Lydbøger

Oprettet: 29.05.2010 - 18:26

Egentlig vil jeg super-gerne være med til at stemme om hvem der skal vinde DR's lydbogspris. Jeg har bare rigtigt svært ved at deltage, fordi jeg ikke får taget mig tid til at lytte til alle de 10 nominerede titler. Derfor bliver mit bidrag er kommentere på titler, som jeg allerede har hørt helt igennem, og kommentere på andres indlæg. Jeg har nemlig rigtig mange erfaringer med, og dermed også holdninger til lydbøger.

Jeg er også i tvivl om hvordan jeg skal vurdere den samlede litteraturoplevelse, fordi der er 2 (måske 3) parametre. Skal jeg både kunne lide romanen og indlæseren 100%? - eller skal jeg "bare" kunne lide indlæsningen 100%? - eller er det romanen der skal være en 100%s oplevelse med mindre vægt på indlæsningen.

Jeg kunne godt have tænkt mig en pris, som kun gik på selve indlæsningen. Men det ville selvfølgelig heller ikke være optimalt, fordi den samlede oplevelse af en lydbog kan være en 200%s oplevelse hvis det f.eks er forfatteren selv, der indlæser, og så ville f.eks. alle Jane Aamunds bøger jo være uden for konkurrence :-)) (undskyld, Jane)

Men det er sørme godt at DR tager emnet op, og der bliver sat fokus på et medie-produkt i eksponentiel vækst.

Mine bedste lydbogsoplevelser:

1. Jens Albinus, der læser Ib Michaels "Blå bror"-serie

2. Westi, der læser Murakamis "Kafka på stranden"

2. Naja Marie Aidt, der læser sin egen "Bavian"

3. Iselin Herman, der læser sin egen "Domino"

- noget af det dårligste har været Ditte  Hansen, som læste en Liza Marklund-krimi (hun udtaler f.eks ordet "vestibulen" med tryk på en dansk udtalt u-lyd, PINLIGT!, synes jeg

-og Fjord Trier Hansen, som for mig har en utrolig trættende, kedelig gammelmandsbas, som kan dræbe enhver krimihistorie.- og der er ikke fordi jeg har noget imod ældre mænds basstemmer, - for jeg holder meget af Torben Sekov, på trods af hans forkærlighed for endelser! - mit kendskab til Torben Sekov er 20 år gammelt, fordi min dengang 7-årige søn var vild med at lytte til børne-lydbøger, og han udtalte at det var lige meget hvad jeg kom hjem med fra biblioteket, bare de var indlæst af Torben Sekov.

- og så er der jo lige det med "kemien". Jeg gik i gang med en Suzanne Brøgger-tekst (husker ikke hvilken). Jeg kan simpelthen ikke holde hendes sjællandske overklasse-diktion ud.

 

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.

  • Anni

    tir, 01/06/2010 - 10:52

    Tillykke til Susse Wold som har modtaget Modersmålsprisen. Vil man høre hvorfor hun er selvskreven til denne pris, så lyt til 'Fremkaldt', som hun selv har både skrevet og indlæst. Flottere kan det ikke gøres.

  • Anni

    man, 31/05/2010 - 16:37

    Jeg vil meget gerne svare og kommentere på dette blogindlæg, men det bliver først i løbet af de næste dage. Stadig står det nederst på forsiden under seneste blogindlæg. Men hvad gør jeg, når det forsvinder derfra?