Krimimessen 2017

Oprettet: 02.04.2017 - 19:43
Michael Katz Krefeld og Lida Wengel

Leif Davidsen holdt en flot åbningstale for en stopfyldt sal på Krimimessen 2017 i Horsens. Besøgstallet blev øget betydeligt, og 7300 gæster besøgte Krimimessen i 2017.

Jeg arbejdede som scenevært i Trykkeriet lørdag eftermiddag og søndag formiddag.  Vejret var perfekt, og mine oplevelser fra Trykkeriets synsvinkel kan ses på billederne. Jeg så, at der var lang kø både ved de meget kendte forfatternavne som Jussi Adler-Olsen og Sara Blædel og ved Madbixen.

Mine oplevelser er helt begrænset af min arbejdsplads i Trykkeriet, og noget af det bedste om lørdagen var nok samtalen mellem Helle Vincentz, Jeanette Øbro, Ole Tornjerg og Kåre V Poulsen fra DR.  "Glasnøgle"-samtalen var fin og hyggelig. Sara Blædel præsenterede Tess Gerritsen, som talte et let forståeligt engelsk og var meget underholdende.  Også Carsten Berthelsen og Bo Tao Michaëlis var et rigtig godt indslag, med ølsmagning, og dagen sluttede med Skurkologerne Dr. Palle og Dr. Michaëlis. De gjorde os alle meget klogere på et strengt videnskabeligt plan om "Store skurke på den smalle skærm". Særdeles underholdende afslutning på dagen.

Søndagens bedste oplevelse var for mig sjovt nok det første indslag, som var et  videointerview med Jo Nesbø. Niels Frid-Nielsen mødte Jo Nesbø til et interview i Oslo, og en totalt fyldt sal lyttede koncentreret søndag morgen kl 10  til en digital litteratursnak. Indslaget var ikke programsat i det originale program, så jeg var overrasket over det flotte fremmøde.  Diana Bach fra DR stod for introduktionen.
Senere hørte jeg om retsmedicin (Hans Petter Hougen), islandske (Yra Sigurdardottir) og skotske (Stuart McBride) krimier. Samtalen mellem Jacob Levinsen og Morten Skjoldager om bogen "Syv år for PET" var også en rigtig interessant oplevelse. 

Så havde jeg fri, og resten af eftermiddagen satte jeg mig til rette ved Rød Scene og hørte Michael Katz Krefeld, Jakob Melander, Rasmus Dahlberg (et meget behageligt og fint bekendtskab) og Peter Lundberg. Jeg indrømmer at ved de sidste to samtaler var det interviewerne, jeg gik efter. Michael Linde Larsen er en tidligere Litteraturside-kollega og Charlotte Kastberg Kæseler er en ny kollega fra Horsens bibliotek. De gjorde det begge rigtig godt. 

Her kan du se Willy Wegners billedserie fra Krimimessen 2017