Hjælp til selvhjælp - opbygning af en Magento webshop

Oprettet: 16.11.2016 - 13:53
magento webshop
Boganmeldelse af: Introduktion til Magento Af Jesper Kaae

 

” Hæftet kræver i princippet ingen forudsætninger ud over, hvad man kunne kalde basale it-færdigheder. Dvs. brug af tekstbehandling, webbrowser m.m. Når det er sagt, skal det dog også nævnes at Magento er et ganske avanceret shopsystem, som kan virke lidt overvældende for nybegynderen.” (Jesper Kaae)

Til en god boganmeldelse af en faglig selvhjælpsbog hører lidt baggrundsinformation om anmelderen. Specielt med en så udførlig fagbog som denne, synes jeg, at det er på sin plads at give dig lidt information omkring min foregående viden omkring Magento webshop løsninger, og min bevæggrunde for at finde bogen nyttig.

Som kommende Magento webshop ejer er det vigtigt for mig at få styr på min shops opbygning, således jeg selv kan udføre det meste af arbejdet. For at være helt ærlig, så er jeg ikke den fødte udvikler, men vil stadig gerne kunne lave basisændringer og selv kunne fejlrette. Jeg har lidt basiserfaring fra arbejde på andres webshops, men har aldrig haft min egen.

Hvorfor en Magento shop?

Der findes mange forskellige webshopsystemer, men jeg har valgt at gå med den populære Magento shop løsning, der både er gratis og samtidig er utrolig avanceret. Det giver mig mange muligheder for udvikling af min shop og luft i økonomien til at få det bedste ud af den.

Inden jeg selv kastede mig ud i at lave min shop i dette CMS system, checkede jeg blandt andet, hvad det kostede af få lavet en Magento webshop her hos Navipartner, men det var lidt uden for mit budget - prismæssigt ligger det typisk fra 15.000 og opefter.

Derfor blev jeg rigtig glad, da jeg så at Jesper Kaae havde skrevet ”Introduktion til Magento”. Jesper Kaae har i forvejen skrevet bøger om CMS systemet Joomla, hvilket betyder, at han virkelig kan sit kram og ved, hvad han skriver om.

I bogen skriver og viser Jesper på en god og overskuelig måde, hvordan man går i gang med opbygningen af sin Magento webshop. Emner som Magento hosting, integration, GWS-system med mere giver pludselig mening for dig, der har været lidt usikker på CMS termologi. Uanset om din Magento webshop er forbeholdt B2C eller B2B, så finder du helt sikkert mange gode råd i denne bog.

I denne bog får du en bedre forståelse for, hvordan du med succes opbygger en Magento shop helt fra bunden. Det betyder, at du både får hjælp til Magento hosting, installation, konfiguration, produktoprettelse, prisregler, kunder, betalingsformer, fragt, design og meget mere. Kort sagt, du får mulighed for selv at komme i gang med din Magento shop. 

Da jeg gik i gang med bogen, fandt jeg hurtigt ud af, at det var nemmere for mig at gå i gang med opbygningen af min egen Magento webshop i takt med, at jeg kom igennem bogens emner. På den måde holdt Jesper Kaae mig, med hans bog, i hånden, hvilket gjorde at jeg nu har fået lavet en velfungerende Magento shop.

Skal du i gange med en Magento shop, men er lidt usikker på hvordan og hvorledes, så kan jeg på det kraftigste anbefale ”Introduktion af Magento”.