Ideer til ferielæsning

Oprettet: 15.05.2012 - 12:28

De seks bøger jeg anbefaler, når jeg skal give inspiration til ferielæsningen, har gjort et særligt indtryk på mig på hver deres måde.

Jeg forbereder mig i øjeblikket til den bogcafe, som jeg sammen med en god kollega skal holde om et par uger. Det er dejligt, men bestemt også vanskeligt. Bogcafeen giver inspiration til sommerferielæsningen. Og der skal være ideer til de forskellige ønsker og behov, som vores publikum har.

Jeg skal vælge 6 bøger og jeg er så forslugen, at jeg næsten altid har 18, herligt og vanskeligt. Der udkommer så mange gode bøger, og de fortjener, at blive udvalgt, at komme med i vores lille folder og i sidste ende at blive læst.

Der skal et par danske romaner med.Der udkommer så mange fine danske romaner. Danmark er et lille sprogområde, så naturligvis skal vi læse danske romaner. Jeg kan også lide tanken om, at man drager af sted til udlandet på sin ferie og har en lille bid dansk kultur i kufferten. Efter mange overvejelser har jeg besluttet mig for Christian Jungersen / Du forsvinder, en spændende roman, hvor det på bedste vis lykkes at gøre vanskelige hjernefakta forståelige,på en meget vedkommende måde. Jeg har også valgt Ida Jessen / Ramt af ingenting,det er en smuk, sart og fin lille roman. Stor fylde på få sider, til de, der vil rejse let.

Jennifer Egan / Tæskeholdet banker på, anbefaler jeg fordi den handler om mennesker og deres relationer. Den er fortalt i et raffineret sprog i en eksperimenterende fortællestil. Det kan man sandelig også sige om Murakamis bøger.Jeg tager de to først bind af 1q84 med. Hvis man læser dem i løbet af sommeren er man lige klar til det tredje bind når det udkommer i august.

Jeanette Walls/ Glasslottet, har jeg valgt fordi det er en fantastisk historie om en ung kvinde, der på trods af en helt igennem skæv barndom, kommer ud som et helt menneske. S.J. Watson / før jeg lukker øjnene, skal anbefales fordi den er så uhyggelig, at man læser den i et langt gys, perfekt til en lang rejse.

Og jeg skal naturligvis selv læse noget helt andet, så jeg er klar til at anbefale nye bøger til sensommeren.