Kloge Christian, Snakke-Knud og dejlige Dorthe

Oprettet: 09.09.2013 - 14:58

En personlig "Vild med ord" -2013 oplevelse.

Christian Jungersen og Knud Romer var på scenen fra kl. 10 søndag formiddag, og de skulle snakke om neurologi, hjerneskade og demens. Derefter skulle Dorthe Nors på scenen, og da jeg netop med STOR fornøjelse havde læst hendes roman "Minna mangler et øvelokale" så var der også sat et stort kryds ved det programpunkt i min kalender. Derefter skulle Knud Romer igen på scenen i samtale om sin film "Et blad falder til himlen" om sin demente far. Jeg har ikke set filmen, men da demens er et meget nærværende emne i mit liv her og nu, så var det også et stort ønske.

Den første samtale blev skudt 10-15 minutter for sent i gang. Samtalen var baseret på spørgsmål, som på forhånd var indsendt via "Vild med Ord"s hjemmeside. Både Christian Jungersen og Knud Romer tillod sig at vælge og vrage mellem spørgsmålene for at finde lige netop de emner de selv havde lyst til at tage hul på, så man kan med rette spørge hvad skulle det med spørgsmålene så til for? De kunne lige så godt have forberedt en samtale ud fra deres egne ønsker. De er begge interessante at høre på, dog er det svært at følge Knud Romers meget associerende snak. Christian Jungersen er rigtig, rigtig interessant og klog at høre på. Han var supernærværende skarp og humoristisk. Samtalen havde efter mine ønsker ikke fokus nok på det annoncerede emne, og samtalen kredsede i meget lang tid om det at skrive faktuelt i forhold til fiktion. Jeg ville gerne have hørt noget mere om hjernen og hjerneforskning.

Christian Jungersen

Sceneværten burde have strammet op på tidsstyringen og også indholdet i samtalen. De herrer - alfa-hanner - som Dorthe Nors med rette kaldte dem gik langt over tiden, men det er pinedød en sceneværts opgave at overholde en tidsplan. Dorthe Nors fik lov til at stå og vente i 20 minutter, inden hun kunne indtage scenen.

Knud Romer

Så kom hun på scenen. Dejligt klar og lidt bidsk og ærgerlig over forsinkelsen. Hun indledte med at læse op fra sin nye bog. Rigtig godt og sjovt. Da hun skulle til at gå videre med det egentlig programsatte emne - nemlig den til engelsk oversatte novelle, som hun netop har fået udgivet i USA, så forsøgte sceneværten at korte hendes tid på scenen ned. Hun var blevet bedt om at levere stof til 40 minutter, og pludselig så bliver hun desavoueret af en scenevært, som åbenbart synes det er sjovere og mere vigtigt at høre på Knud Romer igen igen. Heldigvis får Dorthe Nors brokket sig så meget at hun får tildelt 10 minutter mere, men det rokker ikke ved, at vi som publikum gik glip af det mest vigtige, nemlig at høre om hvordan det er at blive udgivet i Guds eget land med alle de forhindringer det kan indebære. Det ville jeg morderlig gerne have hørt om. Dorthe Nors - hun er bare GOD og SJOV og SKARP!

Dorthe Nors