Inspirer dine børn til at læse bøger

Oprettet: 21.04.2017 - 12:30

Det er de færreste børn der i dag sætter sig ned og læser i en bog. Det skulle da lige være hvis det har noget at gøre med nogle lektier i skolen. Bøger er nemlig den dag i dag stadigvæk ikke et hit hos de unge mennesker. Og det er jo drøn ærgerligt da det jo er et fantastisk univers indenfor alle tænkelige genrer.

De fleste unge mennesker bruger alt deres tid bag en computer eller  tablet. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting hvis du forstår at udnytte det faktum at de netop bruger så meget af deres tid på enten deres computer eller tablet. For bare det foregår på deres computer eller tablet er det fint med dem.

Det er her at du har en enestående muligt for at lære dine børn at læse en god bog. Eksempelvis er dit barn sikkert som så mange andre børn vilde med at tage billeder og det dele det på de sociale medier. Her kunne du opfordre dit barn til at læse en god bog omkring hvordan man bliver fotograf og tager professionelle billeder.

Bogen skal selvfølgelig læses på deres computer eller deres tablet. For så bliver det lige pludselig helt okay at læse en bog. Det hele foregår nemlig stadigvæk i et univers som de føler sig hjemme og trygge i. Det bliver med et en lille smule sejt at sige til sine kammerater at man læser en bog på sin tablet eller smart TV. Hvis i er flere forældre der går sammen om denne ideen bliver det kun nemmere at få børnene med på ideen.

Inden du tænker at det bliver en kamp uden lige at få dem med på den ide så husk på at børn i dag allerede læser meget mere end de gjorde for blot nogle år tilbage. Det er ikke kun nok at poste og kigge på billeder på de sociale medier i dag. Man skal også læse hvad de andre skriver og helst skrive tilbage til dem.

Det du som forældre skal fokusere på er at gøre det til en cool ting at læse en bog. Læs eventuelt den samme bog som dit barn læser. Så har i noget at snakke og det gør kun meget mere interessant at læse flere bøger for dit barn. Hvis i eksempelvis har været på ferie i Spanien sammen så snak om hvordan det ville være hvis i flyttede derned og læs efterfølgende en bog sammen om Spanien.

Når først at dit barn har fået øjnene op for denne fantastiske verden der gemmer sig i de tusindvis af forskellige bøger der findes vil dette være en stor gave som dit barn vil kunne nyde godt af resten deres liv.