Læseblokering...WTF!!!

Oprettet: 28.11.2012 - 23:35

Jeg er dybt frustreret…!!! Vi kender nok alle sammen til det at få en bog mellem hænderne, som simpelthen bare ikke fanger. Det kan være skrivestil, genren eller en ganske simpel elendig bog, som er skyld i det…men lige nu er det vist ikke bøgerne, som jeg kan give skylden.

Efter at have læst en tung og spændingsfyldt krimi af Karin Slaughter, trængte jeg til noget let og måske opløftende…

Først gik jeg i gang med “Født til at løbe”… skrevet i et godt og underholdende sprog, som fangede mig med det samme. Ikke en typisk bog i min genre, så derfor var jeg meget positivt overrasket over, hvor meget den underholdte mig. På trods af det, kunne den alligevel ikke holde mig fanget og efter godt 100 sider, lagde jeg den til side og tænkte, at der nok skulle en ny genre til.

Teddy Vork’s gyser “Ex” blev den næste. Sproget var lige til, omgivelserne skræmmende genkendelige. Scenen var sat og stemningen nervepirrende, men nej…det var heller ikke det, der skulle til.

Den meget omtalte og også udskældte “Ét kød” måtte da være løsningen. Hvem kan sige nej til en omgang erotik og så endda i noveller, de burde være overkommelige. Men allerede midt i anden novelle blev jeg irriteret over den manglende kærlighedshistorie og det mindre flatterende billede af kvinderne, som ukontrollede, sexhungrende objekter.

…og nu sidder jeg så her! Med en fyldt – ja, spækket – bogreol, men et stort tomrum indvendig. Jeg kan ikke fordrage at påbegynde noget og så ikke gøre det færdigt. Bare tanken om at skulle begynde på en ny bog og risikere at skulle lægge den oveni stakken af halvlæste bøger er bare SÅ demotiverende.

Så noget tyder på, at jeg kommer til at gå alene i seng i nat…GODNAT!

http://andrupsbookshelf.wordpress.com/

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

 • A.Moore

  fre, 30/11/2012 - 01:23

  Der findes jo fantastisk og berigende litteratur i et mere overskueligt omfang end 300 sider og opefter.

  "Den sagtmodige Krotkaja" af Dostojevskij fylder kun nogle ganske få sider, men er fantastisk litteratur. Lidt længere er "The Great Gatsby" af F. Scott Fitzgeralds, som også er fremragende læsning, lige til at gå til.

  Ellers kan rige børnebøger så som "Tom Sawyers eventyr" af Mark Twain være let og underholdende kvalitetslæsning. Lidt længere er "Hobitten" af Tolkien, men da vist også lige til højrebenet med den kommende verdenspremiere d. 12/12/12.

  Vh André

   

 • Michael Linde Larsen

  tor, 29/11/2012 - 17:28

  Det med læseblokering kender jeg også godt til. I perioder kan jeg have rigtig svært med at komme i gang med en bog. Det kan være efter at have læst en helt fantastisk en af slagsen, at jeg har vanskeligheder med at finde en som kan leve op til den høje standard. Det kan også i perioder, hvor jeg har gang i mange andre ting, er træt om aftenen og fjernsynet er mere afslappende end en bog i sengen som ofte får mig til at falde i søvn ret hurtigt.

  Men...til gengæld er disse perioder ofte afløst af mere hektiske læseperioder, hvor jeg næsten ikke kan få nok bøger slæbt med hjem fra biblioteket for at læse. Så jeg er sikker på, at du nok skal komme efter det igen, Rikke:-)

  * "Født til at løbe" er altså også usædvanlig kedelig af en sportsbiografi at være.
  Hvad med at prøve en bog, hvor der er noget på spil i. Det kunne være "Bogtyven" af Markus Zusak eller måske du kunne blive inspireret på nogle af litteratursidens mange lister.