Køkkenhaver i halmballer

Oprettet: 05.12.2016 - 14:17
Køkkenhaver i halmballer

For et par uger siden var jeg på biblioteker for at hente en bog om højbede i haven som jeg havde reserveret.
I stedet for kun at hente den ene bog, kiggede jeg mig omkring og faldt over en anden bog som jeg slet ikke vidste at jeg søgte.

Køkkenhaver i halmballer

Måske ikke den mest sexede titel, men da vi flyttede ind i nyt hus for et år siden, og har brugt meget at tiden i år på at få lavet haven klar – dog uden at være klar med en køkkenhave – og her fangede titlen min interesse.
I stedet for at jeg skal bruge tid på at bygge højbede til køkkenhaven, hente jord til at fylde højbedene med osv, så kunne halmballerne være hurtige at få ind i haven, og det kunne betyde at jeg kunne få en køkkenhave allerede næste år.

Bogen om højbede som jeg havde reserveret var ikke så spændende som jeg havde håbet, men Køkkenhaver i halmballer var lige den bog som jeg manglede.

Som jeg også har beskrevet på min haveblog, passer bogens budskab lige ind i min tidsplan, og med ganske lidt arbejde kan man komme i gang men en relativt stor køkkenhave.

Her kommer så endnu en stor fordel ved at vi fandt en byggegrund i en mindre by, for vi skal ikke mange hundrede meter hjemmefra før vi møder en landmand, så det burde være nemt at få fat i de halmballer vi skal bruge.

Når først halmballerne er stillet op, skal der lidt vand og gødning til, og efter 12 dage, er de klar til dyrkning af grønsagerne.

Det bliver meget spændende at følge bogens fremgangsmåde og se om det er lige så let og giver et så stort udbytte som der beskrives.