Top eller pop

Oprettet: 18.02.2010 - 14:38

Der er ved at gå inflation i litterære konkurrencer og priser. Lad mig blot nævne i flæng, - DR's store romanpris, Læsernes bogpris, De gyldne lauerbær, Den Danske Banks pris, årets debutantpris, osv....og nu også Paradise Bogtel på Litteratursiden, - men det vender jeg tilbage til om lidt.

Først og fremmest vil jeg godt tillade mig at stille det provokerende spørgsmål, om man overhovedet kan gøre litteratur til genstand for konkurrence. Jeg gik jo rundt og troede, at litteratur var kunst - og smag og behag var forskellig. Og hvorfor er det lige, at der skal sport og underholdning ind over bøgernes verden.

Eller er det, det som skal til? - er det lige meget hvilken ramme vi putter bøgerne ind i, bare de bliver solgt? Hvad med de olympiske lege i litteratur eller Danmarksmesterskabet i romaner. Hvor går grænsen for, hvad forfatterne og forlagene vil være med til for at skabe opmærksomhed omkring deres produkt.

På Litteratursiden kører vi for øjeblikket vores lille Paradise Bogtel spøg som en kommentar til det rigtige Paradise Hotel. Men hvad siger I til det? er det for åndsvagt, - eller er det meget sjovt?