Svesken skal på disken!

Oprettet: 08.01.2010 - 15:11

Der er bøger, der sidder lige i skabet. Bøger som printer sig ind på harddisken og ikke bare kan slettes uden videre. Bøger man formidler videre i en uendelighed. Bøger man ævler om i tide og utide, bøger man genlæser og genlæser...

Det er sådanne bøger, som vil definere 00'ernes årti på den litterære front.

Men helt ærligt hvem kan genkalde sig et årtis bogudgivelser efter en lidt for solid dosis marcipankonfekt, sprøde andebryster, morfars kryddersnaps, julebajere ad libitum og et udsalg, der tripper lige på trapperne?

Fortvivl ej for hjælpen er HER. Hvis du i travlheden har glemt de unikke læseoplevelser gennem de sidste ti år, hjælper Litteratursiden dig til et litterært flashback.

Vi har udfrittet Jussi Adler-Olsen, Lars Bukdahl, Lotte Garbers og Jan Sonnergaard for nu skal svesken på disken: årtiets bedste danske og udenlandske romaner set fra de kreative kræfters synspunkt.

Læs hvad en af landets bedste krimiforfattere Jussi Adler-Olsen fremhæver. Hvad mon digter og kontroversiel litteraturanmelder Lars Bukdahl anbefaler? Blive klogere på hvad novelleaktuelle Lotte Garbers husker fra de sidste ti år. Og hvad synes romanaktuelle Jan Sonnergaard om litteratur-årtiet, der gik?

Og hvad synes du egentlig selv var 00'ernes litterære oplevelse? Gi’ din læseoplevelse vinger og fortælle den videre!