Efterårsferie

Oprettet: 22.10.2012 - 08:23

Jeg synes eferterårsferier er fantastiske. En luksus, der kommer netop når rusk og regn ellers let kan tage pippet fra mig. Eller udsigten til mørke og kulde i det næste halve år. Det kan virkelig have en uheldig indflydelse på mit ellers så gode humør.

Fundamentet til en god efterårsferie skal være i orden. Det vil sige gode bøger. I år faldt valget på Anne Lise Marstrand-Jørgensens "Hvad man ikke ved" en stor, god fortælling om en famile, om ægteskab, kærlighed, børn og de realtioner vi har til hinanden i familen. Bergsveinn Birgisson "Svar på Helgas brev, en kærlighedshistorie" er en smuk lyrisk og morsom fortælling om en 90-årig islandsk fåreavler, der endelig får skrevet et svar på den elskede Helgas brev. Efter min mening er Johan Theorin en af de bedste svenske krimiforfattere, hans krimier er mystiske, meget uhyggelige og spændende. Derfor blev efterårsferiens krimi hans "Blodlag".

Det er fundamentet - det som skal være i orden - sådan er det hvert år. Jeg har tilbragt mange dejlige efterårsferier i Sverige, med høj klar himmel og en friskhed, som gør Sverige endnu smukkere. Det har jeg været tilfreds med, for det er hyggeligt, dejligt og meget afstressende.

Så sker det, netop i år, at det er tid til fornyelse. Nu er tiden inde til at prøve noget nyt. Jeg og min familie skifter Sverige ud med Egypten. Det er nu vi skal prøve, hvordan det føles at skifte uldsweateren ud med bikinien. Skønt og eksotisk, igen tvivl om det. Et væld af store kulturelle seværdigheder og naturoplevelse i særklasse mødte os i Egypten. Hvor vejret også gjorde sit til, at vi fik fyldt både energi- og vitamin-depoterne op. Skønt.

Vel hjemme igen er jeg nu klar til at tage hul på den rigtige efterårssæsons første bog. På mit natbord ligger den klar. Det er Merethe Lindstrøms "Dage i stilhedens historie". Det skal nok blive et dejligt efterår!