Læseklub om fagbøger

Oprettet: 31.10.2011 - 15:09

Vil du diskutere Peter Øvig Knudsens aktuelle bog Hippie med andre læsere og med bogens forfatter? Så meld dig til vores nye læseklub om fagbøger, som går i luften 1. december.

Litteratursiden præsenterer i samarbejde med DR ”Månedens fagbog”, hvor vi fremover hver måned vil introducere en aktuel, samfundsdebatterende fagbog og lægge op til debat – både her på sitet og på DR’s forskellig platforme. Forfatterne deltager i debatten i læseklubben.

Jeg kan nu løfte sløret for, hvilke titler vi vil sætte til debat det kommende halve år:

 • December:
  Peter Øvig Knudsen: Hippie
 • Januar:
  Joshua Foer: Moonwalk with Einstein
 • Februar:
  Peter Bastian: Mesterlære
 • Marts:
  David Kirkpatrick: Facebook
 • April:
  Sørine Gotfredsen: Den åndløse dansker
 • Maj:
  Jakob Mathiassen: Beton
   

Vi har valgt nogle bøger, som appellerer til mange læsere, og som på hver sin måde debatterer samfundet og dets udvikling. Emner som identitet, kultur og samfund berører os alle, og i en tid, hvor faglitteraturen bliver mere og mere toneangivende i den offentlige debat og mere og mere inspireret af skønlitteraturen, udkommer der masser af relevante fagbøger, som vi også har lyst til at præsentere her på Litteratursiden.

I takt med at grænserne mellem de forskellige genrer bliver mere og mere flydende, synes vi altså det er oplagt at kunne finde inspiration til og deltage i diskussioner om både skøn- og faglitteratur på Litteratursiden.

Den livlige aktivitet i vores læseklubber om skønlitteratur vidner om en stor lyst til at diskutere bøger med andre på nettet, og vi er overbeviste om at interessen for at diskutere litteratur og de emner, den berører, også vil gælde debatterende fagbøger. Vi vil udover læseklubben om fagbøger også tilbyde anmeldelser på sitet og arrangere debatarrangementer på bibliotekerne rundt om i landet.

Vi ser frem til at gøre Litteratursiden til platform for en engageret samfundsdebat med afsæt i fagbøger.