'Blød' science fiction og markant anderledes verdener

Oprettet: 15.09.2017 - 13:30
Sølvvinden af Nina Allan

Så er der atter godt nyt for science fiction fans.

Science Fiction Cirklen har netop udgivet to nye novellesamlinger i forbindelse med Fantasticon af de to æresgæster: Nina Allan og Christopher Priest.

Nina Allan er en britisk forfatter, der med "Sølvvinden" præsenteres på dansk for første gang. Hun debuterede i 2002 og har skrevet et større antal noveller og to romaner. Historierne i dette udvalg handler blandt andet om de store fysiske ofre, der må bringes for dem, der vil rejse ud i rummet – og det psykiske pres der bliver lagt på dem der bliver tilbage. Men der er også historier fra alternative verdener, blandt andet én hvor der er blevet smidt en atombombe over en russisk by. I det hele taget er verdenerne i Nina Allans fortællinger ofte markant anderledes end den vi kender.

Christopher Priest var tidligt en del af den nye bølge indenfor britisk science fiction, en strømning der lagde mere vægt på ”bløde” videnskaber som psykologi og biologi end den traditionelle science fiction. Priest arbejder med komplekse problemstillinger og ofte også politiske perspektiver. Flere af de centrale historier i samlingen handler således om hovedpersonernes forsøg på komme overens med et univers hvor tiden ikke opfører sig sådan som vi er vant til. Andre fremfører en ætsende kritik af aktuelle politiske tendenser.

Læs mere om begge udgivelser på Science Fiction Cirklens hjemmeside