En redaktør takker af

Oprettet: 18.06.2012 - 18:31
Bøger i vindueskarm med ramsløg

Et arbejdsliv i litteraturens tjeneste er ikke det værste der kan overgå en litteraturnørd.

I de sidste fem år har jeg været redaktør på Vi anmelder-sektionen (tidligere Vi anbefaler) på Litteratursiden, og der findes ingen bedre måde at afslutte sit arbejdsliv på.

Den slags store ændringer står man jo overfor nogle gange i livet; en anden stor ændring fandt sted for 38 år siden da jeg afsluttede bibliotekaruddannelsen.

Hvis man dengang havde fortalt mig at jeg ville afslutte mit arbejdsliv med at anmelde og redigere anmeldelser på Danmarks førende litterære internet-magasin, Litteratursiden.dk, ville jeg have sagt: ”Va’ba?”, ikke mindst fordi internettet dengang ikke var kendt af lægmand. Så man kan roligt sige at faget har undergået enorme ændringer i de 38 år.

Men man kan også sige at livet går i cirkler: Jeg blev bibliotekar, fordi jeg elskede at læse, sad altid med næsen i en bog, og jeg afslutter mit arbejdsliv i en stilling, hvor det stadig er legalt at elske litteraturen.

Det har været en sand fornøjelse hver uge at være med til at udbrede kendskabet til god og - somme tider – ikke så god litteratur, og jeg vil gerne takke alle ”mine” anmeldere og andre samarbejdspartnere for nogle dejlige arbejdsår.

Nu skal jeg så til at være ”almindelig” bruger af Litteratursiden, og der føler jeg også at jeg kommer i godt selskab.

Nu får jeg jo tid til at læse alle de bøger, jeg har fået anbefalet i de sidste mange år og ikke haft tid til at læse :-).

Tilføj kommentar

Deltag i debatten.