Verdenslitteratur på Møn med Eugen Ruge 12. - 13. sept.

Oprettet: 01.09.2015 - 11:10
Eugen Ruge

Der er stor europæisk litteratur på scenen, når den tyske forfatter Eugen Ruge er gæst ved Verdenslitteratur på Møn i weekenden d. 12. og 13. september.

Vi forventer os to dage, hvor man kan fordybe sig i Ruges værk - og ikke mindst den dejlige roman "I tider med aftagende lys".

Der bliver forskellighed i programmet de to dage:

Lørdag den 12. september taler Eugen Ruge med journalist og dramaturg Steen Bille. Her vil vægten især være på romanen - og på det Tyskland som Ruge på godt og ondt beretter om.
Se dette videointerview med Steen Bille, hvor han fortæller lidt om sine forventninger til samtalen med Eugen Ruge.

Søndag den 13. september er det professor Per Øhrgaard, som står for samtalen med Ruge. Det kommer til at handle om det europæiske perspektiv i Ruges romaner - og her inddrages også hans teaterstykker (1986-2008).

Eugen Ruges forfatterskab er langt og omfangsrigt, men han blev kendt for en bredere læserskare, da han debuterede som romanforfatter med samtidsromanen ”I tider med aftagende lys” fra 2011. Bogen er skrevet på baggrund af hans families historie i DDR og i et Tyskland præget af Sovjettiden. Eugen Ruge er født lige uden for en arbejdslejr i Sibirien, hvortil hans far var deporteret. For værket modtog han i 2011 den tyske litteraturpris, Deutscher Buchpreis, bl.a. med begrundelsen, at historien er humoristisk og underholdende samtidig med, at den fortæller om socialismens utopi og dens gradvise opløsning.

 
Mød Eugen Ruge og få nye perspektiver på europæisk litteratur og historie!
Billetter købes på www.billetlugen.dk

Alle praktiske oplysninger vedrørende arrangementet kan findes på www.verdenslitteratur.dk