Vedsø Olesen, Bjertrup, Thomsen, Bangsgaard, Uthaug, Preisler, Hughes, Holst, mm

Oprettet: 07.11.2015 - 00:38

Fredag - en dag på Bogmessen helt uden pligter

Først satte jeg mig godt til rette på første række i Politikens stand for at høre Susanne Bjertrup (som jeg synes er en meget dygtig journalist) i samtale med Anne-Marie Vedsø Olesen. Fin snak og jeg fik et godt indtryk af hvad trilogien handlede om. Jeg blev hængende fordi jeg gerne ville høre Thorstein Thomsen fortælle om sin nye roman "Frøken Narvik", som jeg har liggende på natbordet. Jeppe Bangsgaard stod for den samtale, og det gjorde han altså ikke ret godt. Thorstein Thomsen var tydeligt nervøs og JB formåede ikke at få ro på samtalen. Efter samtalen var jeg stadig ikke klar over hvad romanen handlede om, og DET er altså dårlig journalistik. Jeg glæder mig alligevel til at læse romanen, for Thomsen har en solid plads i MIT læsehjerte. Efter en kort pause på den scene vendte vi tilbage for at høre Maren Uthaug i en slags samtale med Hassan Preisler om Maren Uthaugs kalender 2016. Det var meget underholdende og blev i høj grad båret af Hassan Preislers talent for humor og komik.
Så faldt mit blik på Aarhus Universitetsforlag, hvor Mette T. Mortensen skulle snakke med Adrian Hughes om "Fællesskab, flirt og frikadeller," Pensionaternes kulturhistorie. Adrian Hughes optrådte som sædvanlig underholdende på slap line. Han satte sig selv i centrum, og forskeren, som havde skrevet bogen på baggrund af en PH.D fik ikke et ben til jorden. Jeg kunne godt have tænkt mig at høre mere på forskeren og mindre på Adrian Hughes. Jeg fik aldrig rigtig fat i hvad forskningen frembragte af ny viden, og måske var Adrian slet ikke interesseret i at vi skulle få indsigt. Jeg har ham slemt mistænkt for kun at være interesseret i at underholde med sig selv i centrum.

 

Resten af tiden tilbragte jeg på DR-scenen. Jeg hørte helt uplanlagt lidt Elsebeth Egholm, og et underholdende indslag med folkene bag ATS (At Tænke Sig). Jeg gik efter at høre Kamilla Hega Holst fortælle om romanen "På træk", som er nomineret til DR-romanprisen. Det vat fint at høre og se hende, men snakken blev  for lang, og vi havde en lang køretur hjem. Jeg var glad for, at jeg nåede at høre og se forfatteren, for jeg var ikke ret glad for romanen i første omgang, Jeg håber at det bliver en anden læseoplevelse når vi skal arbejde med den i DR-læseklubben

 

Faktisk fik jeg også den sjove oplevelse at møde Steen Langstrup, som pludselig stod foran mig hilste glad og imødekommende. Jeg har omtalt hans novelle "Den store gevinst" fra samlingen "Amerikansk olie" på Facebook, Derfor. Rigtig sjovt når forfatterne på den måde viser at de værdsætter på vores formidlingarbejde.