de altså gider læse!  

 • Hej Marit Tak for fin 4 dage 14 timer siden

  Hej Marit

  Tak for fin respons.

  Jo Nesbø har, så vidt  jeg husker, fortrudt nogle af de mest brutale scener i Panserhjerte (eller var det i Snemanden?) - i hvert fald er der i nogle af de senere bøger i serien meget ubehagelige handlinger, som beskrives meget tydeligt - så jeg forstår dig fuldt ud mht at du ikke kunne høre på det. Faktisk er det et bevis på at du lytter både med hjerne og hjerte. Jeg er selv en følsom lytter, fx hvis de begynder at skændes i en film. Det kan jeg ikke lide, heller ikke selv om jeg ved at det er fiktion.

  Lejemorderen var en kæmpeudfordring, netop fordi hovedpersonen er temmelig usympatisk, men det blev beskrevet så sjovt at man ikke helt vidste hvor man skulle placere sine sym- og antipatier. Jeg måtte udlevere Boksic (tror jeg han hed) meget kraftigt, for at gøre ham autentisk, og der er det da lidt bekymrende, hvis det lykkedes mig at lyde som en, der er mentalt underfrankeret i middelsvær grad - og savner enhver form for empati.

  Det var bare SÅ sjovt at opleve, at en god lytter som dig kunne reagere så forskelligt på to indlæsninger med samme indlæser. Og det viser hvor forskellige bøgerne kan være. Tænk, at islændingene har så mange gode forfattere, når de kun er ca en million indbyggere?

  Nogle tekster virker mere intenst end andre, når de bliver læst højt. Nesbø kan være hård kost.

  Ha' det godt. Hvis du vil, så kom med i lyttegruppen på Facebook: skriv 'Lytteratur' i søgefeltet.

  mvh

  Bent Otto :-) 

   

 • Hej Marit Tak for fin 4 dage 14 timer siden

  Hej Marit

  Tak for fin respons. Jo Nesbø har, så vidt  jeg husker, fortrudt nogle af de mest brutale scener i Panserhjerte (eller var det i Snemanden?) - i hvert fald er der i nogle af de senere bøger i serien meget ubehagelige handlinger, som beskrives meget tydeligt - så jeg forstår dig fuldt ud mht at du ikke kunne høre på det. Faktisk er det et bevis på at du lytter både med hjerne og hjerte. Jeg er selv en følsom lytter, fx hvis de begynder at skændes i en film. Det kan jeg ikke lide, heller ikke selv om jeg ved at det er fiktion.

  Lejemorderen var en kæmpeudfordring, netop fordi hovedpersonen er temmelig usympatisk, men det blev beskrevet så sjovt at man ikke helt vidste hvor man skulle placere sine sym- og antipatier. Jeg måtte udlevere Boksic (tror jeg han hed) meget kraftigt, for at gøre ham autentisk, og der er det da lidt bekymrende, hvis det lykkedes mig at lyde som en, der er mentalt underfrankeret i middelsvær grad - og savner enhver form for empati.

  Det var bare SÅ sjovt at opleve, at en god lytter som dig kunne reagere så forskelligt på to indlæsninger med samme indlæser. Og det viser hvor forskellige bøgerne kan være. Tænk, at islændingene har så mange gode forfattere, når de kun er ca en million indbyggere?

  Nogle tekster virker mere intenst end andre, når de bliver læst højt. Nesbø kan være hård kost.

  Ha' det godt. Hvis du vil, så kom med i lyttegruppen på Facebook: skriv 'Lytteratur' i søgefeltet.

  mvh

  Bent Otto :-) 

   

 • Jeg gik i min lokale 4 dage 15 timer siden

  Jeg gik i min lokale boghandel for at købe en bog om venskaber. Ikke kærlighed, men venskaber. 

  Boghandleren fandt denne bog, som jeg købte og gav til en af mine gode veninder - bare fordi. Hun var begejstret. Jeg har desuden en anden veninde, som ringede den anden dag og fortalte, hvor pinligt det var at sidde i toget og tude, fordi man læser en bog...

  Jeg har lånt bogen tilbage, og jeg glæder mig MEGET til at læse den. Må hellere finde kleenex frem ;) 

 • Jeg har først lige opdaget 4 dage 15 timer siden

  Jeg har først lige opdaget din besked nu. 
  Kan heller ikke få linket til at virke igen. Men søg på Svømmeprøven herinde, så kommer der garanteret anmeldelser osv. Er KLART anbefalelsesværdig ;) 

 • I september måned læser og 4 dage 16 timer siden

  I september måned læser og diskuterer vi Tolstojs store værk ”Krig og fred”. Så nu er her en oplagt mulighed for at få læst denne store klassiker og samtidig diskutere den med andre undervejs :-)
  Romanen foregår i perioden 1805 til 1820 og omhandler Ruslands deltagelse i Napoleonskrigene. De historiske personer blander sig med de fiktive, der består af fem familier, hvis liv man følger.
  Hvis du vil vide mere om romanen, inden du kaster dig over den, kan du læse denne anmeldelse her fra Litteratursiden eller blive lidt klogere på Tolstojs liv og forfatterskab her og her

 • Kære Maja Tak for dine bidrag 4 dage 16 timer siden

  Kære Maja

  Tak for dine bidrag til klubbens diskussioner. Jeg vil ønske dig masser af gode læseoplevelser fremover - om det så bliver i en af læseklubberne her på siden eller ej :-)

  Mange hilsner
  Ann

 • Hej Bent Otto! Nu har jeg så 5 dage 51 minutter siden

  Hej Bent Otto!
  Nu har jeg så lavet den research, jeg burde have lavet dengang, og kan godt se, hvor du vil hen ;-).
  Din indlæsning af Lejemorderen ... fungerede åbenbart bedre for mig end Panserhjerte.
  Der er noget andet, jeg i bagkundskabens ulideligt klare lys tænker om min oplevelse af Panserhjerte. I dag husker jeg kun den voldsomme oplevelse, det var at HØRE bogen frem for at læse den. Når man læser på papir, kan man gå let hen over de voldsomme scener, det kan man ikke med en lydbog. Og Panserhjerte har mange voldsomme scener. Jeg har faktisk ikke læst Nesbø siden.

  Mvh Marit