Litteraturen i Skagen

Oprettet: 07.07.2014 - 12:36
Skagen

I en ny artikelserie sætter Litteratursiden fokus på litteraturen i 24 danske byer. Hold øje med, hvornår vi tager udgangspunkt i din by eller feriedestination på Facebook.

I dag fokuserer vi på Skagen, så hvad enten du nyder en weekend i Skagen eller du er bosat i byen, deler vi et par anmeldelser der tager udgangspunkt i Skagen.


Mord i Skagen af Kirsten Holst

Kriminalassistent Høyer og hans kone er på ferie i Skagen, og det samme er syv tidligere skoleveninder. Snart findes den ene skoleveninde død, og ikke længe efter én mere. Hvem myrder veninderne? Det får Høyer og Therkelsen snart til opgave at finde rede på.

Læs videre på anmeldelsen her.

Forfatter:  Kirsten Holst
Udgivet: 1998
Sidetal: 161


Ønskebarnet af Eddie Thomas Petersen

Psykologisk spændingsdrama i et vinterkoldt Skagen, hvor fortidens skumle hemmeligheder dukker op til overfladen.

23-årige Mikkel er på vej til Skagen for at stå for sin næsten ukendte fasters begravelse. På vej i toget mod Skagen møder han den mystiske unge kvinde Anne Sofie, som er kunstner. Lokale indbyggere, der har kendt fasteren, kommer med antydninger om et kostbart maleri, fasteren ejede, men som nu er væk. Snart efter krydser Mikkel og Anne Sofies veje hinanden igen, og en kæde af sære hændelser sættes i gang. Fortidige hemmeligheder dukker op til overfladen, og intet er, som det umiddelbart ser ud.

Læs anmeldelsen her.

Forfatter:  Eddie Thomas Petersen
Udgivet: 2009
Sidetal: 330


Til bords med Skagensmalerne af Lena Sewall

Et kulturhistorisk dokument med gamle fotos og kuriøse detaljer, en kunstbog med smukke gengivelser af malerens værker og en kogebog med både historisk interessante og nutidige opskrifter.

”Jeg kom første gang til Skagen en blæsende, solrig majdag i begyndelsen af 1980erne sammen med en gruppe fugleinteresserede”. Sådan indleder den svenske bibliotekar fra Karlstad sin erindringsbog om det Skagen, som hun elsker, og som hun hele tiden må vende tilbage til. Og hun fortsætter.: ” To af os delte vore lidenskaber ligeligt mellem fugle og kunst.”

Dette bliver hermed en fascinerende og meget personlig beretning om det Skagen, der var engang; et Skagen, der lever videre i dag via de malere og digtere, der færdedes i miljøet.

Der er beretninger om Anna og Michael Ancher, om familien Brøndum, om Søren Krøyer, om borgmesterparret Schwartz. Og ikke mindst om digteren Holger Drachmann.

Læs videre her.

Forfatter:  Lena Sewall 
Udgivet: 2001
Sidetal: 170


Det er dog ikke første gang, at skønlitteratur i Skagen sættes på dagsordenen, som det fremgår af vores liste: Skagen i litteraturen

Har du læst nogen af de ​​ovenstående? Hvad synes du? Hvilke andre bøger vil du tilføje til denne liste?
Del dine tanker i kommentarerne nedenfor.