John Irving på Diamanten i en samtale om Sidste nat i Twisted River

Oprettet: 01.06.2010 - 16:10

Dans do-si-do med din partner opfordrer kæmpekvinden, Jane, sin elsker til.

Elskeren er en af romanens hovedpersoner, kokken Dominic og sammen med ham og hans søn Daniel tages læseren med på en fantastisk rejse fra New Hampshire til Toronto - en rejse, der varer mere end 50 år.
Dansetrinnene spiller en væsentlig rolle i romanen, ligesom Irving igen har en del bjørne på spil :-) Men først og fremmest er romanen på vanlig Irvingvis befolket med skøre og skæve eksistenser, som vi kommer til at elske.

Irving mestrer som få nulevende den store fortælling, der forgrener sig i tid og sted.
John Irving mødte sine læsere - eller 600 af dem til en fantastisk aften på Diamanten i anledning af udgivelsen af den nye roman. Og her fortalte han bl.a. om sin store inspiration fra Charles Dickens: "fortællingens skal forføre dig, ellers kan det være lige meget" var forfatterens ord.
Irving skal kende afslutningen på sine romaner inden han begynder at skrive. Men så kan han også fokusere på sproget, fordi han kender handlingen. Sidste nat i Twisted River var på vej i 20 år, men det er der så også blevet en mere end 600 sider lang roman ud af.  " Læseren skal være bedre underholdt på side 400 end på side 100", sagde han. " Ellers taber man interessen".
Irving fortalte også om, hvordan han selv mener, at hans forfatterskab med årene er blevet mere melankolsk, og lige præcis det faktum slår igennem i den nye roman, selvom hovedpersonen Danny ikke er forfatterens alter ego. Modsat Danny, der ikke er så god til at leve, så er Irving selv en lykkelig mand.

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.