Bag om Litteratursiden - redaktøren for sociale medier

Oprettet: 07.07.2014 - 10:55

I artikelserien Bag om Litteratursiden taler vi med nogle af de folk, der til dagligt arbejder med litteraturformidling og giver danskerne inspiration til læsning. Mød studentermedhjælperen Nadja Agerbak, som primært har fokus på Litteratursidens sociale platforme og den administrative drift af websitet.

Udover at være hos os, er hun markedstingsansvar for Vild med ORD og en del af Satellit, der fremmer litteraturen i Aarhus. Og så er hun akademiker med en bachelor i Litteraturhistorie og i gang med sin kandidat i Informationsvidenskab. Nadja keder sig ikke.

Og det gør hun heller her på Litteratursiden, hvor hun især arbejder med community management og indholdsplanlægning på sociale medier.


Hvad læser du lige nu?
Jeg er med dyb interesse ved at læse My name is Red af Orhan Pamuk. Han forstår at mestre kunsten at indfange essensen af Tyrkiet og  kulturen i sine romaner. Så det var ikke uden grund han i 2006 modtog Nobelprisen i Litteratur for romanen Sne. 

Jeg læser primært bøger på engelsk, men forsøger at få tid til lidt på dansk. Efter My name is Red vil jeg forberede mig til årets Krimimessen med Eremitten af Thomas Rydahl, som selv kommer forbi Litteratursidens stand lørdag formiddag. Jeg er normalt ikke den store fan af krimier, men Eremitten portrætterer hovedpersonen som en antihelt, hvilket vækker min nysgerrighed. 


Hvilken bog vil du anbefale andre? 
Freedom (Frihed) af Jonathan Franzen. Et fantastisk stykke skønlitteratur til dem som interesserer sig for mellemmenneskelige relationer, samfundsdebat og de konsekvenser man ubevidst påfører andre med de valg man træffer for sig selv.

To kill a mockingbird (Dræb ikke en sangfugl) af Haper Lee. I lyset af episoderne i USA, hvor farvede borgere, har mistet livet i mødet med ordensmagten, har denne bog stadig en historie at fortælle.  


Hvad optager dig ved læsning?

Det skrevne ord er måske den sidste rest af magi, vi har tilbage i verden. Det magiske ved skrivning er, at du kan sidde med et blankt stykke papir eller et dokument på computeren og fylde en hel verden ned i det. Jeg er i det hele taget fascineret af, hvordan man kan fremstille andre bevidstheder og dykke ned i andre tidsaldre og universer.


 Et tip til at skrive en god anmeldelse:

Giv dine læsere værdifuldt indhold, de ikke kan få andre steder. Giv dem noget, der kun findes, fordi det er dit blik på verdenen, der skinner igennem, eller fordi du giver dem et indblik i din verden. Giv dine læsere indhold: skarpt, grundigt, modigt indhold, eller bare hyggeligt, fint og gennemarbejdet.  
 

Tre ting du ikke vidste om Nadja:

  • Hun elsker at dykke, spise mørk chokolade og opleve kunst, dog ikke nødvendigvis på samme tid.
  • I køkkenet eksperimenterer Nadja med chili, ingefær, rødvin og masser af hvidløg - altid til glæde for folk omkring hende.
  • Sidst, men ikke mindst er Nadja en vaskeægte globetrotter - drømmer altid om sin næste destination.