Det skal du læse i din sommerferie

Oprettet: 01.07.2014 - 13:08
Litteratursidens brugere anbefaler: Det skal du læse i din sommerferie

Nu er sommerferien snart for alvor over os. Vi har samlet de bedste anbefalinger, som er skræddersyet til dig der mangler inspiration til sommerens læsning. Og hvem bedre til at bidrage til det end Litteratursidens brugere? For at udvælge, hvad der skulle på listen, spurgte vi Litteratursidens Facebook-fans, hvad de ville anbefale andre brugere at læse henover sommerferien.

Anbefalingerne strømmede ind, og det har resulteret i denne udvælgelse af sommer- anbefalinger:


Sanne Svendsen anbefaler:

To Brødre af Ben Elton: “Bogen handler om 2 drenges opvækst og skæbne før-under og efter 2. verdenskrig. Jeg var ellers mættet af alle disse beretninger fra krigen, men denneher er ekstrem spændende og overraskende og temmelig barsk og så præsenterer den et interessant dilemma. Derudover vil jeg anbefale "analfabeten der kunne regne" af Jonas Jonasson. Den er underfundig og finurlig bog om en sydafrikansk pige og hendes vej igennem livet. Skrevet i et sprog, der fik mig til at klukke af grin mange gange. En bog man bli'r glad i låget af.”

Andet litteratur af Ben Elton findes her

 

Lone Maj Knudsen anbefaler:

Krimier af Cilla & Rolf Børjlind: “De har skrevet nogle rigtig gode krimier - de har også skrevet manuskripterne til TV krimiserien Beck  så de kan deres kram.”

Læs en redaktørs anmeldelse af Springflod


Vibeke Johansen anbefaler:

Sommerfugleeffekten af Karin Alvtegen: “Den taler til store følelser: vrede, sorg og håbløshed. Men heldigvis også håb. Det samme kan man næsten sige om Jesper Steins nye Akrash. Læs den ! Hvis du ikke har læst de to første i serien, så må du i gang med Uro og Bye, bye Blackbird først.”

Læs en redaktørs anmeldelse af Sommerfulgeeffekten her


Susanne Bogh anbefaler:

Stillidsen af Donna Tart: “Historien er medrivende, sproget er vidunderligt, persongalleriet er næsten dickensk. Desværre er den lidt for kort, " kun" 750 sider. Bagefter skal jeg i gang med hendes Den lille ven. God ferie!”

Læs Arne Larsens anmeldelse af Stillidsen

 

Stig Bondesen anbefaler:

De dødes rige af Pontoppidan: “Han er en af vores bedste fortællere.”

Har du mod på at skrive en anmeldelse for Litteratursiden? Så kast dig ud i det og få din anmeldelse på forsiden.


Malene Bonde anbefaler:

Min Mands hemmelighed af Liane Moriarty: “Jeg har lige læst Min Mands Hemmelighed af Liane Moriarty og kunne slet ikke lægge den fra mig. Et fantastisk stykke skønlitteratur til dem som interesserer sig for mellemmenneskelige relationer og de konsekvenser man ubevidst påfører andre med de valg man træffer for sig selv. Derudover vil jeg anbefale Karitas Uden Titel og Karitas Kaos På Lærred af Kristín Baldursdottír, bøger som jeg vil bære med mig altid fordi hovedpersonen og hendes livshistorie bliver formidlet så fantastisk at hun flytter ind i læserens hjerte og sjæl for altid.”


Lene Bundgaard anbefaler:

“Karitas uden titel og Karitas - kaos på lærred af Kristin Marja Baldursdottir, pragtfulde bøger. Knud den Store Hanne-Vibeke Holst, og så helt klart nogle krimier det er et must.”

Læs Litteratursidens anmeldelse af Karitas - Kaos på Lærred af Kristin Marja Baldursdottir


Lone Steensig anbefaler:

“Jeg kan tilslutte mig Kavalier og Clay, Stoner og Stillidsen. Jeg synes også Sandheden om Harry Quebert-sagen er rigtig god! Og så plejer jeg at finde bøger fra det land jeg rejser i, det synes jeg er fedt! Med til Italien har jeg taget Mussolini-kanalen, om at klæde sig nøgen for sin elskede, Eksemplariske idioter, fortællere fra sletten og Arvetanten.”

Læs anmeldelsen af Sandheden om Harry Quebert-sagen


Kim W. Jensen anbefaler:

“Michael Chabons 'Den utrolige historie om Cavalier og Klay' som han vandt pulitzerprisen for. Fantastisk sprog, godt oversat.”

Læs en tidligere debat om bogen


Connie Mikkelsen anbefaler:

“Hanne Vibeke Holst 's store roman om hendes far "Knud den store", eller Jesper Wung-Sungs "Men" er begge bøger der fornylig har givet mig gode og tankevækkende og gode læsetimer, men bogen bag Susanne Biers næste storfilm "Serena" af Ron Rash forventer jeg mig meget af, iøvrigt skal der da også en krimi med på min ferie. Tror jeg skal igang med Susanne Staun. Eller måske ovenstående ?”

Læs anmeldelsen af Knud den Store af Hanne Vibeke Holst 


Inge Moritzen anbefaler:

19 århundredes sommer af Florian Illies: “Af mange gode læseoplevelser vil jeg lige til sommeren anbefale: Florian Illies. 1913 århundredes sommer. Den er en bog der er at læse som løgskrææen, og der er hele tiden tråde på kryds og tværs hele bogen igennem. Litterært ikke skelsættende, men en sjov måde at høre om historien og dens personer. Jeg læser også Stoner, den er helt fantastisk. Og så er der En mand ved navn Ove. Og Fluefælden....”

Læs Beth Høsts anmeldelse af 1913 århundredes sommer her

 

Har du læst nogen af de ​​ovenstående? Hvad synes du? Hvilke andre bøger vil du tilføje til denne liste? Del dine tanker i Michael Linde Larsens debatindlæg her